Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του κόσμου που επιχορήγησε το Ασφαλιστικό της Σύστημα με περίπου 150% του σημερινού της ΑΕΠ, ή περί τα €250 δισ. από το 1999 ως σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι μετά από όλα όσα μάζευαν κάθε χρόνο τα ασφαλιστικά ταμεία, το ελληνικό κράτος κατέβαλε επιπρόσθετα άλλα €250 δισ. ζεστό χρήμα στην τελευταία 20ετία για να συμπληρώσει συντάξεις και λειτουργικό κόστος της κρατικής υγείας για τους ασφαλισμένους.

Πριν γίνει η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΦΚΑ βλέπαμε τις ετήσιες επιχορηγήσεις ανά ταμείο.

Δεν είναι πολλά χρόνια πριν όταν βλέπαμε ότι

 • για επιχορηγήσεις στο ταμείο του ΙΚΑ το κράτος έδινε κοντά στα €6.000 τον χρόνο ανά συνταξιούχο, 
 • για το ταμείο συνταξιούχων της ΔΕΗ έδινε περί €750 εκατομμύρια το χρόνο ή κοντά στις €16.000 τον χρόνο ανά συνταξιούχο, 
 • ενώ στα ταμεία συντάξεων του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής έδινε ως και άλλα €600 εκατομμύρια τον χρόνο ή €11.000 ανά συνταξιούχο.

Στο τότε ΤΕΒΕ και ΟΑΕΕ το κράτος επιχορηγούσε περί τα €800 ανά συνταξιούχο ετησίως.

Ακόμα και στη σπατάλη του ελληνικού κράτους οι αυτοαπασχολούμενοι μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν στην απέξω. Όταν έβρεχε εκατόευρα κρατούσαν ομπρέλα.

Αυτά τα €250 δισ. που μοίρασε το κράτος στην εικοσαετία συν τους τόκους αυτών (άλλα €70 δισ. με 3% επιτόκιο) κατέληξαν €320 δισ. από τα €340 δισ. που χρωστάμε ως χώρα.

Αφού οι αυτοαπασχολούμενοι είδαν τις τάξεις τους να αποδεκατίζονται από τα οικονομικά πειράματα των δανειστών και κυβερνώντων
…ενώ, όσοι υποτίθεται ότι τους εκπροσωπούν σε ανώτατο επίπεδο, σφύριζαν αμέριμνα όταν κυβέρνηση και δανειστές κατάργησαν τελείως το αφορολόγητο θεσμοθετώντας φορολόγηση από το πρώτο ευρώ,
…βάζοντας ένα “προσωρινό” τέλος επιτηδεύματος που κλείνει δεκαετία συντόμως,
…βάζοντας τεκμήρια στον αέρα που αναπνέουν,
…βάζοντας ως ποσοστό του τζίρου τους τις ασφαλιστικές εισφορές, και
…συσσωρεύοντας ένα τεράστιο μη-εξυπηρετούμενο χρέος προς το δημόσιο που ξεπέρασε τα €100 δισ. προ πολλού,

…απέμειναν στη χώρα λιγότεροι από 380.000 αυτοαπασχολούμενοι.

Στην αρχή της κρίσης ήταν περίπου 800.000 και αποτελούσαν την ατμομηχανή της οικονομίας, με δραστηριότητα που απασχολεί ακόμα και σήμερα δημιουργεί το 63% του ΑΕΠ.

Βέβαια αυτά που τους μένουν είναι κάτι λιγότερο από €3,5 δισ. τον χρόνο ως εισόδημα, καθώς η τεκμαρτή και παράλογη φορολόγηση οδήγησε έναν αριθμό εξ αυτών στη μαύρη εργασία και τη φοροδιαφυγή επιβίωσης.

Δεν είναι λογικό ένα κράτος

 • να φορολογεί με €7.000 τον χρόνο κάποιον που βγάζει €10.000 μετά τα έξοδά του και 
 • να περιμένει ότι θα ενεργήσει κόντρα στην ανθρώπινη φύση και το ένστικτο της επιβίωσης, κόντρα στο Σύνταγμα (που λέει ότι κάθε Έλληνας θα συμβάλει ανάλογα με την δυνατότητά του) και κόντρα σε κάθε λογική. 

Να περιμένει δηλαδή ότι ο μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας

 • δεν θα προσπαθήσει να επιβιώσει, 
 • αλλά θα καταληφθεί από αίσθημα αυτοθυσίας και πληρωμής των δυσβάσταχτων φόρων, 

…προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει άλλες 50.000 δικά της παιδιά!

