Είναι παράσημο για τον κ.Μητσοτάκη η εχθρότητα του κ. Λυμπερόπουλου απέναντί του, τα ψέματα που διαδίδει, ο εναγκαλισμός του με τους εθνολαϊκιστές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του κ.Τσίπρα και τρανή απόδειξη ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με τα οργανωμένα συμφέροντα που λειτουργούν καθαρά, ωμά και ανοιχτά με τους κανόνες του πελατειακού κράτους.

«Ο φίλος μου ο Θύμιος» που αναφώνησε ο Πρωθυπουργός προχθές στην ανοιχτή εκδήλωση του κόμματός του στο Αιγάλεω περιγράφει καλύτερα απ’ό,τιδήποτε άλλο την πολιτική πορεία του κ.Τσίπρα.

Στην αρχή, η συστράτευση με αυτούς που δεν θέλουν ν’αλλάξει τίποτα στη χώρα, τους δηλωμένους εχθρούς της πολιτικής αλλαγής που χρειάζεται ο τόπος για να αναπνεύσει, τους γνησιότερους εκφραστές του πελατειακού κράτους, αυτούς που δεν διστάζουν να θέσουν υπό καθεστώς ομηρίας τους πολίτες κάθε φορά που οι κυβερνήσεις δεν τους κάνουν τα χατήρια, έβγαινε στη δημοσιότητα δειλά-δειλά μέσω παραπολιτικών διαρροών.

Αργότερα πήρε μορφή με τη συμφωνία πρώτα και τη συγκυβέρνηση στη συνέχεια με τους ΑΝΕΛ για να προχωρήσει σήμερα στον ανοιχτό εκπολακισμό της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο φίλος μου ο Θύμιος» είναι ο τίτλος της ιστορίας που αφηγείται την πολιτική διαδρομή του κ.Τσίπρα.

Ανήκουμε σε αυτούς που θεωρούν το διαχωρισμό Δεξιά-Αριστερά κενό νοήματος γιατί στη χώρα μας, ο άξονας αυτός έχει χτιστεί με υλικά τα αποκαΐδια εμφυλίων συγκρούσεων και ως εκ τούτου έχει σαθρά, αν όχι ανύπαρκτα, ιδεολογικά ερείσματα.

Η χώρα χωρίζεται ανάμεσα σε αυτούς που επιθυμούν την πολιτική αλλαγή και όσους θέλουν να μείνουν όλα ως έχουν, ιδανικά δε, να επιστρέψουμε στην εποχή που μας χρεοκόπησε.

Σήμερα, υπάρχουν «εγκλωβισμένοι» πολίτες που επιθυμούν την πολιτική αλλαγή σε όλα τα κόμματα, όχι βέβαια στην ίδια αναλογία.

Αν η επόμενη κυβέρνηση τα πάει όσο καλά ελπίζουμε, τότε η χώρα θα είναι έτοιμη να κάνει το επόμενό της βήμα: να ξεκαθαρίσει το τοπίο ανάμεσα σε εμάς και τους «φίλους του Θύμιου» και να προχωρήσουμε σε μια ριζική αναδιάταξη του πολιτικού τοπίου.

Για να φτάσουμε όμως εκεί, θα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει επιτυχώς μια σειρά από πρότζεκτ με πρώτο να ηττηθούν στην κάλπη ο κ.Τσίπρας, ο κ. Λυμπερόπουλος και η παρέα τους.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα, η ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Τα υπόλοιπα έπονται.

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_214.html

Share.