[ccpw id="136103"]

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Νο 1….

Η παντελής έλλειψη παραταξιακής συνείδησης και εθνικής πολιτικής ευθύνης των αντιμνημονιακών – αντιμεταρρυθμιστικών κομμάτων του ευρύτερου δεξιού χώρου καθιστά μονόδρομο πλέον την ανάγκη υπερψήφισης του μητρικού φορέα της παράταξης, την Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά.

Όσο πλησιάζουμε την ημέρα των ευρωεκλογών τόσο διαπιστώνουμε την ανάγκη συσπείρωσης όλων των πολιτών που κινούνται στον ιδεολογικό χώρο της λαϊκής δεξιάς και της κεντροδεξιάς (συντηρητικούς, φιλελεύθερους και εθνικιστές) στον μοναδικό αξιόπιστο κυβερνητικό πολιτικό φορέα του χώρου, τη Νέα Δημοκρατία και αυτό ανεξάρτητα από την υπερώριμη ιστορική ανάγκη και η ίδια να μετεξελιχθεί σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες εσωκομματικής λειτουργίας, χωρίς τζάκια, βαρονίες, οικογενειοκρατίες κλπ. στραβά του παρελθόντος.

Είναι ανάγκη να αποκτήσει ο δεξιός Έλληνας πολίτης συνείδηση παράταξης. Κάτι που το έχει πετύχει καλύτερα η Αριστερά.

Δυστυχώς στην ελληνική πολιτική ζωή δεν έχουμε ακόμη κατακτήσει στοιχεία που είναι αυτονόητα σε ώριμες πολιτικά χώρες της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γερμανία όπου η Δεξιά συντίθεται από τρεις αυτοτελείς και ισχυρούς κομματικούς φορείς, δηλαδή

  • το CDU (όπου είναι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, συντηρητικό αλλά με κοινωνικές ευαισθησίες και σταθερός πυλώνας κάθε κυβερνητικής συνεργασίας), είναι 
  • το CSU (που είναι το ήπιο και παραδοσιακό εθνικιστικό κόμμα, μακριά όμως από ναζιστικές επιρροές και πρακτικές και που ανθεί κυρίως στη Βαυαρία, κάτι ανάλογο με την επιρροή που έχει η εθνικιστική Μάνη στην ελληνική Δεξιά) και είναι 
  • το FPD (που είναι το φιλελεύθερο κόμμα, μικρότερο αλλά με μεγάλη ιδεολογική επιρροή στους τομείς της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας). 

Τα τρία αυτά κόμματα της Γερμανικής Δεξιάς συνεργάστηκαν αρμονικά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και έφεραν καρπούς στη δική τους κυβερνητική πολιτική.

Σκεφθείτε αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Και αναφέρομαι μόνο στον δεξιό χώρο.

Για την προοπτική τέτοιων ωρίμων πολιτικών κινήσεων στα κόμματα της ελληνικής Αριστεράς θα σας πω κάποια άλλη στιγμή ένα καλύτερο ανέκδοτο…

Σκεφθείτε λοιπόν αν σήμερα μπορεί να συνυπάρξουν σε κυβερνητικό σχήμα με την Νέα Δημοκρατία τα δορυφορικά κόμματα της ευρύτερης ελληνικής Δεξιάς (Χρυσή Αυγή, αν και πολύ αμφιβάλλω αν νιώθει η ίδια δεξιό κόμμα, ΑΝΕΛ, Εθνικό Μέτωπο, ΛΑΟΣ, ΔΡΑΣΗ, Δημιουργία Ξανά, Ένωση για την Πατρίδα του Βύρωνα Πολύδωρα κλπ.). Μου ’ρχεται να εντάξω στην ανάλυσή μου αυτή τον ακόλουθο στίχο από τον εθνικό μας ύμνο: «144. Η Διχόνοια που βαστάει, ένα σκήπτρο η δολερή, καθενός χαμογελάει,, πάρ’ το, λέγοντας, και συ».

Μόνο η κουτσή Μαρία δεν έχει ιδρύσει κόμμα, τουλάχιστον στον δεξιό χώρο, τούτη την εποχή…

Αναρωτιέμαι πώς μπορούν όχι μόνο να συνυπάρξουν σε ένα κυβερνητικό πλαίσιο τα κόμματα αυτά αλλά αν πραγματικά μπορούν να υπάρξουν χωρίς τον στείρο και οπισθοδρομικό αντιμνημονιακό – αντιμεταρρυθμιστικό τους λόγο.

