[ccpw id="136103"]

Και τι να κάνουν δηλαδή; Να αρχίσουν να χαρίζουν χρέη, όπως η χούντα, κακομαθαίνοντας και αυτούς που δεν χαρακτηρίζονται επαγγελματίες απατεώνες; 

Και η φορολογική συνείδηση της κοινωνίας; Να πάει περίπατο…;

Βεβαίως, μόνο ένας αφελής Συριζαίος θα μπορούσε να απαντήσει έτσι.

Γιατί (φάνηκε στην κυβερνητική πράξη) και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέγραψε το παράδειγμα του μπατίρη μπεκρή που όταν δεν του έβγαιναν τα λεφτά για το κρασί, έκοψε το φαΐ…, αλλά από το κρασί ούτε γουλιά…

Κουβέντα λοιπόν για την ταμπακιέρα.

Είναι δυνατόν να μειωθούν οι φόροι επιχειρήσεων, επαγγελματιών, μισθωτών και κάθε ιδιώτη από το ύψος των 25-30% μέχρι και το 55%, (είτε λέγονται ΕΝΦΙΑ, εισοδήματος ή εισφορές) και να παρακολουθήσουμε την πτωτική πορεία των περισσοτέρων χωρών της Ευρώπης, με ένα τρισάθλια μεγαλωμένο κράτος που τραβάει το 80% των φόρων;

Μην γελιόμαστε αναπαράγοντας ανοησίες και αλχημείες για μειώσεις των φόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον αποδεκατισμό της μεσαίας τάξης σειρά θα δώσει στη σφαγή του λαού.

Τα 150 δισ. ευρώ (φόροι –το 85%– και εισφορές) θα πληρωθούν ανεξάρτητα από το τι σημαίνει αυτό για την κοινωνία, την αγορά, την οικονομία και ό,τι έχει απομείνει σε αστική τάξη.

Μόλις χθες ο ΟΟΣΑ μας είπε πως η Ελλάδα έχει τα περισσότερο εξαθλιωμένα νοικοκυριά ανάμεσα στις χώρες του δείγματός του. Η εξαθλίωση φαίνεται από την αδυναμία του ελληνικού μεσαίου και λαϊκού νοικοκυριού να βγάζει ακόμη και ένα μήνα, με τα ολίγα που διαθέτει!!!

Ας μην το ψάχνουμε παραπέρα. Δεν έχουν σημασία οι συγκρίσεις με τις άλλες εξαθλιωμένες χώρες του πλανήτη ή εκείνες που δείχνουν σοβαρότητα στο ΑΕΠ με μέτρα και πολιτικές.

Στην Ελλάδα μετράνε τα συγκεκριμένα νούμερα και η εικόνα που δεν αλλοιώνεται με αριστερή μπουρδολογία, υποσχέσεις και ελπίδες.

Έχουμε συνολικό χρέος κοντά στα 600 δισ. ευρώ από το οποίο τα 300 δισ. ευρώ είναι εσωτερικό κάθε μορφής και κατηγορίας.

Από τις φουρνιές των πλειστηριασμών, που θα φτάσουν μέχρι τα 700.000 ακίνητα κάθε είδους, (από τη μονοκατοικία μέχρι τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια) και από την αποποίηση πάνω από 500.000 πράξεων κληρονομιάς (το 2017-2018) φαίνεται ξεκάθαρα πως η, καλής ή κακής ποιότητας αν θέλετε, μεσαία τάξης της Ελλάδας ξεκληρίστηκε.

Ίσως να το άξιζε γιατί παραπήρε στα σοβαρά τα κόμματα, τις κυβερνήσεις τους και το κράτος της μεταπολίτευσης (σε μια χώρα που ζει με δανεικά, κοντά στα 50 χρόνια).

Ωστόσο ξεκληρίστηκε όχι από κοινωνικά ανθρώπινη φορολογία αλλά από τις κλοπές τύπου ΕΝΦΙΑ, από την εύκολη λύση της εξωφρενικής φορολογίας, από τις χωρίς ανταπόδοση απίθανες εισφορές και βεβαίως από τις κατασχέσεις ιδιοκτησίας, σε επίπεδο χρεών και 500 ευρώ!!!

Αναρίθμητα τα απαράδεκτα φαινόμενα και η αναλγησία ενός κράτους ανίκανου να λειτουργήσει με τρόπο που να μην έχει τόσες απαιτήσεις και να μην κάνει τόσες σπατάλες.

Αναφέρουμε μόνο μία.

Τα νοίκια που πληρώνουμε για άχρηστες δημόσιες υπηρεσίες, και άχρηστους Οργανισμούς. Για ανύπαρκτη χρησιμότητά τους ακόμη και σε τοπικό επίπεδο. Γυρίστε όλη την Ελλάδα και θα βρείτε κρατικά κτήρια ερειπωμένα και αναξιοποίητα “απέναντι” σε νοικιασμένα για το κράτος, με χώρους εμφανέστατα να περισσεύουν!!! Οι ίδιοι, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα λένε αυτά που σας γράφουμε.

Ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ούτε η πιθανή πολιτική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις επισημάνσεις, όχι μόνο της στήλης αλλά και των σχολιαστών της και των φορολογούμενων για τις δεκαετίες της κρίσης. Αυτές που θα έρχονται καθώς άλλο η έξοδος από το μνημόνιο και άλλο από την κρίση.

Θέμα μας είναι ότι δεν απαντήθηκε ακόμη το ερώτημα γιατί δεν δοκιμάσαμε να ορθοποδήσουμε κόβοντας και άχρηστο κράτος. 

Το (άχρηστο) κράτος που βεβαίως και γιγαντώθηκε στον κόρφο των άλλων, των παλιών…, αφού έτσι κανάκευαν κομματικούς πελάτες. Πώς όμως δεν τελείωσε και αυτή την πληγή η δίκαια αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι φοβήθηκε ο ατρόμητος και δοξασμένος μαχητής της δικαίωσης των Σκοπιανών και μέγας οραματιστής… της Ελλάδας των φυσικών αερίων και πετρελαίων του Αιγαίου, Αλέξης Τσίπρας. Ότι θα τον συγκρατούσαν οι Αμερικανοί, η Μέρκελ, οι Βρυξέλλες και οι Προτεστάντες ή ότι θα έχανε τους αριστερούς που λυσσάνε για κράτος.

Και τι τον ενδιαφέρουν (από εδώ και πέρα), οι αριστεροί τον Τσίπρα…;

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_408.html