[ccpw id="136103"]

Πέρα από το γεγονός ότι αποδείχτηκαν η απόλυτη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και η ανικανότητα να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αποκαλύφτηκε επίσης ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός και κορυφαίοι υπουργοί επισκέπτονταν το Συντονιστικό και έκαναν δηλώσεις σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση μιλώντας για «εγκλωβισμένους» γνώριζαν ήδη την ύπαρξη 13 νεκρών!
Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός έκανε επικοινωνιακό σόου και προσπαθούσε να παραπληροφορήσει τους πολίτες σε σύσκεψη με ανίδεους υπουργούς όταν υπήρχαν ήδη τα πρώτα θύματα, και εξαιτίας αυτής της ανικανότητας και του πολιτικού κυνισμού οι νεκροί έφτασαν τελικά τους 101.
Οι αποκαλύψεις αυτές σηματοδοτούν το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ενισχύουν τη συναισθηματική αποξένωση των πολιτών από μια κυβέρνηση που ήρθε στην εξουσία ως φιλολαϊκή και αποδεικνύεται ανατριχιαστικά κυνική και απόμακρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και την ώρα που ο ΣΚΑΪ μετέδιδε τις αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας από το Μάτι, ο πρωθυπουργός χόρευε στην Κρήτη με τον Παύλο Πολάκη, γελώντας με φτηνές ατάκες για… φουριάρικα κατσίκια.

Το μόνο δε επιχείρημα που βρήκε να αρθρώσει η κυβέρνηση -μέσω Τζανακόπουλου- είναι ότι οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του Παπαχελά αποτελούν «απόπειρα μιντιακών επιτελείων να επαναφέρουν την τραγωδία στο Μάτι στο προσκήνιο για προεκλογικούς σκοπούς».

Γιατί, βέβαια, για τον κ. Τζανακόπουλο προεκλογικά επιτρέπεται να συζητάμε μόνο για παροχές, Novartis και δάνεια κομμάτων.

Αλλά όχι για Μάτι, Πολάκη, Πετσίτη, Βενεζουέλα…

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από το Μάτι. Το ξέρουν και είναι φυσικό να τους ενοχλεί.

Γιατί αυτό που συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα τούς πλήττει εκεί ακριβώς που προσπαθούσαν να πείσουν ότι υπερέχουν:

στο ηθικό πλεονέκτημα, στην ανθρώπινη και κοινωνική ευαισθησία.

Γιώργος Κουβαράς
protothema.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_700.html