Οι ψηφοφόροι θα πρέπει στις 26 Μαΐου να έχουν μελετήσει δύο φωτογραφίες:

  • Η μία με τον Τσίπρα στο κότερο. 
  • Και η άλλη με τον Πολάκη να έχει σαλτάρει από τα υπουργικά έδρανα στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να του… ζητήσει εξηγήσεις, όπως έκαναν οι «μάγκες» στο λιμάνι. 
Δύο φωτογραφίες και ένα ερώτημα: Τι σχέση έχουμε με αυτούς τους τύπους;

Έχουμε σχέση; Αν ναι, τότε να τους ψηφίσουμε. Αν δεν μας ενοχλεί η πολιτική τους παρουσία, ο πολιτικός τους λόγος, τότε επιβάλλεται να τους ψηφίσουμε. Χωρίς τύψεις, χωρίς ερωτήματα, χωρίς ενδοιασμούς.

Αν όχι, αν πιστεύουμε ότι δεν μας ταιριάζουν, τότε ας φροντίσουμε να τους στείλουμε στην εποχή των σπηλαίων, εκεί όπου ανήκουν πολιτικά.

Το ερώτημα στις 26 Μαΐου είναι «που θέλετε τον Τσίπρα». Τον θέλετε στην κεντρική πολιτική σκηνή ή όχι;

Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η κεντροαριστερά. Κάθε άλλο! Μία Δημοκρατία για να λειτουργήσει θέλει δύο πόλους. Όπως υπάρχει η κεντροδεξιά θα πρέπει να υπάρχει εξίσου δυνατή και η κεντροαριστερά.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την κεντροαριστερά. Η ηγετική ομάδα του Μαξίμου έχει μετατρέψει το διάδοχο σχήμα των ευρωκομμουνιστών στην Ελλάδα σε ένα σχήμα φανατικών νεοσταλινικών.

Το πρόβλημα για την κεντροαριστερά σήμερα είναι ότι στερείται ηγεσίας. Αν την είχε, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ήδη παρελθόν.

Ωστόσο έχει σημασία η παρέα αυτή να ηττηθεί πολιτικά στις επερχόμενες εκλογές. Κι εδώ είναι το δύσκολο της υπόθεσης. Ένας κόσμος που για τους δικούς του λόγους δεν θέλει να ψηφίσει την ΝΔ, να πειστεί να αναζητήσει επιλογές που βρίσκονται κοντά στην ιδεολογική του ταυτότητα, χωρίς να δει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια αναγκαστική επιλογή.

Ακόμη και το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι οπωσδήποτε μια καλύτερη λύση από το κόμμα των Τσιπραίων και των Παππάδων…

Ακούμε πολλούς δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του κ. Τσίπρα να λένε ότι έχουν παραπλανηθεί και ότι δεν είναι αυτή η Αριστερά. Δεν είναι η ώρα για να μπούμε σε μία τέτοια συζήτηση.

Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κοστίσει ακριβά στον ελληνικό λαό. Στα 86 δισεκατομμύρια ευρώ υπολόγισε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το κόστος του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Κατά τα λοιπά φταίνε οι… προηγούμενοι που χρεοκόπησαν την χώρα!

Η πιο σημαντική ζημία που προκάλεσαν όμως δεν είναι οικονομική, αλλά πολιτισμική.

Η Ελλάδα της πλατείας, των λαϊκών δικαστηρίων και του Πολακισμού δεν μας αξίζει. Δεν είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Και σε αυτό καλούμαστε, τελικά, να απαντήσουμε στις 26 Μαΐου.

Αν θέλουμε την Ελλάδα του κουτσαβακισμού ή την Ελλάδα της δημιουργίας.

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_304.html

Share.