Αλλά και η φύση και η λειτουργία των κομμάτων στην Ελλάδα (επιμένω να ασχολούμαι μόνο με τον δεξιό χώρο…) είναι ξεπερασμένη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες.

Ορισμένοι πεισματικά αρνούνται να συνειδητοποιήσουν ότι παρήλθε πια η εποχή των κομματικών μηχανισμών (συμμοριών υποστηρίζουν ορισμένοι) κατάληψης εξουσίας και διανομής της ως λάφυρο…

Παρήλθε πια η εποχή των ρουσφετιών, των αναξιοκρατικών διορισμών στο δημόσιο, των διαμεσολαβήσεων για κρατικοδίαιτες business επιτηδείων κλπ. κλπ.

Ακόμη όμως και η εσωκομματική λειτουργία των ελληνικών κομμάτων (επαναλαμβάνω ασχολούμαι προς το παρόν μόνο με τον δεξιό χώρο) πολύ απέχει από τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 29 ότι η δράση και η λειτουργία τους πρέπει να εξυπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα.

Για διανοηθείτε να ζητήσετε να εποπτεύσει εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες δικαστικός αντιπρόσωπος!!… Απαγορεύεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα διότι αυτό λέει είναι κάτι που αφορά τα εσωτερικά (τα interna corporis) του πολιτικού κόμματος!!… Αυτό με τη σειρά του ανοίγει το δρόμο για νοθείες, αρπαγές καλπών στις εσωκομματικές διαδικασίες, δικαίωμα ψήφου σε όποιον περνάει έξω από την πόρτα και άλλα ευτράπελα…

Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ο πρώτος μεγάλος διδάξας τέτοιων νοθειών και αλητειών… Τα ρεκόρ του στο συγκεκριμένο σπορ θα μείνουν ακατάρριπτα στους αιώνες…

Έτσι αναδείχθηκαν σε ανώτερα κομματικά και κοινωνικά αξιώματα πολλά πρόσωπα που κατά καιρούς θα θαυμάζαμε από τους δέκτες της τηλεοράσεώς μας.

Κατά συνέπεια το αίτημα ειδικά για τον δεξιό χώρο είναι διπλό:

Αφ’ ενός ο μητρικός πολιτικός φορέας, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία να υπερβεί τις πιο πάνω αναχρονιστικές όψεις της φυσιογνωμίας της και της πρακτικής της και να μετεξελιχθεί σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό συντηρητικό φορέα που να ενσωματώνει τόσο τις εθνικές εθνικιστικές αξίες όσο και την φιλελεύθερη οικονομική ιδεολογική σκέψη και πρακτική με τρόπο αρμονικό και δημιουργικό ώστε να εγγυάται κυβερνητική σταθερότητα και εκλογική νομιμοποίηση σε πολύ πλατειές μάζες του λαού και στρώματα της κοινωνίας.

Αφ’ ετέρου τα λοιπά δεξιά κόμματα θα πρέπει να αναρωτηθούν αν πέρα από την αντιμνημονιακή ρητορική που σε λίγο καιρό θα είναι παρωχημένα έχουν τίποτα άλλο να συνεισφέρουν εκτός από το να κόβουν ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία για να φέρουν στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο υποτίθεται έχουν βαθιές ιδεολογικές διαφορές.

…Εκτός αν υπάρχει κανένα αόρατο χέρι μεγάλης πλανητικής δύναμης που για γεωπολιτικούς λόγους κατάφερε να φέρει σε υπόγεια συνεργασία κόμματα των δύο άκρων του πολιτικού φάσματος (κάτι που διαφαίνεται πολύ ξεκάθαρα στην καθημερινή πολιτική πρακτική ιδίως της Χρυσής Αυγής, του κόμματος του κ. Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ) στοχεύοντας

  • στην κυβερνητική σταθερότητα, 
  • την επερχόμενη οικονομική ανάπτυξη, 
  • τη σταδιακή έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και 
  • την μετεξέλιξή της σε σύγχρονο, φυσιολογικό, σοβαρό, αξιόπιστο και όχι μπαταχτσίδικο και χρεωκοπημένο ευρωπαϊκό κράτος.

Τώρα αν με ρωτάτε τί κάνει νιάου-νιάου στα γεωπολιτικά κεραμίδια της περιοχής μας θα σας απαντήσω ότι δεν είναι μόνο ο σκύλος, που μαθαίνει ξένες γλώσσες…

Κυριάκος Φώτιος Χουσέας

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_547.html