Και παρά αυτή την καταδίωξη που αποτυπώνεται στα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το 2018, δηλαδή ότι:

– Έγιναν κατασχέσεις σε 816.721 τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη προς το δημόσιο.
– Υπέστησαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης 1.168.438 φορολογούμενοι έναντι 1.050.077 το 2017.
– Διπλασιάστηκαν οι εγγραφές υποθηκών σε ακίνητα πολιτών που έχουν χρέη προς την εφορία.
– Ο αριθμός των πολιτών, που έχουν οφειλές στην εφορία, παραμένει σταθερά πάνω από τα 4 εκατομμύρια,
– Το σύνολο των οφειλών των πολιτών προς την εφορία ξεπερνά τα €104 δισ.
– Από τα €104 δισ. οφειλών προς το κράτος, μόνον €3,69 δισ. ευρώ βρίσκεται σε ρύθμιση,

…ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 380.000 ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ!!!

Η τάξη των μικρομεσαίων, που δημιουργεί το 63% του πλούτου της παραγωγικής οικονομίας, που παρέχει τις θέσεις εργασίας σε περισσότερους από 90% των μισθωτών, βρίσκεται υπό διωγμό! 

Έχουν μείνει λιγότεροι από τους μισούς από όσοι ήταν στην αρχή της κρίσης, και πλέον για να επιβιώσουν στην Ελληνική Οικονομία, ακόμα και η Αμερικανική Κυβέρνηση γράφει στο CIA World Factbook για την Ελλάδα ότι ως και 20%-25% της οικονομίας έχει περάσει στην παραοικονομία για να επιβιώσει τον φορολογικό διωγμό μέχρι . 70% των εισοδημάτων τους! Το λένε και οι Αμερικανοί!

Κάποιοι που κομπάζουν για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα έπρεπε να ντρέπονται! 

Θα έπρεπε να δικαστούν για ρατσισμό ενάντια στον Έλληνα Μικρομεσαίο!

Θα έπρεπε να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με βάση τα ψεύδη και την εξαπάτηση των ψηφοφόρων, όπως επέβαλαν οι νόμοι στην αρχαία Αθήνα!

Πρακτικά όποιος δεν είναι ολιγάρχης ή επαίτης χάνει από κάθε πλευρά τόσο στην κρίση γενικότερα και στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Μεγαλοοικονόμου-Παπακώστα ακόμα περισσότερο.

Ακόμα και η σερνάμενη οικονομία μας που υποτίθεται ότι είχε ισορροπήσει ως το μέσον του περασμένου χρόνου, πέρασε σε ύφεση -0,2% στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, και είναι βέβαιο ότι όταν βγουν τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα υπάρχει περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η τάξη των μικρομεσαίων, η μεσαία τάξη, οι μη-ολιγάρχες και οι μη-επαίτες, όλοι εμείς

 • που πληρώσαμε το μάρμαρο της κρίσης, 
 • που πληρώσαμε τις ιδεοληψίες των αριστερών delivery-boys των αλλότριων συμφερόντων, 
 • που υποστήκαμε τις κομμουνιστικές μανίες, τον ανθελληνισμό και τελικά τον επαπειλούμενο διαμελισμό της Ελλάδας στο μέλλον με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, 
 • που είδαμε να μας παίρνουν την αξιοπρέπεια με τις κρατικίστικες πολιτικές και τις προσβολές ότι όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους είναι νεοφιλελεύθεροι και φασίστες, 

…πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε νηστεία ως τις εκλογές.

Και αν περιμένουμε να πάνε κάποιοι άλλοι να ψηφίσουν για εμάς, αυτό που εμείς χρειαζόμαστε ώστε να επιβιώσουμε, η νηστεία θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.

Ειδικά καθώς “κύκλοι” των ολιγαρχών εκφράζονται υπόγεια ενάντια σε αυτοδυναμία του Μητσοτάκη και υπέρ ενός “Μεγάλου Συνασπισμού” που θα διαιωνίσει την σημερινή κατάσταση υπέρ ολιγαρχών και επαιτών,
…βάζοντας τους ιδεοληπτικούς να ελέγχουν το μεταρρυθμιστικό πλάνο του Κυριάκου, μη τυχόν και απελευθερώσει τους δούλους-μικρομεσαίους!

Ουαί κι αλίμονο!

Του Άγη Βερούτη
Ο Άγης Βερούτης είναι μηχανολόγος μηχανικός, αρθρογράφος, μικρομεσαίος επιχειρηματίας και είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία

capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_874.html

Share.