Ας μην είμαστε τόσο σκληροί με το θείο του Αλέκση και συνεταίρο του πατέρα του στις εργολαβίες της Δικτατορίας, που – όπως φαίνεται – κατέδωσε στη Χούντα το Φ. Ιωαννίδη και άλλους δέκα συντρόφους του, για να γλιτώσει τη φυλακή, να συνεχίσει να παίρνει δημόσια έργα και να χωθεί στον Παναθηναϊκό.

Επιφανείς “ιδεολόγοι” της αριστεράς και όχι μόνο έχουν αποδειχθεί κατά το παρελθόν επιρρεπείς στον καταδοτισμό και τη δήλωση μετανοίας.

Άλλοι υπέστησαν πολλά βασανιστήρια μέχρι να υποκύψουν, για άλλους, όπως ο θείος Τσίπρας, αρκούσε μια μέρα στα κρατητήρια.

Ο Καζάν κατέδωσε στις ΗΠΑ το μισό Χόλιγουντ, ενώ ο Στάλιν αποσπούσε “ομολογίες” με κάθε λογής βασανιστήρια.

Η πιο γνωστή περίπτωση “δηλωσία” στην Ελλάδα είναι αυτή του Άρη Βελουχιώτη, που δεν άντεξε στις φυλακές της Κέρκυρας και αποκήρυξε τον κομμουνισμό.

Λέγεται ότι το “λερωμένο” του παρελθόν αποτελούσε μια από τις αιτίες της απάνθρωπης σκληρότητάς του, καθώς προσπαθούσε διαρκώς να αποδεικνύει στο κόμμα, που πάντα τον αντιμετώπιζε με επιφύλαξη, ότι είναι πιστός και αφοσιωμένος.

Στο τέλος, και μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, όταν θεωρούταν από το ΚΚΕ επικίνδυνος και “απείθαρχος”, το κόμμα θα έπαιρνε την εκδίκησή του, αφήνοντάς τον στο έλεος του Εθνικού Στρατού και των πιστών σε αυτόν παραστρατιωτικών ομάδων.

Άλκης ο Δηλωσίας
Idiotες

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_620.html

Share.