Η διαφορά μεταξύ των μαθηματικών και της φιλοσοφικής λίθου μιας θρησκευτικής σέχτας είναι ότι η γλώσσα των μαθηματικών επιβεβαιώνεται πάντα. Σε αντίθεση με όσους σας υπόσχονται ανάπτυξη, όπως οι ιερείς υπόσχονται εδώ και χιλιάδες χρόνια μετά θάνατον ζωή στους οπαδούς τους. 
Η μόνη πραγματική αλήθεια, φίλοι συμπολίτες, είναι ότι η σφαλιάρα έρχεται κι ο λογαριασμός θα είναι και πάλι φουσκωμένος.

Και να πει κανείς ότι με τους κομπογιαννιτισμούς της παρέας του Μαξίμου θα κερδηθούν ψήφοι για τον Αλέξη, να πει κι ένα «ναι μεν αλλά». Ότι μοίρασαν μερικά δισεκατομμύρια ενόψει εκλογών, αλλά είχαν κι ένα αποτέλεσμα. Κατέστρεψαν την χώρα, αλλά πήραν και τόσους ψήφους παραπάνω. Όχι ότι αυτό είναι αποδεκτό. Αλλά τέλος πάντων, πίσω από το έγκλημα υπάρχει κι ένα σκεπτικό.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, και καταστρέφουν την χώρα και δεν έχουν και κάποιο άμεσο όφελος. Όχι γιατί δεν θα το ήθελαν, αλλά επειδή ο κόσμος έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του και τους έχει γυρίσει την πλάτη του.

Αυτό λένε οι δημοσκοπήσεις. Δεν τους βγαίνει τίποτα, δεν κερδίζουν από τις παροχές.

Να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς!

Η Οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν από εκείνη την κατάσταση που θα χρειαστεί να παρακαλάμε για ένα νέο πρόγραμμα τους Ευρωπαίους.

Με μία ΔΕΗ να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα και να συμπαρασύρει μαζί της και το τραπεζικό σύστημα, είναι πολυτέλεια να συζητούμε για «παροχές».

Είναι δεδομένο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κληρονομήσει μια άκρως προβληματική κατάσταση στην Οικονομία. 

Το θέμα είναι πότε θα αρχίσουν να σκάνε τα προβλήματα. Επί των ημερών του Αλέξη ή του Κυριάκου;

Χρεοκοπήσαμε, πήγαμε σε μνημόνια, χαλάσαμε τον κόσμο και τις ζωές μας.

Και το αποτέλεσμα; Όσο ήταν το χρέος το 2010, τόσο είναι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε ένα PSI.

Αυτή η φοβερή «επιτυχία» οφείλεται στην διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Για να ξέρουμε και τι λέμε!

Αυτού του μεγάλου αντιμνημονιακού ηγέτη που μας υποσχέθηκε να μας οδηγήσει στον Παράδεισο και αντί γι αυτό μας έστειλε και πάλι στην Κόλαση.

Για να ανακεφαλαιώσουμε!

Οφείλουμε ό,τι οφείλαμε και προ των μνημονίων, με τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες να απειλούν με ασφυξία το σύστημα, την ΔΕΗ να μας απειλεί με συνθήκες τρίτου κόσμου και τον ελληνικό λαό να έχει εξαντληθεί από μία ακόμη χαμένη δεκαετία.

Από πού να πιαστεί κανείς για να αντλήσει αισιοδοξία;

Επενδύσεις; Ναι! Είναι ένας δρόμος.

Εφόσον την ίδια ώρα υπάρχει πολιτική σταθερότητα, καλή διεθνή συγκυρία κι ένα τραπεζικό σύστημα ικανό να στηρίξει τους επενδυτές.

Και το σπουδαιότερο: Μία κυβέρνηση αποφασισμένη να αλλάξει την χώρα!

Βάλαμε πολλές προϋποθέσεις.

Αν σε αυτές συνυπολογίσει κανείς ότι ο χρόνος που διαθέτουμε είναι περιορισμένος, τότε έχει μια πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Θέλουμε να σας θυμίσουμε τι σας λέει αυτή εδώ η στήλη για την ΔΕΗ από πέρυσι. Διότι η ΔΕΗ έχει ένα πρόσθετο πρόβλημα. Δεν είναι τράπεζα για να προστρέξει η ΕΚΤ με ομόλογα και άλλα «μαγικά». Το αντίθετο!

Τα ισχυρά συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας έχουν θεσμοθετήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα πλέγμα νόμων και κανόνων που δεν ευνοούν την ανάκαμψη εταιρειών που βρίσκονται στην κατάσταση της ΔΕΗ.

Αν λοιπόν τα πράγματα εξελιχτούν όπως φαίνεται να εξελίσσονται, πολύ δύσκολα θα βρεθεί ένας λευκός ιππότης για να σώσει την παρτίδα.

Κι από εκεί και πέρα αρχίζει ένα ντόμινο που ξέρουμε ακριβώς που θα σταματήσει: Στο σημείο εκείνο που θα γκρεμιστεί και το τελευταίο τουβλάκι…

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_434.html

Share.