Χτες έγινε το πρώτο βήμα της επερχόμενης ολοκληρωτικής συντριβής του αλέξη που απαιτείται για να τραβήξει η χώρα μπροστά. Αυτό έγινε γιατί για πρώτη φορά είδαμε έναν εντελώς διαφορετικό Κυριάκο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει ως τώρα στη βουλή.

Έναν άνθρωπο που άφησε την έμφυτη αστική του ευγένεια και τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό του πολιτισμό στην άκρη και μονομάχησε κοινοβουλευτικά στο (χαμηλό) επίπεδο που τον προ(σ)κάλεσε ο πρωθυπουργός.

Θα μου πείτε είναι αυτό το κοινοβούλιο που θέλουμε; Είναι το κοινοβούλιο που μας εκφράζει;

Όχι φυσικά δεν είναι αυτό που θα θέλαμε σε μια ιδανική κοινωνία, σε μια ιδανική Ελλάδα.

Όμως αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι να καταλάβουμε και ειδικά οι <<Αντουανέτες>> της πολιτικής του πληκτρολογίου και οι ισαποστάκηδες πως δεν έχουμε να κάνουμε με έναν νορμάλ πολιτικό αντίπαλο, ούτε με κάποιον φυσιολογικό αρχηγό κόμματος.

Απέναντί μας έχουμε έναν πολιτικό <<αρχιγκάνγκστερ>> που δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να εξοντώσει τους αντιπάλους του.

Δεν σέβεται οικογένειες, δεν σέβεται γυναίκες, δεν σέβεται ανθρώπους με αναπηρία, δεν σέβεται νεκρούς.

Έναν άνθρωπο που πίσω από το χαμογελαστό προσωπείο του πορεύεται πάντοτε με γνώμονά του το:

<<Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν>>, έναν άνθρωπο που έκανε τον Xρυσαυγητισμό κυρίαρχη στάση της εκφρασμένης πολιτικής του κόμματός του, έναν πολιτικό αριβίστα που βγαίνει από τις πιο σκοτεινές σελίδες του ηγεμόνα του Μακιαβέλι.

Με αυτά τα δεδομένα είναι ευτύχημα που ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει καταλάβει απόλυτα πως έναν τέτοιο χυδαίο αντίπαλο δεν μπορείς να τον πολεμήσεις με αστική ευγένεια. 

Γιατί το κοινό της αρένας από κάτω, εμείς δηλαδή οι ψηφοφόροι στην συντριπτική μας πλειοψηφία, την ευγένεια την αντιλαμβανόμαστε ως αδυναμία, και την μη απάντηση στη χυδαιότητα ως δειλία και υπεκφυγή.

Δεν μπορείς να δέχεσαι τόνους λάσπης, ύβρεων και φαλκιδευμένων κατηγοριών και εσύ να απαντάς λες και είσαι στο λόρδος στο Βρετανικό κοινοβούλιο.

Η εμφάνιση του Κυριάκου χτες ήταν καταπληκτική. Και ας ξένισε κάποιους που έχουν μια ρομαντική θεώρηση της πολιτικής ή (ακόμα χειρότερα) προσωπικές ατζέντες.

Σε αυτή τη μάχη που ακολουθεί ο κάθε ρομαντικός, αλλά και ο κάθε πονηρός ισαποστάκιας είναι ο καλύτερος σύμμαχος του συριζα. Μην το ξεχνάμε αυτό.

Πρώτα ισοπεδώνεις τον αντίπαλο και μετά επιβάλλεις το πλαίσιο στο οποίο θες να κινηθείς.

Νόμος της ζωής. Πρώτα κερδίζεις και μετά καθορίζεις.

Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν γίνεται το αντίθετο.

George Athanasios Tsoukaladaki

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_821.html

Share.