[ccpw id="136103"]

Όταν ξεκινήσουν τα μπάνια του λαού, τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου, θα μάθουμε τι κουστούμι θα παραδώσουν οι δανειστές στον Τσίπρα να μας φορέσει.

Μέχρι τότε θα τον αφήσουν να παριστάνει τον αριστερό. Και θα βάζουν τον Τσακαλώτο να μαζεύει αυτά που “περισσεύουν”. Αυτά που “μασάει” το 3% της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ να ξεθαρρεύει πως υπάρχει αναπτυξιακό αύριο στην οικονομία…

Δεν δείχνουν καμιά βιασύνη οι δανειστές να μας τραβήξουν (τώρα) το λουρί.

Άλλωστε έχουν και αυτοί τις δικές τους εκλογές. Και δεν τους πάει να δείξουν τον τρόπο που έχουν την άνεση να “τηγανίσουν” τον ΣΥΡΙΖΑ. Από όποια πλευρά επιθυμούν.

Προς ώρας αφήνουν τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει τις μεγάλες δυνατότητες του να μοιράζει τους φόρους μας έτσι όπως ο ίδιος νομίζει. Του επιτρέπουν να παρουσιάζεται και ως υπεράνω της Εποπτείας.

Από την άλλη, βέβαια, δεν του ξελασκάρουν και το μεταμνημονιακό περιλαίμιο (εποπτεία).

Μετά από μια 4ετία τον έχουν σπουδάσει και ξέρουν πώς να τον χρησιμοποιήσουν. Απόδειξη η ατζέντα της Τρόικας που κατέφθασε στην Αθήνα και μας θυμίζει εποχές 2015 και 2016.

Ψάχνοντας προσεκτικά (ανάμεσα στις γραμμές) ευκολότατα διακρίνεις (μεταφράζοντας την οικονομική γλώσσα των δανειστών) πως θα περάσουν από κόσκινο τα χαρτζιλίκια του κράτους-πατερούλη. Τα περισσότερο γνωστά ως ρεζιλίκια… που έβαλε στη διανομή… ο Τσίπρας ως τυράκι στις εκλογές. Τις όποιες εκλογές.

Τα ρεγάλα της ελληνικής σοβιετίας, τύπου ΣΥΡΙΖΑ, θα περάσουν από κόσκινο.

Και αν δεν διασταυρώσουν, στο άλλος σκέλος, πώς και πότε το κράτος-πατερούλης θα εξοφλήσει τα 3 δισ. κρατικά φέσια σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, το 1 δισ. (αυτό που νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα μπορέσει να μοιράσει σε ψιλά…) είναι πολύ πιθανό να έχει άλλους παραλήπτες…

Λίγο πιο βαθειά στην ατζέντα της Τρόικας θα ανακαλύψουμε πως και οι 120 δόσεις και οι ρυθμίσεις στην πρώτη κατοικία είναι σε τέσσερα γυάλινα ποδάρια. Τα δύο στηρίζουν τις δόσεις. Και τα άλλα δύο (τα οποία στέκουν δεν στέκουν) την πρώτη κατοικία και το χρονοδιάγραμμα των πλειστηριασμών.

Αυτά είναι μόνο η μια μεριά “τηγανίσματος” του Αλέξη Τσίπρα.

Η άλλη είναι το πότε θα δοθεί (και αν δοθεί…) η επόμενη δόση που συνδυάζεται με τα κέρδη επί των ελληνικών ομολόγων.

Εάν τα δανεικά αυτά δεν εισπραχθούν πριν τα μπάνια του λαού (δηλαδή εντός του Ιουνίου, που περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας) και πάνε, ας πούμε τον Νοέμβριο (δεν το λέμε τυχαία) ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί εντελώς γυμνός στις εκλογές.

Τότε είναι που δυστυχώς θα διαψευσθεί και ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος διαβεβαιώνει (με ειλικρινή πρόθεση ο άνθρωπος) πως δεν σκοπεύουν να παραδώσουν καμένη γη, στην επομένη κυβέρνηση.

Να λοιπόν τι σημαίνει “τηγάνισμα” του ΣΥΡΙΖΑ. Να τι σημαίνει αναποδογύρισμα της αοριστολογίας Τσίπρα πως δήθεν αφήσαμε πίσω την Εποπτεία και τις δεσμεύσεις από τα μνημόνια. 

Τα είπε για την Πασχαλιά αυτά τα ονειρώδη… Έβαλε όμως τους δανειστές να βρέξουν τη σανίδα…

Η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ να επιμείνει στην ψευτοαριστερά και να επιλέξει αντί επενδυτών πολιτική επιδομάτων και επιδοματούχων (πράγμα εντελώς αντίθετο με ό,τι έκαναν οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί) μας κατάντησε “ψάρια στο γιαλό” των δανειστών, έτοιμα να μας ρίξουν στο τηγάνι έτσι και μας δουν να χοροπηδάμε…

Αυτός είναι και ο λόγος της δήθεν χαλαρότητας που δείχνουν στις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις ευρωεκλογές. Ο ίδιος λόγος (η άνεσή τους να μας τηγανίσουν…) κάνει την Εποπτεία να μην αντιδρά στις βλακείες περί ελεύθερων επιλογών μας στη σύνταξη του προϋπολογισμού.

Ας περάσουν οι ευρωεκλογές και τα λέμε… όταν η δόση θα μας χαμογελάει σε απόσταση.

Και τότε θα θυμηθούμε τα χαμπέρια της Standard&Poor΄s. Ψάχνοντας για τα άλλα δανεικά… Τα δανεικά που δικαιούνται χώρες με χειροπιαστή πορεία σε ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Όσο νωρίτερα το εμπεδώσουμε τόσο καλύτερα για εμάς και για την τσέπη μας.

Οι αγορές θα παραμένουν επιφυλακτικές μέχρι να δουν αν έχουμε πρόθεση να ξεπεράσουμε το γελοίο “αριστερό μπλοκάρισμα” που κατασκευάσαμε για να εκτονώσουμε διχαστικές μετεμφυλιακές εμμονές μας.

Αν επιμείνουμε όμως (όπως όλα δείχνουν) οι υποβαθμίσεις της οικονομίας δεν θα είναι είδηση. Θα είναι η καθημερινότητα.

Και οι δανειστές θα κρατάνε από το ένα χέρι την επόμενη δόση μας και από το άλλο το “τηγάνι” με τη μορφή μνημονίου.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/3_7.html