[ccpw id="136103"]

Η στήλη έχει αναφερθεί στην ιστορία του διευθυντή δημοτικού σχολείου σε γειτονιά της Αθήνας ο οποίος κάθε χρόνο υπογράφει βεβαιώσεις προκειμένου να λάβουν επιδόματα οικογένειες απόρων μαθητών. Μερικοί γονείς “απόρων” μαθητών πάνε να παραλάβουν τις βεβαιώσεις με γερμανικά τζιπ υπερπολυτελείας. Την ιστορία μού έχει διηγηθεί ο ίδιος…

Ένας άλλος φίλος στα κοινωνικά δίκτυα έγραφε προ λίγων ημερών στο FB για τον Ρουμάνο νοικάρη του στο Χαλάνδρι, ο οποίος ζει και του πληρώνει το νοίκι από τα κοινωνικά βοηθήματα που λαμβάνει και τα οποία αναλογούν στους φόρους και τις εισφορές που καταβάλλει ο ίδιος.

“Η κυβέρνηση δίνει επίδομα ενοικίου και σίτισης στον Ρουμάνο νοικάρη μου που βγάζει τα “άντερά” του δουλεύοντας μαύρα (κυκλοφορεί με Ρόβερ ενώ εγώ έχω καταθέσει τις πινακίδες) κι ο οποίος μου παραδίδει το νοίκι του κάθε πρώτη του μηνός από τα λεφτά που κατέθεσα εγώ ο άνεργος και κατεστραμμένος εμποράκος στις τριανταμία του προηγούμενου για τον ΕΝΦΙΑ και τους υπέρογκους φόρους μου*…”

Από τη μια τσέπη πληρώνει την εφορία και από την άλλη, εισπράττει τα ενοίκια, για το ακίνητο που αγόρασε εργαζόμενος. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι μείον για τον νοικοκύρη.

Δηλαδή, σαν να του έχει δημεύσει το κράτος το ακίνητο και να το έχει παραχωρήσει στον Ρουμάνο, όπως ακριβώς έκανε και ο Τσαουσέσκου επί σοσιαλισμού.

Εκλογοεπιδόματα…

Η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου διανομής επιδομάτων και παροχών προς άγραν ψήφων.

Δημεύει την περιουσία αυτών που εργάζονται και τα μοιράζει σ΄ αυτούς που θα την ψηφίσουν.

Μοιραία, και οι λίγοι που εργάζονται ακόμη, έχουν κίνητρο να επιδιώξουν να μην εργάζονται προκειμένου να μην εμφανίζουν εισόδημα για να ενταχθούν στις ουρές όπου μοιράζονται επιδόματα.

Η κατάληξη αυτής της “μηχανής” είναι ορατή:

Εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας, τέλος στα επιδόματα και όλοι στη “ψάθα”, όπως ακριβώς συμβαίνει στη Βενεζουέλα, τη Βόρεια Κορέα και συνέβαινε σε όλες τις σοσιαλιστικές δικτατορίες που κατέρρευσαν.

Η αριστερή κυβέρνηση με την ανοχή των δανειστών και εταίρων Ευρωπαίων, οι οποίοι προκειμένου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, ανέχονται τους καταστροφικούς παραλογισμούς, έχει παράγει υπερπλεονάσματα, πάνω και από τις ήδη υψηλές απαιτήσεις των μνημονίων, για να έχει το περιθώριο να μοιράσει επιδόματα προκειμένου να εκμαυλίσει ψήφους.

Ιδού το ρεπορτάζ:

“Με “όπλο” το υπερπλεόνασμα του 2018 που διαμορφώθηκε στο 4,4% αλλά και τις προβλέψεις ότι αυτό θα μείνει άνω του 4% και φέτος, το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να “παίξει τα ρέστα του” προκειμένου να κερδίσει έδαφος ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, τόσο για την Ευρωβουλή όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση…”

Έτσι όμως καταστρέφει την οικονομία και την κοινωνία.

Μοιράζει λεφτά που δεν έχει…

Από την άλλη πλευρά 200 χιλιάδες που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης περιμένουν για μήνες και χρόνια να εισπράξουν την πρώτη σύνταξη.

Αρκετοί από αυτούς περιμένουν ακόμη και 4 χρόνια μέχρι να εγκριθεί η αίτηση συνταξιοδότησής τους. Η κυβέρνηση όμως σχεδιάζει να ανακοινώσει και νέες παροχές.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 200.000.

Μόνο στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας διεύθυνσης, εκκρεμούν 97.337 αιτήσεις.

Το ποσό που περιμένουν να λάβουν όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι υπολογίζεται σε 1,2 δισ. ευρώ το οποίο προς το παρόν και μέχρι να βεβαιωθεί στους δικαιούχους αποτελεί υπερπλεόνασμα”.

Άλλα 2 δισ. ευρώ είναι οι βεβαιωμένες οφειλές του δημοσίου και των δημόσιων φορέων προς τους φορολογούμενους αλλά και τους προμηθευτές.

Βλέπε: Περισσότερα από 2 δισ. -βεβαιωμένα αλλά μη καταβληθέντα- χρωστούν οι υπόλοιποι δημόσιοι φορείς σε φορολογούμενους και προμηθευτές

Ο “Ρουμάνος” εισπράττει αλλά ο προμηθευτής του δημοσίου που έχει πληρώσει μισθούς, φόρους και εισφορές δεν εισπράττει, το ίδιο και ο συνταξιούχος που έχει καταβάλει εισφορές.

Είναι προφανές τι συμβαίνει; Προφανής είναι και η κατάληξη που θα έχει όλη αυτή η “μηχανή” του κόπου των άλλων…

*Η ανάρτηση: Μανώλης Βαρδής είναι με τον John MacManus.
23 Απριλίου στις 11:51 π.μ. ·

Η κυβέρνηση δίνει επίδομα ενοικίου και σίτισης στον Ρουμάνο νοικάρη μου που βγάζει τα “άντερά” του δουλεύοντας μαύρα (κυκλοφορεί με Ρόβερ ενώ εγώ έχω καταθέσει τις πινακίδες) κι ο οποίος μου παραδίδει το νοίκι του κάθε πρώτη του μηνός από τα λεφτά που κατέθεσα εγώ ο άνεργος και κατεστραμμένος εμποράκος στις 31 του προηγούμενου για τον ΕΝΦΙΑ και τους υπέρογκους φόρους μου.

Ίδια είναι τα πενηνταεύρα.

Τα αναγνωρίζω.

Τέτοια “επιδόματα” του “κ….” θέλουν οι Συριζαίοι.

Αυτήν την οικονομία ονειρεύονται.

Να πουλάει η μεσαία τάξη δίσκους, χρυσαφικά κλπ οικογενειακά κειμήλια γιά να τα μετατρέπει ο Αλέξης σε Christmas gifts.

Υ.Γ: Όταν ζήτησα προχθές την άδεια από τον κ. Μ.Βαρδή να αναδημοσιεύσω τη ανάρτησή του στο ΦΒ μού απάντησε θετικά συμπληρώνοντας: “Η αλήθεια είναι πιο “σουρεαλ”.
Τώρα έφυγε για Γερμανία
Το σπίτι βέβαια το κρατάει στην Ελλάδα
και μου στέλνει από εκεί το νοίκι.
Φυσικά τα επιδόματα ενοικίου τρέχουν κανονικά…”

Του Κώστα Στούπα
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_975.html