[ccpw id="136103"]

Μαζεύουν τα τελευταία “κουρέλια” της μεσαίας τάξης για να εξοφλήσουν το ΔΝΤ. Αυτό έχουν στον νου τους… 

Όχι γιατί οι Αμερικανοί αρνούνται να τους εξασφαλίσουν μακροημέρευση των δανεικών… Κάθε άλλο.

Και που είναι το πρόβλημα… (θα πει, ίσως, ο αφελής Συριζαίος του 3% της βάσης) Δεν πρέπει να τα πληρώσουμε; Τι είμαστε; Απατεώνες είμαστε…; (που λέει και η αγανακτισμένη… συντρόφισσα Φωτίου).

Καμία ένσταση δεν προβάλουμε για την πληρωμή δανεικών. Ειδικά στο ΔΝΤ. Στη σειρά των πραγμάτων διαφωνούμε. Την ώρα που διαλέγει ο Τσίπρας να κάνει τις πληρωμές του, χαρακτηρίζουμε τερτίπι.

Βγάζει μάτι, σύντροφοι. Το κόκκινο σακίδιο με τα λεφτά του ΔΝΤ που θα το φορέσει ο Τσακαλώτος στο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον για να στήσει ο Τσίπρας τις ντουντούκες να λένε “Σας βγάλαμε από τα μνημόνια. Τώρα σας βγάζουμε και από το ΔΝΤ…”.

Τα έκαναν και οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι αυτά, όταν βγήκαν από τα μνημόνια. Την ίδια στιγμή όμως είχαν εξασφαλίσει ανάπτυξη 7% οι πρώτοι και 5% οι δεύτεροι. Είχαν ανοίξει και 450.000 σταθερές θέσεις εργασίας στους ανέργους, με εντατικό πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων.

Εμείς, σύντροφοι, έχουμε άλλα 27.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις και βιοτεχνίες το πρώτο τρίμηνο του 2019. Για ψάξτε το…

Και πάμε παρακάτω. Από τη μια η φανφάρα της (πιθανής ακόμη) εξόφλησης του ΔΝΤ. Από την άλλη το κράτος – μπαταχτσής παγώνει (χρόνια τώρα) τις δημόσιες επενδύσεις. Δεν χρηματοδοτεί την οικονομία γιατί έχει ανάγκη να φτιάξει πλεονάσματα. Μείωση κράτους ούτε για καλαμπούρι… Αντίθετα 3.000 προσλήψεις ετοιμάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το Πάσχα.

Και, ενώ εξοφλεί το ΔΝΤ, η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση, περνάει από τη Βουλή διάταξη που μειώνει 50% το επιτόκιο επιστροφής των κρατικών χρεών (πάνω από 3 δισ. ευρώ). Ο ιδιώτης χρεοφειλέτης όμως θα συνεχίσει να πληρώνει 9% επιτόκιο για τα χρωστούμενα στο κράτος!!!

Θέλουμε κι άλλα; Βγήκε, από χθες ο Τσίπρας, στα βουνά και στα ρουμάνια, (ξεκινώντας τις περιοδείες του) και ζητούσε… παλαμάκια για το 11% της αύξησης στον κατώτατο. Για την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων. Και για επιδόματα, διετίες και τριετίες.

Ξέρει βέβαια πως όλα αυτά είναι στον αέρα. Στην πράξη είναι μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι πάρουν νέο κατώτατο. Και διετίες, τριετίες και επιδόματα έχουν καταργηθεί με άλλους νόμους και δεν γυρίζουν πίσω!!

Ξέρει επίσης (πολύ καλά) πως η εργοδοσία (σύσσωμη από πλευράς Οργανώσεων) ετοιμάζει προσφυγή στη δικαιοσύνη να ανατρέψει αυτά που δήθεν εξασφάλισε ο Τσίπρας. Και κατά πάσα βεβαιότητα θα κερδηθούν στα δικαστήρια.

Οπότε πρόκειται για τσάμπα χαρές και τσάμπα μαγκιές μπας και μαζέψει το ρεζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ με τα φούμαρα του κατώτατου των 750 ευρώ, στον δεκάλογο των ψεμάτων στη ΔΕΘ του 2014;

Έχουν και συνέχεια τα τερτίπια. Η διατήρηση του αφορολόγητου (παραχώρηση -λέγεται- των Γερμανών για τα Σκόπια) πάει να γίνει σημαία του Τσίπρα.

Αυτά θα συμβούν μετά τις ευρωεκλογές. Δείχνει δύσκολο να το αποσπάσει νωρίτερα από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, για λόγους τάξεως…

Η ουσία πάντως (που θα αποκρύψουν οι σύντροφοι) είναι το αριστερό τερτίπι και στην περίπτωση αυτή. Γιατί θα σκεπάσει φορολογικές μεταβολές σε εισοδήματα φτωχών που ο ΣΥΡΙΖΑ αναβαθμίζει (αυθαίρετα) σε μεσαία… Τις νέες κρατήσεις σε συντάξεις, και ΕΝΦΙΑ (θα φανούν στην αναμόρφωση ΕΝΦΙΑ). Και στο χαράτσι του κτηματολογίου που ολοκληρώνεται μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό. Εδώ να δεις ψέμα που θα περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στις γραμμές…

Εκεί όμως που θα βγει όλος ο θίασος επί σκηνής θα είναι οι επενδύσεις που δήθεν μείωσαν την ανεργία στην αριστερή δίκαιη ανάπτυξη.

Τα σκηνικά της παράστασης θα κρύβουν επιμελώς τις 3-4 επενδύσεις της 10ετίας που παρέλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ και τις έκανε κομματικό μπαλάκι.

Τη μετανάστευση παραγωγικών ομάδων και την 4ετία Τσίπρα.

Τις ελαστικές μορφές εργασίας… 300 ευρώ, σε ποσοστό 60% και πληρωμή ανά 4μηνο.

Και τη μαύρη εργασία, στήριγμα της τάξης των επιδοματούχων… του κράτους-πατερούλη.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_528.html