[ccpw id="136103"]

Λυπούμαστε που δεν έχουμε τον χρόνο να ασχοληθούμε ενδελεχώς με τα ευρωπαϊκά ζητήματα, αλλά έπειτα από 10 χρόνια κρίσης θα πρέπει, επιτέλους, να βγούμε απ’ αυτή.
Αν δεν τα καταφέρουμε ούτε τώρα, δεν θα έχουμε στο μέλλον την αντικειμενική δυνατότητα να ασχολούμαστε με τα ευρωπαϊκά θέματα…
Αρκετοί άνθρωποι κατεβαίνουν στις κάλπες για να τιμωρήσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. 
Είναι βέβαιο ότι το βράδυ της Κυριακής πολλοί άνθρωποι θα χαρούν, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ υποστεί μια καθαρή ήττα. Είναι το θυμικό που λειτουργεί σε αυτές τις περιπτώσεις απέναντι σε ανθρώπους που θεωρούμε ότι μας έβλαψαν.

Κι ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικό λαού νιώθει ενοχές που έπεσε στην παγίδα των ψεμάτων που του έστησε το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, η «χαρά» αυτή κρατάει κάθε φορά λίγο. Δεν θα βγει κάτι για την χώρα μόνο με το να τιμωρήσουν οι ψηφοφόροι τον Αλέξη Τσίπρα. 
Το θέμα είναι να απαντήσουν . δίλημμα που τους έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: 
Είναι αποφασισμένοι να εργαστούν για να γίνει η χώρα αυτή ένα παγκόσμιο success story ή είναι ικανοποιημένοι με την σημερινή εικόνα της Ελλάδας; 
Μην βιαστείτε να πείτε ότι οι απαντήσεις θα είναι όλες υπέρ του success story. Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν έχει πειστεί γι αυτό. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει ένα κράτος που με κάποιον μαγικό τρόπο παράγει πλούτο και τους τον μοιράζει.
Την Κυριακή θα πρέπει να υπάρχει ένα καθαρό μήνυμα της κοινωνίας ότι εγκρίνει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ίδια η χώρα χρειάζεται ένα καθαρό μήνυμα. Σε αυτές οι εκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές. Κακώς; Κακώς! Αυτή όμως είναι η αλήθεια. Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε τι θα γίνει σε αυτή την χώρα από την Δευτέρα.
Η Ευρώπη μας απασχολεί, αλλά μοιραία έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Για να μπορούμε να ασχοληθούμε στο μέλλον με τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον υπόλοιπο πλανήτη, θα πρέπει πρώτα να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας. Να έχουμε μέλλον εμείς οι ίδιοι, για να μπορούμε να συμμετέχουμε. 
Το δικαίωμα της συμμετοχής στα δρώμενα της ενωμένης Ευρώπης κερδίζεται και δεν χαρίζεται. Όσοι δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν θα είναι έξω από το παιγνίδι. Δεν θα είναι στο κέντρο των αποφάσεων. Άλλοι θα αποφασίζουν γι αυτούς.
Χωρίς μια ισχυρή οικονομικά Ελλάδα δεν θα κρατάμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια. Αυτό αποφασίζουμε την Κυριακή. Που θέλουμε να ζούμε. Ποια θα είναι η θέση της Ελλάδας στον κόσμο. 
Και φυσικά αυτό έχει να κάνει και με τον τρόπο ζωή μας. Άλλος είναι ο τρόπος ζωής στην Γερμανία και άλλος στο Μαρόκο. Διαφορετικά οι Γερμανοί θα ήθελαν να πάνε να ζήσουν στο Μαρόκο και όχι οι Μαροκινοί στην Γερμανία.
Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_1437.html