Διαβάζουμε μια απάντηση από συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα (δεν αναφέρεται όνομα αναρτήσαντος για ευνόητους λόγους):

“Το 2015 όχι μόνο ψήφισα Σύριζα, αλλά είχα δηλώσει ότι δεν θα ξανάψηφίσω γιούς κ θυγατέρες κανενός πολιτικού.
Αλλά αυτό που εγώ νιώθω ως διχασμό, πολιτική κ συμπεριφορική χυδαιότητα και βλέπω να το ασκούν με πρωτοφανή τρόπο από το 1985 και μετά οι σημερινοί, η “υποτιθέμενη” αδυναμία να αντιμετωπίσουν την δυσεξήγητη ανασφάλεια στην Αθήνα, η αδυναμία να επανεκκινήσουν την οικονομία, η αδυναμία να καταργήσουν την γραφειοκρατία, η ευνοϊκή μεταχείριση ενός serial killer, με έχουν κάνει, να επιθυμώ απλώς να φύγουν..με κάθε τρόπο…”

Αποτελεί πράξη γενναιότητας μια τέτοια ομολογία και προς τουτο αξίζει μια εύφημη μνεία μια τέτοια στάση. 

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. ΟΚ.

Από την άλλη όμως, δεν αντιλαμβάνομαι και το εξής:

Άξιζε άραγε να βιώσουμε μια τέτοια οπισθοδρόμηση στο οικονομικό, πολιτισμικό και κοινωνικό πεδίο για να αντιληφθούν κάποιοι παραστρατημένοι συμπολίτες μας αυτό που κάποιοι άλλοι το είχαμε καταλάβει από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε ο εκτραχυνθείς νεανίσκος της Κουμουνδούρου την αρχηγία του κόμματος;

Ο οποίος όπως αναφέρει η παρακάτω παράθεση άρθρου χαιρόταν για οτιδήποτε έβλαπτε την Ελλάδα, είτε ήταν η ματαίωση της διπλής ανάπλασης την οποία είχαν εγκρίνει 260 βουλευτές, είτε η καταστροφή της Αθήνας από τους σημερινούς βοηθούς του και στελέχη του;

Και έστω, πες ότι η ευμάρεια που ήταν στο απόγειό της το 2008-2009 είχε βάλει στόκο στα μάτια και δεν βλέπατε.

Μετά; το 2010-2015 δεν βλέπατε τις ασχήμιες, την πεζοδρομιακή αλητεία, την αδίστακτη διαστρέβλωση των πάντων;

Πήγατε σε Αγγλίες, Γαλλίες και Αμερικές και πήρατε πτυχία αλλά δεν είχατε την οξυδέρκεια να ξεχωρίσετε το τσογλάνι από τους άλλους φυσιολογικούς ανθρώπους;

Εμ’ τι τα πήρατε τα ευλογημένα; Πως δουλεύατε, συναλλασσόσασταν και προκόβατε στις δουλειές σας με τέτοια έλλειψη επικοινωνιακού, κοινωνικού και εν κατακλείδι, πολιτικού αισθητηρίου;

Τώρα να τα λέμε όλα, τόσοι αστοί υποψήφιοι πλην ΝΔ φάνηκαν, τώρα δυστυχώς καλοί και σωστοί πλην όμως υπομοναδιαίοι και ανίσχυροι (και πολλαπλώς συκοφαντηθέντες) οι μεν, ή αποδεδειγμένα ανερμάτιστοι άλλοι, που θα μπορούσαν να αναλάβουν το ρόλο του outsider.

Αξιόλογοι εν πολλοίς άνθρωποι, κάποιοι εξ αυτών με προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα.

Εσείς δηλαδή έπρεπε να διαλέξετε τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ των ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ και να μας τον κατσικώσετε ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ψηφίζοντας τον σε ΠΕΝΤΕ αναμετρήσεις μέσα σε δυο χρόνια; Μα ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ;

Να μην ξεκολλάει από την καρέκλα πριν το τελευταίο μικροδευτερόλεπτο της συνταγματικής επιταγής ακόμα και εάν τον εκλιπαρούν πολλοί από τους παλαιότερους από τους συνεργάτες του από ότι μαθαίνω, ενώ εκείνος πείθεται από τους νεότερους αφιονισμένους συνεργάτες του να μείνει, μπας και συμβεί μια ακόμα μεγαλύτερη συμφορά στην Ελλάδα και παρατείνει τη θητεία του! 

Αυτόν φέρατε!

Δηλαδή οι άλλοι που έσφιγγαν τα δόντια και μάτωναν ενώ έβαζαν πλατη να μη καταρρεύσει η Εθνική πλατφόρμα το 2010-2020, ενώ δεν πίστευαν σε λεφτόδεντρα τι ήταν, ηλίθιοι; Δεν είχαν ψυχή;

Δεν έβλεπαν; Δεν υπέφεραν; Και μήπως τελικά είχαν δίκιο;

Οπότε καλώς μας ήλθατε αλλά παράκληση στην επόμενη κρίση μη μας ξανακοτσάρετε τον επόμενο καταστροφέα που θα κάνει το μάγκα με ανύπαρκτα χρήματα ή -ακόμα χειρότερα! τα δικά μας και τα δικά σας για να τα δίνει σε ότι περιθωριακό και παραβατικό κυκλοφοράει σε αυτή τη χώρα.

Οπότε καλώς ήρθατε και από εδώ και πέρα, παράκληση, προσέχετε.

Δεν αντέχουμε, δεν αντέχετε και κυρίως, δεν αντέχει η χώρα!

