Στα πρώτα μπάνια του λαού, τον Ιούλιο του 2015, και μέσα στην τρελή χαρά… που η Ελλάδα κυβερνήθηκε από την πρώτη φορά αριστερά (αντάμα με την ακροδεξιά) βουτάνε οι σύντροφοι τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και από το 13% τον πάνε στο 23%.

  • Αυξάνουν έτσι τις τιμές στα μπακάλικα κατά 3%. 
  • Ρίχνουν έξω 2-3 αλυσίδες. 
  • Διώχνουν ξένες φίρμες που δούλευαν χρόνια στην Ελλάδα. 
  • Και “εξασφαλίζουν” 35.000 απολύσεις από τη διανομή, την κατανάλωση και τον τουρισμό.

Παγώνουν, οι σύντροφοι, της δημόσιες επενδύσεις, από το 2015 τον Αύγουστο και κάνουν στάση πληρωμών σε φέσια του κράτους, ανεβάζοντας τον λογαριασμό (αυτόν που παρέλαβαν από τους άλλους) πάνω από 7 δισ. ευρώ.

Αφήνουν τον ΕΝΦΙΑ στο “ύψος του” με υπονοούμενα… (του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα) ότι θα καταργηθεί ως άδικος φόρος, που δεν ταιριάζει με τη δίκαιη αριστερά…

Αλλά όταν, ο σύντροφος Αλέξης, βλέπει να μαζεύει 2,5 δισ. ευρώ από τις ιδιοκτησίες της μεσαίας τάξης σε σπίτια και χωράφια, ούτε που να το ξανασκεφτεί.

Μήπως ήταν και δικός του φόρος; Τον βρήκε από τους άλλους. Γιατί να μην τον κρατήσει να έχει έτσι και κάτι να λέει για το παλιό…

Μιας και έτσι έχουν τα πράγματα… τι κάνει, ως “αριστερός εθνοσωτήρας” ο Τσίπρας, δείχνοντας, στους ιθαγενείς, πως πολεμάει την ολιγαρχία… Βάζει ΕΝΦΙΑ και όπου δεν είχε μπει σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας, βιοτεχνίας μαγαζιών και των ξενοδοχείων (όπου δεν είχαν προλάβει οι άλλοι…).

Κοτσάρει φόρο (σε όλα τα βασικά εργοστασιακά οικόπεδα και ακίνητα), σε αποθήκες, ουρητήρια… για τους εργαζόμενους, σε μάντρες γύρω από τα οικόπεδα για νέες επενδύσεις (πρόσθετος λόγος που ούτε έγιναν ούτε θα γίνουν).

Και όπου αλλού βαδίζει ο βιομηχανικός εργάτης.

Τα 2,5 δισ. ευρώ φόρους να μαζεύει (το 2015-2016) και σκασίλα του… τα λουκέτα και οι απολύσεις.

Σκασίλα του και για την επιχειρηματική μετανάστευση που αυξήθηκε στις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ και πήρε φόρα από Τσεχία, Σερβία, Ρουμανία μέχρι Σκόπια, Βουλγαρία και Τουρκία, με 14.000 μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

Με αυτά τα λεφτά κράτησε όρθιο το κράτος, τους Καρανίκες και τις σπατάλες σε άχρηστα ταξίδια.

Σε αποστολές για δήθεν επενδύσεις και δήθεν διακρατικές συνεργασίες. Απόδειξη εκείνες σε Ρωσία, Βενεζουέλα, Βολιβία και Αφρική.

Τουρισμός για κάθε κομματόσκυλο.

Τουρισμός που δεν έχασαν την ευκαιρία δεκάδες παρατρεχάμενοι, ορντινάντσες και αφισοκολλητές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που “μετατάχθηκαν” από τις δυνάμεις της ντουντούκας της Κουμουνδούρου, στα υπουργεία. Στις θέσεις που, κατά τα άλλα, θα καταργούσε με τα ίδια του τα χέρια ο Αλέξης Τσίπρας…

Και από το εθνοσωτήριο 2015 (της πρώτης φοράς αριστερά) στο 2016 τον Ιούνιο (πάλι στα μπάνια του λαού), να πληρώνουμε τον ΦΠΑ από 23% σε 24%. Επίσης, κάπου 10% πιο ακριβά τα μπάνια στα νησιά, όταν καταργήθηκε εντελώς κάθε μορφής μειωμένου συντελεστή.

Νέα λουκέτα, νέες απολύσεις, νέες μορφές δουλείας (αντί σωστής δουλειάς) από τη βιοτεχνία (τη βιοτεχνία που είχε ήδη αντικαταστήσει, στη μεταποίηση, τη βιομηχανία, σε ποσοστό 95%), μέχρι την καφετέρια. Αποτέλεσμα τα 350 ευρώ στην τσέπη με πληρωμή ανά 4μηνο, στο 40% των θέσεων εργασίας.

Από την τσέπη μας (φόροι λόγω παγωμένων δημοσίων επενδύσεων) πληρώσαμε ακόμη και 3 δισ. ευρώ φέσια και του ΣΥΡΙΖΑ προς επιχειρήσεις (κρατικά νοσοκομεία κυρίως). Διαφορετικά οι θεσμοί θα μας κόβανε τις δόσεις δανείων, 2016 και 2017.

Και τι μας λέει σήμερα, ο “κουρασμένος” Αλέξης Τσίπρας (γυρίζοντάς μας τα δύο από τα δέκα που μας πήρε…).

Σας έφτιαξα την οικονομία (τρομάρα μας…) και εκτός από (φτηνά) χαρτζιλίκια του κράτους-πατερούλη (αυτά που μεις πληρώσαμε μετά το 2015) κατεβάζω τον ΦΠΑ.

Τι δεν μας λέει.

Μέχρι πότε θα “απολαμβάνουμε” κατά τα όσα πληρώσαμε (με φόρους), ως νεόπτωχοι ιθαγενείς του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κράτος-τέρας μένει ολόρθο, οι άχρηστες ορδές ψηφοφόρων-κρατικών υπαλλήλων αμείωτες.

Και οι “ειδικές αριστερές δυνάμεις” περιφρουρούν την κρατικοδίαιτη οικονομία, από τυχόν “εισβολή” ξένων ιδιωτικών επενδύσεων… 3 δισ. ευρώ, με ανθρώπινες δουλειές και μισθούς.

Υπάρχει απάντηση;

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_842.html

Share.