Είναι και επικίνδυνες, καθώς λανσάρουν την αντίληψη ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μπορεί να κάνει ό,τι «γουστάρει» με όποιον «γουστάρει», χωρίς μάλιστα να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Ε, λοιπόν, δεν είναι καθόλου έτσι, χωρίς μάλιστα ανάγκη επίκλησης του Κανονισμού της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός μιας χώρας, τουλάχιστον τη σημερινή εποχή, είναι υποχρεωμένος να απεμπολεί (από τη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και την πολιτική) το σύνολο σχεδόν του δικαιώματος να έχει ιδιωτική ζωή.

Η απεμπόληση αυτή υπαγορεύεται από τη θεσμική θέση του και επομένως όχι, δεν μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει, όχι δεν μπορεί να κάνει παρέα με όποιον θέλει, χωρίς να γίνεται γνωστό στο κοινό.

Στα δημοκρατικά πολιτεύματα, οι αιρετοί άρχοντες είναι υποχρεωμένοι να συμπεριφέρονται με κανόνες, αφενός σεβόμενοι τους πολίτες και αφετέρου για να μη δημιουργούν εντυπώσεις αθέμιτης συναλλαγής. Τελεία και παύλα και ας λένε ό,τι θέλουν οι Τζανακόπουλοι, οι Παπακώστες και οι υπόλοιποι.

Στην περίπτωση του Αλ. Τσίπρα, το γεγονός ότι φιλοξενήθηκε και πήγε κρουαζιέρα με θαλαμηγό εφοπλιστή επί μία εβδομάδα, λαμβάνει και άλλες διαστάσεις.

Κατ’ αρχάς πολιτικές, γιατί ο ίδιος προηγουμένως λοιδορούσε τους πολιτικούς αντιπάλους του ως «ομοτράπεζους» επιχειρηματιών σε κότερα, αλλά και γιατί πούλησε και πουλάει τόση (δήθεν) αριστεροσύνη μετά ηθικού πλεονεκτήματος, που κοντεύει να μας βγει από τ’ αυτιά.

Και οι πολιτικές διαστάσεις γίνονται μεγαλύτερες και χειροτερεύουν, καθώς η τέως ιδιοκτήτρια της θαλαμηγού και θαυμάστρια του πρωθυπουργού χρίστηκε άμισθη σύμβουλός του σε θέματα Ελληνισμού της Διασποράς και πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων με αποστολή την προσέλκυση επενδύσεων, άρα περιφέρεται διεθνώς με διπλωματικό διαβατήριο.

Αν, μάλιστα, αληθεύει ότι η συγκεκριμένη κυρία προτάθηκε επίσημα από την κυβέρνηση να γίνει μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τότε οι διαστάσεις γίνονται πραγματικά … άγριες.

Το πράγμα, όμως, δεν σταματάει σε αυτά.

Οι ανομολόγητες βόλτες με θαλαμηγό μακριά από τη δημοσιότητα προστίθενται

  • στα ψέματα και στις αυταπάτες, 
  • στην παρέα και προστασία με τους Πολάκηδες, 
  • στον συνεταιρισμό και στα φιλιά με τους Καμμένους, 
  • στα αλισιβερίσια με διάφορους τυχάρπαστους, 
  • στην προσφορά θαλπωρής στους «αγανακτισμένους», τους «δεν πληρώνω» και τους «μπαχαλάκηδες», όταν ήταν χρειαζούμενοι 

…και δείχνουν τον αληθινό χαρακτήρα του ανδρός.

Τον απερίγραπτο δηλαδή κυνισμό του και την ωμότητα της συμπεριφοράς του Αλ. Τσίπρα προκειμένου να κατακτήσει και να διατηρήσει την εξουσία. 

Αυτό φαίνεται και στα μέτρα που εξήγγειλε άρον άρον. Με τα οποία μοιράζει επιδόματα (καθρεφτάκια) στους «ιθαγενείς», ευνοεί την κατανάλωση δίχως ανάπτυξη και ναρκοθετεί κυριολεκτικά το πεδίο για τους επόμενους, άρα και τη χώρα.

Αν πάλι του βγουν όλα αυτά, θα είναι τρανή απόδειξη ότι στην Ελλάδα σημασία έχει η κατάκτηση του πρωταθλήματος με οποιοδήποτε μέσο και το κύπελλο ήθους είναι για τους ανόητους…

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ
kathimerini.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_903.html

Share.