H Αυγή του Κακού

Επειδή πολλοί απορούν από την εικόνα του Τσίπρα στην περίφημη εκείνη σύσκεψη για την πυρκαγιά στο Μάτι, και την ψυχρότητά του μπροστά στις κάμερες ενώ γνώριζε, έχω να κάνω μια κατάθεση:

Πριν από 10 χρόνια ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με το Φαινόμενο Τσίπρα. Παρότι τα κατορθώματά του ήταν ήδη γνωστά από τον «Δεκέμβρη» του 2008 της καρδιάς μας όπου ο καταληψίας ευωδίαζε από χαρά ενθυμούμενος τα νιάτα του, έτυχε και είδα ένα βίντεο στο τότε youtube το οποίο με συγκλόνισε. Πρόκειται για τη συντονισμένη ματαίωση του έργου της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό-Αμπελοκήπους που κόστισε στην Αθήνα άλλη μια δεκαετία χαμένων ευκαιριών και υστέρησης, ιδίως στην περιοχή του Ελαιώνα που εξακολουθεί να είναι μια χαβούζα, ακόμα και τόσα χρόνια μετά (και σιγά μην γινόταν τίποτα με την κρίση και τον «επελαύνοντα» ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2008-1019).

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο βίντεο δεν ήταν η αναίδεια, η προπέτεια το θράσος και η αλαζονεία αλλά ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ και η παραποίηση της αλήθειας και ο χαλαρός και αβίαστος τρόπος με τον οποίο ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ αυτά εκφράστηκαν από το στόμα του συγκεκριμένου ατόμου.

Παρακαλώ, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε για τι μιλάω κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Παραδείγματα:

-Τα εμπορικά κέντρα «φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια», ενώ είναι γνωστό ότι και τώρα αλλά και τότε, τα τετραγωγικά μέτρα ενοικιάσιμων εμπορικών χώρων σε τέτοια συγκροτήματα στην Ελλάδα ήταν τα λιγότερα σε όλη την Ευρώπη ανά κάτοικο, οπότε η πρόταση ήταν και ακόμα είναι, επιεικώς, ανακριβής.

–Οι εργαζόμενοι κατά τον κο Τσίπρα σε «αυτά τα κέντρα», βίωναν «Εργασιακό Μεσαίωνα». Δηλαδή θέλει να μας πει ότι στα γνωστά εμπορικά κέντρα οι εργοδότες θα παρανομούσαν περισσότερο από κάποιο τυχαίο μικρομάγαζο, ιδίως χαμένο μέσα στο «βαθύ κέντρο» το οποίο είχε αρχίσει να χαλάει από τότε με γεωμετρική πρόοδο, ή ότι οι περιβάλλουσες συνθήκες θα ήταν καλύτερες στα αποκαΐδια του Κέντρου της Αθήνας που οι ομοϊδεάτες του έκαιγαν συστηματικά από το 20008 μέχρι σήμερα, από ένα πολιτισμένο και οργανωμένο περιβάλλον;

Βλέποντας και «διαβάζοντας» το τι είδα στο συγκεκριμένο βίντεο, από τότε προειδοποιούσα «προσέξτε τον αυτόν», σιχτιρίζοντας την κακή τύχη του Ελληνισμού για το ότι είχαμε που είχαμε τους «παλιούς» αλλά και το νέο βρε αδερφέ, -τι κακό και ετούτο- ήταν ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ χειρότερο από το παλιό.

Δυστυχώς, η εκδίκηση της Γυφτιάς και δη όχι πραξικοπηματικά (αυτό θα γινόταν σε δεύτερο χρόνο όπου εκτός από την «κυβέρνηση» θα είχαν και την ‘εξουσία»), υπήρξε αμείλικτη για όσους ήθελαν μια χώρα καλύτερη, μια εργασιακή πορεία σε ένα ηθικό και αξιοπρεπές περιβάλλον, σε μια χώρα αντάξια του παρελθόντος της αλλά και των πλεονεκτημάτων της λόγω κλίματος και γεωγραφίας.

Αλλά ΟΟοοοόχχι σου λέει. Εκει! Στον κουβά!

Οπότε μην απορείτε όχι μόνο για τις αποκαλύψεις του Παπαχελά στην εκπομπή για το Μάτι, ή για οτιδήποτε άλλο βγει στο φως. Εμείς εκθρέψαμε το Τέρας, το οποίο δεν είναι το «Νέο» αλλά ένα «Παλιό» με «νέο» περιτύλιγμα, με τη συνεχή επιβεβαίωση δια της ψήφου μας.

Μη διαμαρτύρεστε, μην ξοδεύεστε σε ανούσιες συζητήσεις (όποιος διαφωνεί ότι πρέπει να φύγει ο Τσίπρας έχει ατζέντα ή βλάβη στο κρανίο, τέλος, δεν μεταπείθεται, αποδεχτείτε το και συνεχίζουμε). Επί της ουσίας: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ την Κυριακή 26 Μαΐου, να δώσουμε μια πρώτη απάντηση σε αυτό που μας βρήκε. Να φανεί ότι κάθε μέρα είναι ένας χτύπος του ρολογιού της αντίστροφης μέτρησης.

Πριν δέκα χρόνια είδαμε την Αυγή του κακού. Καιρός να δούμε και τη Δύση του.

Ψηφίστε!!! Διότι πολύ καλά το λέγανε οι «αναρχικοί» στα ντουβάρια των Εξαρχείων:

«Η Σιωπή Είναι Συνενοχή». Πλέον.

ΨΗΦΙΣΤΕ. Κάθε ψήφος σας θα είναι μια μετοχή για το κεφάλαιο του μέλλοντος.

ΚΚ2

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_502.html

Share.