Η κυρία Μπακογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή έδωσε ένα πολύτιμο ιστορικό στοιχείο. Είπε πως η Νέα Δημοκρατία ήταν έτοιμη το καλοκαίρι του 2015 να συγκυβερνήσει με τον Α.Τσίπρα, μετά την αποχώρηση της ομάδος Λαφαζάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Μπακογιάννη είπε επίσης πως «η απάντηση του κ.Τσίπρα ήταν, πρώτον, να κοροϊδέψει (τον Β.Μεϊμαράκη) και να κάνει εκλογές και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ.

Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού», είπε η κ.Μπακογιάννη, αφήνοντας να εννοηθεί πως διαφορετικά « θα μπορούσε να είχε γίνει μια συζήτηση για το θέμα του μεγάλου συνασπισμού».

Η κυρία Μπακογιάννη με την μαρτυρία της φώτισε μια πτυχή των τότε γεγονότων που αρκετοί υποψιαζόμασταν, αλλά δεν θέλαμε να την πιστέψουμε. 

Δηλαδή, δεν θέλαμε να πιστέψουμε πως η Νέα Δημοκρατία, το μεγαλύτερο κόμμα της Μεταπολιτευτικής Ελλάδος είχε κυριευθεί από αυτοκτονικές τάσεις.

Γιατί στην τότε συγκυρία, μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας μετά βεβαιότητος θα οδηγούσε στην εξαέρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Το 29% που παρέδωσε ο Α.Σαμαράς στον Β.Μεϊμαράκη ήταν συνειδητά αντι-Σύριζα. Αντεξε στο καμίνι της περιόδου 2012-2014 και δεν θα ανεχόταν να γίνει το δεκανίκι του Α.Τσίπρα.

«Μα κινδύνευε η πατρίδα μας» αντέτειναν τότε οι υπέρμαχοι της συνεργασίας και της συναίνεσης.

Η πατρίδα μας κινδύνευε εξαιτίας της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Α.Σαμαράς με τον Β.Βενιζέλο παρέδωσαν μιαν οικονομία σε σταθεροποίηση και ένα κράτος που λειτουργούσε. Και γι΄αυτόν τον λόγο λοιδωρήθηκαν και προπηλακίστηκαν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπονόμευαν κάθε προσπάθεια ανόρθωσης της εθνικής μας οικονομίας.

Λοιπόν, ας άφηναν τους Συριζαίους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά, αντί να τους δώσουν εν λευκώ επιταγή.

Προφανώς, κάποιοι ακόμα και σήμερα δεν έχουν αντιληφθεί πως η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας, γιατί ο Α.Σαμαράς παρέδωσε ένα συμπαγές και συνειδητοποιημένο 29% πάνω στο οποίοι κτίζει την πλειοψηφία του ο Κ.Μητσοτάκης.

Και κυρίως μη διαθέτοντας στρατηγική σκέψη, δεν έχουν κατανοήσει πως η Νέα Δημοκρατία είναι το τελευταίο ανάχωμα της αστικής παρατάξεως. Αν πέσει, καταρρέει και η Μεταπολιτευτική δημοκρατία μας.

Παραβλέπω δε την προγραμματική πτυχή της σύγκλισης Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω σε ποιες θέσεις θα συνεργαζόταν στην Δημόσια Τάξη, στην Παιδεία, στις μεταρρυθμίσεις; Τι μήνυμα θα έστελνε στην βάση της Νέας Δημοκρατίας αυτή η έκπτωση αρχών και αξιών;

Συνεπώς, μια συμμαχία με τον Α.Τσίπρα, θα οδηγούσε την Νέα Δημοκρατία πιθανόν, σε μονοψήφιο ποσοστό.

Άλλωστε, ακόμα και η μέχρι τότε πορεία του φανέρωνε πως επρόκειτο για έναν αφερέγγυο πολιτικό που χρησιμοποιούσε τους πάντες για τους δικούς του σκοπούς. Είναι απορίας άξιον πώς, έμπειροι πολιτικοί, πίστεψαν ότι μπορούσαν να κάνουν συμφωνία μαζί του.

Έτσι, όλοι αυτοί οι καλοπροαίρετοι πολιτικοί έπεσαν από τα σύννεφα όταν, αιφνιδιαστικά, προκήρυξε εκλογές και προσγειώθηκαν ανώμαλα όταν σε χρόνο μηδέν επέλεξε ως κυβερνητικό εταίρο του τον Π.Καμμένο.

Μοιραίοι και αφελείς του χάρισαν μιαν ακόμα καταστροφική τετραετία. Μάλλον δεν κολακεύει τον κ.Ε.Μεϊμαράκη το γεγονός πως τον εξαπάτησε ο Α.Τσίπρας, όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Πάντως η Νέα Δημοκρατία χρωστά πολλά στην πανουργία του Α.Τσίπρα που προχώρησε στον δικό του δρόμο, απορρίπτοντας την ιδέα του μεγάλου συνασπισμού.

Έτσι, σήμερα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εξουσία.

Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_249.html

Share.