Αν είναι ένας λόγος που πρέπει να του αφαιρεθεί η διαχείριση των οικονομικών είναι η ασχετοσύνη του. Χειρότερη και από την ψευτιά του. Τα δύο νέα βάρη κατά της μεσαίας τάξης που φέρνει η κυβέρνησή του τον διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Το πρώτο είναι η πρωτοφανής απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, δια της υφυπουργού κ Παπανάτσιου, να μειώσει από 6% σε 3% τους τόκους που πληρώνει το δημόσιοι στους ιδιώτες στους οποίους χρωστάει, χωρίς ταυτόχρονα να μειώσει αντιστοίχως και τους τόκους που πληρώνουν οι πολίτες για τα χρέη στο δημόσιο και που είναι περίπου 9%!

Ποιοι πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν και αυτοί που τους χρωστάει το δημόσιο; Στη συντριπτική πλειονότητα η μεσαία τάξη. Αυτή έχει ακόμα κάτι, με το οποίο κινείται η οικονομία. Από αυτήν ζει το κλεφτοδημόσιο.

Το θρασύ, που θυμίζει Μαρία Αντουανέτα σ αυτή την ιστορία, είναι ότι όταν η υφυπουργός δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης για αυτή τη διπλή μεταχείριση κατά των πολιτών, απάντησε ψύχραιμα και αδιάφορα: «Το ακούω. Θα το δούμε στο επόμενο διάστημα».

Πόσο πιο πολύ να μας δουλέψει η υπουργός και η κυβέρνηση! Τι να ακούσει η υφυπουργός!

Κάνει τάχα ότι δεν ήξερε την ετεροβαρή απόφαση που παίρνει σε βάρος των πολιτών; Οι οποίοι στοιβάζονται κάθε μέρα στις ουρές των εφοριών και των ταμείων για να πληρώσουν τα χρέη και τους αλήτικους τόκους ενός αδηφάγου κράτους; Το οποίο εδώ και δεκαετίες ξέρει μόνο να αρπάζει την επόμενη μέρα έντοκα και να επιστρέφει αυτά που χρωστάει την επόμενη δεκαετία και αν;

«Τράβα να βρεις το δίκιο σου στα δικαστήρια» είναι η επωδός των πραιτοριανών του δημοσίου σε κάθε ταλαίπωρο πολίτη που διεκδικεί αυτά ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ.

Τι ακούει η υφυπουργός;

Τα μπινελίκια της μεσαίας τάξης και της φτωχολογιάς δεν φτάνουν μέχρι το καλοβολεμένο σπίτι της.

Ούτε τα ακριβά παπούτσια της ανεβαίνουν τις σκάλες στις εφορίες και στα άλλα ταμεία που ξεροσταλιάζουν οι χαρατσωμένοι. Που πλήρωσαν και πληρώνουν το μάρμαρο των χαρτογιακάδων σαν την κ Παπανάτσιου, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Και τι ΘΑ δει το επόμενο διάστημα; Ποιο επόμενο διάστημα θα δει.

Αυτό που δεν της μένει για να κάθεται στην καρέκλα της;

Αυτό που είχε γραμμένο στα παλιά της τα παπούτσια τη μέρα που αποφάσισε να κλέψει τους πολίτες σε τόκους και σαν δικαιούχους και σαν οφειλέτες;

Το δεύτερο είναι η επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε 2.000 περιοχές της χώρας μέσα στο 2019. Από τις οποίες πάνω από 1.500 θα δουν τα εισοδήματά τους να πηγαίνουν σε αυξήσεις φόρων.

Κυρίως στην Αθήνα. Όπου ζει το 70% της μεσαίας τάξης της χώρας. Και όχι σε οποιαδήποτε Αθήνα. Εκεί που κατοικεί η καρδιά της μεσαίας τάξης. Στις πολυπληθείς, παραδοσιακές γειτονιές κατοικιών Παγκρατίου, Αμπελοκήπων, Εξαρχείων, Λυκαβηττού, Πετραλώνων, Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Γλυφάδας, Βούλας, Καλλιθέας, Ν Σμύρνης, Ν Ηράκλειου, Πετρούπολης, Περιστερίου κα.

Οι αντικειμενικές δεν θα αυξήσουν μόνο τον ΕΝΦΙΑ. Θα συμπαρασύρουν και 22 ακόμα φόρους, που έχουν σχέση με τα ακίνητα, αυξάνοντας και την αντίστοιχη χρέωση τιμολογίων που βασίζονται σε αξίες ακινήτων. Και οι χρεώσεις αυτές θα πέσουν πάνω στις ήδη επιβεβλημένες από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας. Από την οποία τα μισά χρόνια κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι πολίτες είναι ιδιοκτήτες ακινήτων; Η μεσαία τάξη κατά συντριπτική πλειοψηφία. Από τα χαράτσια στα ακίνητά τους και στα αυτοκίνητά τους ζει το κλεφτοκράτος.

Ο ανίδεος Τσακαλώτος μετράει μισθούς του δημοσίου για να μας πει ότι η μεσαία τάξη επιβαρύνθηκε τα πρώτα χρόνια του μνημονίου. 

Γιατί το δημόσιο ξέρει ως πολίτες και ως οικονομία ο ίδιος. Και το δημόσιο έχει φροντίσει κι αυτός και οι συνοδοιπόροι του να χάσει τα λιγότερα και σε πολλές περιπτώσεις να κερδίσει κι όλας.

Ο ιδιωτικός μέσος πολίτης που έπεσε από τα 700 στα 300 ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ κι από το 8ωρο στο 12ωρο και ο επαγγελματίας που δεν μπορεί να δουλέψει με τους φόρους και τις εισφορές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μεσαία τάξη για τον άσχετο υπουργό που ντροπιάζει το όνομα που τον βάφτισαν.

Και δεν είναι άσχετος μόνο στα οικονομικά ο υπουργός με την παιδική μέθοδο « φορολογώ, εισπράττω, δεν πληρώνω, έχω πλεόνασμα».

Χωρίς επενδύσεις!

Είναι άσχετος και στην πολιτική και οικονομική ιστορία. Γιατί αν ήταν σχετικός θα ήξερε πως ο,τιδήποτε έχει ανατραπεί ως σύστημα στην ιστορία έχει ανατραπεί από τη μεσαία τάξη. Και από αυτήν έχει γεννηθεί ό,τι έχει γεννηθεί. Ακόμα και όλοι οι επαναστάτες.

Εδώ δεν αρκεί μια επανάσταση. Ξεχέρσωμα χρειάζεται. Εκσκαφέας. Να ξηλώσει ό,τι σάπιο υπάρχει πάνω και κάτω από το έδαφος. Και υπάρχει πολύ.

Αυτό μόνο η μεσαία τάξη μπορεί να το κάνει πράξη. Και να χτίσει από την αρχή. Αλλιώς, θα κολυμπάμε διαρκώς μέσα στα ίδια βρωμόνερα.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_160.html

Share.