Ο πρωθυπουργός xαρακτήρισε αντιπερισπασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη. 
«Οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, θα μετατρέψω την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης» απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάποιοι θα έλεγαν ότι ο Παύλος Πολάκης είναι ειδική περίπτωση, κάποιοι άλλοι θα τολμούσαν να υποστηρίξουν ότι το ζήτημα είναι υφολογικό και λιγότεροι όπως ο Νίκος Φίλης θα τον άδειαζαν λέγοντας ότι δεν εκφράζει το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για όλους όμως φρόντισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής του «προοδευτικού μετώπου» να απαντήσει πως όχι απλώς έχει την στήριξη του αλλά και ότι εκφράζει το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει καθώς φαίνεται το ύφος των Σφακιανών, που είναι αψείς» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή, καλύπτωντας απόλυτα τον Παύλο Πολάκη και στερόντας την δυνατότητα από τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον αδειάσουν.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ο Παύλος Πολάκης είναι η άλλη όψη του Αλέξη Τσίπρα, το κυβερνητικό alter ego του.

Δεν υπάρχει όμως και καμία αμφιβολία ότι όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν αυτό το ετερόκλητο επονομαζόμενο «προοδευτικό μέτωπο», αποδέχονται απόλυτα ως συνοδοιπόροι του Παύλου Πολάκη, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα ότι αυτό από εδώ και πέρα είναι και το δικό τους ήθος, η δική τους αισθητική.

Μόνο ένας δρόμος τους μένει αν θέλουν να αποδείξουν το αντίθετο, η αποχώρηση και η καταγγελία.

Τέλος αν αναρωτιέστε που είναι η περίφημη Γραμματεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που είναι οι ευαίσθητοι υπερασπιτές των μειονοτήτων και οι πύρινοι λόγοι τους, η απάντηση είναι μια, δυστυχώς κρυμμένοι πίσω από τις καρέκλες τους.

Μια φράση του Μάνου Χατζιδάκι χρησιμοποιήθηκε πολύ από αυτούς που σήμερα σιωπούν, «όταν συνηθίζεις το τεράς, αρχίζεις να του μοιάζεις».

Δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τον καθρέφτη τους…

Γιώργος Πιέρρος
dailypost.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_693.html

Share.