[ccpw id="136103"]

Αμέσως μετά, θα εφαρμόσει τα μέτρα της Νέας Δημοκρατίας, μειώνοντας τον ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και την Ενέργεια.

Από το 2013 ίσχυε στην Ελλάδα ο μειωμένος στο 13% ΦΠΑ στην εστίαση, ο οποίος καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και έπρεπε να περιμένουμε 4 ολόκληρα χρόνια για να επιστραφεί.

Μέρα γιορτής ήταν η χθεσινή στο Ζάππειο και έμοιαζε πολύ με την ημέρα της… κόκκινης γραβάτας που φόρεσε για λίγη ώρα….

Οι υπουργοί χαρούμενοι έδιναν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο, πιστεύοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, αλλά θα εφαρμόσει ο… επόμενος Πρωθυπουργός.

Ουδεμία εξασφάλιση έχουν οι Έλληνες πολίτες, ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για το 2020 θα μπορούν να ενταχθούν στον Προϋπολογισμό που θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή του Νοεμβρίου 2019, με βάση τις διεθνείς οικονομικές συνθήκες που θα επικρατούν εκείνη την εποχή και την δημοσιονομική κατάσταση στην οποία θα έχει οδηγήσει τη χώρα η πανικόβλητη απερχόμενη κυβέρνηση.

Χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο, χωρίς μειώσεις φορολογικών συντελεστών για ιδιώτες και επιχειρήσεις, χωρίς μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, η απελπισμένη κυβέρνηση επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος (Ζάππειο) προσπαθώντας να πείσει για δεύτερη φορά τους πολίτες ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια.

Την ίδια ώρα η χώρα παραμένει δεσμευμένη στα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 με την δημόσια περιουσία υποθηκευμένη μέχρι το 2116.

Του Χρήστου Ν. Κώνστα
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_337.html