• Στο πρώτο του υπουργικό συμβούλιο ο Κώστας Καραμανλής είχε ζητήσει από τους υπουργούς του κάτι που εξελίχθηκε σε ανέκδοτο: «σεμνά και ταπεινά».
  • Μερικά χρόνια αργότερα, από την ίδια καρέκλα, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους δικούς του να είναι «αντιεξουσιαστές στην εξουσία». Ανέκδοτο και αυτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν τους είπε κάτι ανάλογο. 

Άλλωστε η σεμνότητα, η ταπεινότητα και το αντιεξουσιαστικό ύφος είναι συστατικά του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

Πήγε παρέα με τον Πετσίτη και κατέθεσε λουλούδια στην Καισαριανή και μετά κάλεσε τους βουλευτές του να γίνουν «κάθε λέξη του Συντάγματος». Γελάσαμε και με αυτό την τελευταία τετραετία.

Κατά τη συνέντευξη του στον ALPHA μάθαμε ότι δεν θα είχε πρόβλημα αν μάθει ότι υπήρξαν και υπουργοί του που έκαναν διακοπές με κότερο αφού δεν τον ενδιαφέρει τι κάνουν στην προσωπική τους ζωή.

Κοινώς, έσπευσε να τους καλύψει, υπολογίζοντας ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν σχετικές φωτογραφίες ή αποκαλύψεις για αριστερούς που τραγουδούσαν αντάρτικα πάνω στην πασαρέλα θαλαμηγού. 

Πώς, άλλωστε, να αποπέμψει έναν υπουργό που έκανε ακριβώς ότι και ο πολιτικός του προϊστάμενος;

Και όσον αφορά τον εαυτό του, πρόσθεσε ότι η επιλογή του τρόπου διακοπών είχε να κάνει με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών του. Είναι από τις περιπτώσεις που τα παιδιά μεγαλώνουν τόσο πολύ, ώστε μπορεί και ο μπαμπάς να κρυφτεί πίσω τους.

Δεν το έκανε για τον ίδιο, αλλά για τα παιδιά του. Παλιά ελληνική ταινία.

Όμως, μισό λεπτό, γιατί όλο αυτό γίνεται πια ένα αστείο που ξεχειλώνει, ένα δούλεμα που βγαίνει έξω από τα όρια.

Και αν δεν έχει ο Πρωθυπουργός πρόβλημα με τους σκαφάτους υπουργούς, οφείλουμε να έχουμε όλοι εμείς.

Οι υπουργοί δεν ανεβαίνουν (αν ανεβαίνουν) στα σκάφη επειδή κάποιοι παλιόφιλοι έπιασαν την καλή, έχουν κότερο και τους πήραν μια βόλτα -ίσως εξαιρείται ο Νίκος Παππάς, αν οι δουλειές του Πετσίτη πήγαν ανέλπιστα καλά.

Οι υπουργοί ανεβαίνουν στα κότερα επειδή ακριβώς είναι υπουργοί.

Αν δεν ήταν υπουργοί, όχι μόνο δεν θα είχαν πρόσκληση για σκαφάτες διακοπές, αλλά δεν θα τους άφηναν να πατήσουν το πόδι πάνω στο κότερο, μην τυχόν και γδάρουν το ξύλο.

Το σκάφος παραχωρείται στον υπουργό, όχι στο πρόσωπο. 

Το αυτό, βέβαια, ισχύει και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Οι διακοπές με θαλαμηγό είναι ένα δώρο που δίδεται στο αξίωμα, όχι στον άνδρα που το φέρει.

Οι ισχυρισμοί δε περί προσωπικής ζωής είναι κωμικοί.

Οι άνθρωποι που κατέχουν υψηλά δημόσια αξιώματα υφίστανται και αυξημένο κοινωνικό έλεγχο και περιορισμούς στην προσωπική τους ζωή.

Όπως δεν μπορούν να συναναστρέφονται πρόσωπα του κοινού ποινικού δικαίου, έτσι και δεν επιτρέπεται να δέχονται δώρα που σκανδαλίζουν την κοινή γνώμη και της επιτρέπουν να υποθέτει ότι ο υπουργός κάνει χρήση του αξιώματός του προκειμένου να απολαύσει κάτι που δεν θα είχε τη δυνατότητα να προσεγγίσει χωρίς το χαρτοφυλάκιο υπό μάλης.

Κ.Γιαννακίδης
protagon

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/a.html

Share.