[ccpw id="136103"]

Η παράσταση δεν ήταν πολύ κακή. Δεδομένης και της σπουδής με την οποία στήθηκε, το φιλοκυβερνητικό κοινό θα πρέπει να ικανοποιήθηκε.

Αρον άρον και υπό την πίεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας επέσπευσε την ανακοίνωση των φιλολαϊκών του μέτρων και άλλαξε τον σχεδιασμό του.

Αντί να κάνει τις εξαγγελίες την Παρασκευή και μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, προτίμησε να κάνει το αντίστροφο.

Το τι είπε την Τρίτη το απόγευμα δεν είναι αδιάφορο. Οι μειώσεις στον ΦΠΑ και μία σειρά άλλα μέτρα όπως οι επιδοτήσεις εισφορών, οι εγγυήσεις 5,5 δισ. που θα κατατεθούν σε ειδικό ταμείο ως κάλυψη εν όψει της εξόδου στις αγορές, έχουν την σημασία τους.

Όσο όμως και αν ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να διαψεύσει ότι όλα αυτά έχουν προεκλογικό χαρακτήρα (δεδομένου ότι μιλούσε για το 2020 και πέρα από αυτό), δεν μπόρεσε να κρυφτεί.

Μεταξύ όλων των άλλων μίλησε για παροχή μόνιμης 13ης σύνταξης, ένα μέτρο συνολικού κόστους 800 εκ. ευρώ.

Αυτά θα μοιραστούν ως εξής: Για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ η καταβολή θα αντιστοιχεί στο 100% της σύνταξης. Για συντάξεις από 501-600 ευρώ, στο 70%, από 601-1000 ευρώ στο 50% και για συντάξεις άνω των 1000 ευρώ θα καταβληθεί το 30% της σύνταξης.

Αυτά όλα θα γίνουν δε άμεσα. Κοινώς θα δοθεί ένα ανοιξιάτικο δώρο στους συνταξιούχους.

Με λίγα λόγια, και με βάση τα παραπάνω ο κ. Τσίπρας μοιράζει 500άρικα, με τα οποία ελπίζει ότι θα εξαγοράσει ψήφους τώρα και πιθανώς θα καλλιεργήσει προσδοκίες για τις εθνικές εκλογές.

Φτάνει ένα 500άρικο έπειτα από όσα έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά επί των ημερών του;

Αρκεί ένα 500άρικο για να ξεχαστούν οι «αμαρτίες» της κυβέρνησης, η εξόντωση της μεσαίας τάξης, οι εγκληματικές της παραλείψεις και οι χλιδάτες διακοπές του Πρωθυπουργού;

Θα φανεί σε μερικές εβδομάδες.

Το μόνο που φαίνεται ότι δεν έχει λάβει υπόψη του ο κ. Τσίπρας είναι πως μέχρι τότε θα πρέπει να επαναλαμβάνει καθημερινώς τις εξαγγελίες του.

Και να δώσει το 500άρικο, φυσικά.

Του δίνει κάτι την βεβαιότητα ότι όσοι το πάρουν θα τον ψηφίσουν; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Αγγελος Κωβαίος
in.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/500.html