Οι μεγάλες απώλειες για τη μετοχή, σε συνέχεια των χθεσινών απωλειών κατά 11%, έχουν οδηγήσει την χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ στα… 290 εκατ. ευρώ όταν ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ και οι υποχρεώσεις προς τράπεζες τα 3,7 δισ. ευρώ.


Το ξεπούλημα των μετοχών της ΔΕΗ προκάλεσαν τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το 2018 τα οποία δημιουργούν μεγάλη ανησυχία για το κατά πόσο η εταιρία θα μπορέσει να τα καταφέρει χωρίς κρατική βοήθεια.

Η κακή κατάσταση της ΔΕΗ «μόλυνε» και τις τράπεζες οι οποίες έχουν χορηγήσει δάνεια άνω του 1,5 δισ. ευρώ στην εταιρία, και αυτή την ώρα οι μετοχές των τραπεζικών μετοχών υποχωρούν κατά 3,85%.

Σκληρή δήλωση του τομεάρχη ενέργειας της ΝΔ Κώστα Σκρέκα για τα αποτελέσματα του 2018 που ανακοίνωσε η εταιρεία “με τις επιλογές τους οδήγησαν στο γκρεμό τη ΔΕΗ και τη μετέτρεψαν σε εταιρεία ζόμπι, με υψηλές ζημίες, τεράστιες ανείσπρακτες οφειλές και απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία, όταν το 2014 ήταν μια εύρωστη εταιρεία με κέρδη 90 εκατ. ευρώ”.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σκρέκα έχει ως εξής:

“Οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης Τσίπρα κατέστρεψαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τα εγκλήματα που συντελούνται σε βάρος της ΔΕΗ. Παρόλα αυτά, οι ζημιές ύψους 903,8 εκατ. ευρώ που για πρώτη φορά στην ιστορία της ανακοίνωσε η εταιρεία, προκαλούν σοκ και δέος.

Για τη δραματική αυτή εξέλιξη οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Τσίπρας, Σταθάκης και Παναγιωτάκης με τις επιλογές τους οδήγησαν στο γκρεμό την εταιρεία. Μετέτρεψαν τη ΔΕΗ σε εταιρεία ζόμπι, με υψηλές ζημίες, τεράστιες ανείσπρακτες οφειλές και απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία, όταν το 2014 ήταν μια εύρωστη εταιρεία με κέρδη 90 εκατ. ευρώ.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη σκάσει στα χέρια τους η ωρολογιακή βόμβα που οι ίδιοι πυροδότησαν. Να είναι βέβαιοι ότι θα λογοδοτήσουν.

Σύντομα η δραματική αυτή πορεία της ΔΕΗ τελειώνει. Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί η κατάρρευση του βασικού πυλώνα του ελληνικού ενεργειακού συστήματος”.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_700.html

Share.