Καιρό τώρα σας λέμε ότι ο Τσίπρας είναι το αγαπημένο παιδί της ελίτ. Η ελίτ αυτή δεν θέλει τον Μητσοτάκη, δεν θέλει την Ελλάδα μια χώρα δυτικού τύπου. Και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τα καταφέρει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται μία άλλη χώρα. Μία χώρα που θα υπάρχει Δικαιοσύνη και ισονομία.

Δεν θα αλλάζει, για παράδειγμα, ο ποινικός κώδικας με ένα τηλεφώνημα.

Δεν θα ανατρέπονται οι κανόνες του ανταγωνισμού για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των λίγων οικογενειών που κυριαρχούν εδώ και χρόνια στο οικονομικό και πολιτικό προσκήνιο.

Η Ελλάδα θα αλλάξει ταχύτητες μέσω των επενδύσεων και την αρχή θα την κάνουν οι ξένοι επενδυτές.

Το γεγονός ότι δεν θα χρειάζεται η… σύμπραξη των εγχώριων παικτών, θα δημιουργήσει μία νέα κατάσταση στην Οικονομία.

Αυτό ακριβώς δεν θέλει η ντόπια ολιγαρχία να αλλάξει. Έχουν συνηθίσει να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε όποια δουλειά επιχειρείται να γίνει στην χώρα και μάλιστα δίχως να βάζουν χρήματα στο τραπέζι, αλλά «πουλώντας» τις… πλούσιες σχέσεις τους με το πολιτικό σύστημα.

Η κρίση με την Τουρκία αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκδηλωθούν εκ νέου αυτά τα σενάρια.

Πρώτη φορά τα είδαμε το καλοκαίρι του 2015, όταν πρώην δικαστικός είχε κάνει την διαδρομή Αθήνα – Βερολίνο κάτι σαν το Ηρώδου Αττικού – Κολωνάκι. Τώρα επανέρχονται με πρόσχημα την «αγάπη» τους για την πατρίδα.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν ήδη βλάψει σοβαρά την πατρίδα και τα συμφέροντα του λαού της.

Η μόνη πραγματική υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν είναι να μην δημιουργήσουν προσχώματα στον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Και δεν θα μπορέσουν, τελικά.

Επειδή ο δρόμος μιας εκσυγχρονιστικής – φιλελεύθερης κυβέρνησης είναι επιλογή επιβίωσης για ένα ολόκληρο έθνος. Και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην θέλησή του να αφήσει πίσω του το αμαρτωλό παρελθόν των Βαρονιών και να στηρίξει τις ελπίδες του σε μία Ελλάδα των δυνάμεων της δημιουργίας.

Είναι η μόνη υγιής επιλογή.

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_335.html

Share.