[ccpw id="136103"]

Τι νέο “κόλπο” σκέφτηκαν για να πληρώνουν τους Καρανίκες τους. 

Αφήνουν στα 9% το χαράτσι που πληρώνει (ως επιτόκιο) και ο τελευταίος ξεζουμισμένος της μεσαίας και λαϊκής τάξης, που συμβαίνει να χρωστάει φόρους και ξύνει τους τοίχους του σπιτιού του για να εξοφλήσει το κράτος. 


Αλλά ψαλιδίζουν από το 6% (τόσο ισχύει σήμερα) στο 3% ( δηλαδή μείωση κατά 50% ), το επιτόκιο που είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει το κράτος (όπως συμβαίνει στις πολιτισμένες κοινωνίες) στον εργάτη, τον αγρότη και τον συνταξιούχο που δικαίωσαν τα δικαστήρια, για όσα του καταβρόχθισε η ελληνική σοβιετία, να συντηρήσει το κράτος της, αντί να το μειώσει και να μην κόψει μισθούς και συντάξεις!!

Το νέο αριστερό τέχνασμα… έχει μορφή διάταξης που την χώσανε σε πολυνομοσχέδιο για την Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων, το οποίο και κατατέθηκε (Το απόλυτο κράτος-μπαταχτσής κουρεύει το επιτόκιο που πληρώνει στους ιδιώτες).

Ομολογώ πως έχει δίκιο βουνό όποιος προβάλει, ως αντίλογο, το “…σιγά και έσταξε η ουρά του γαιδάρου … στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, με το κράτος-απατεώνα, στο οποίο 1.000.000 ηλίθιοι φορολογούμενοι -η μεσαία τάξη των μισθωτών και επαγγελματιών- πληρώνουν το 80% των φόρων 5.500.000 φορολογούμενων από τα 9.000.000 του πληθυσμού” .

Παρ’ όλα αυτά, θα μείνω στο γεγονός χαρακτηρίζοντάς το ως νέα απάνθρωπη κλοπή. Και θα αιτιολογήσω τους χαρακτηρισμούς με τους εξής τρεις λόγους, που, κατά την γνώμη μου, ξεπερνούν τα όρια της υποκρισίας και αναδύονται μέσα από βούρκο αναξιοπρέπειας και αίσχους.

Ο πρώτος είναι ότι αυτά δεν συμβαίνουν (έστω και αν συνέβαιναν) με τους παλαιούς και φαύλους του δικομματισμού, που κυβερνούσαν την χώρα 40 χρόνια και την έφεραν στην κρίση.

Συμβαίνουν με τους διαδόχους τους. Κάποιους αριστερούς κωμικούς δήθεν “επαναστάτες” (του Αλέξη Τσίπρα) που παρέσυραν λαό και τους ανέβασε στην εξουσία μέσα και από τα γνωστά καραγκιοζιλίκια του “δεν πληρώνω- δεν πληρώνω” (νωπά στην μνήμη και της νεολαίας).

Υπάρχει κανείς που έχει ξεχάσει ή έχει δικαιολογήσει τους θιάσους του ΣΥΡΙΖΑ στα διόδια και αλλού, εκτός βεβαίως από τους ίδιους;

Ο δεύτερος λόγος είναι η απάνθρωπη και αντιλαϊκή συμπεριφορά της πρώτης φοράς αριστερά… του ΣΥΡΙΖΑ που την έκανε κυβέρνηση ο λαός (πέρα από το 3% της βάσης) για ένα και μόνο λόγο… Για να κάνει κάθαρση της πολιτικής σκηνής , από τους άλλους… τους φαύλους…

Και να λοιπόν τι κάνει η κυβέρνηση των αριστερών. Αφήνουν στο ύψος του το χαράτσι του 9% στους αδύναμους που δεν έχουν να πληρώσουν φόρους. Μειώνουν όμως 50% το επιτόκιο επιστροφής “κλοπιμαίων” του Δημοσίου από τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον μισθωτό και τον επαγγελματία, που δικαιώνουν τα δικαστήρια.

Βέβαιο και αναμενόμενο (ως δικαιολογία) θα είναι το γλοιώδες πρόσωπο συντρόφων και κομισάριων του ΣΥΡΙΖΑ (αυτών που χειρίστηκαν το θέμα υπό τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα) με το μισοκακόμοιρο … ύφος να μας δικαιολογούνται πως πρόκειται για μεταρρύθμιση.

Τι άλλο να πουν;

Ότι μετά από 40 χρόνια κανείς δεν περίμενε τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ για να μειώσουν 50% την υποχρέωση του κράτους να επιστρέφει άδικα λεφτά που εισέπραξε από τους πολίτες του και άρα έχετε δίκαιο όσοι μας βρίζετε;

Ο τρίτος και ουσιαστικότερος λόγος είναι να θυμηθούμε πως στην μεταπολίτευση, μέχρι την κρίση, τις κυβερνήσεις δεν τις έριχνε η οικονομία. Τις άλλαζε η κοινωνία.

Από το 2009 τις κυβερνήσεις τις ρίχνει η οικονομία. Αν η οικονομία δεν πάρει τον δρόμο της (με τους δικούς της κανόνες), καμιά κυβέρνηση δεν θα στέκεται.

Αν η οικονομία δεν αποκτήσει ανταγωνιστική κατεύθυνση (μέσα στην ΕΕ) και δεν μπορεί να δώσει κίνητρα και από τις (παγωμένες για μια 10ετία) δημόσιες επενδύσεις ή να διαμορφώσει δυνατότητες να χρηματοδοτηθεί και να χρηματοδοτήσει οι κυβερνήσεις θα είναι σαν τους νυχτοφύλακες. Να διώχνουν τα τελευταία κλεφτρόνια…

Ο κορβανάς που ξύνει ο Τσίπρας (ως τελευταία ελπίδα) ούτε φτάνει ούτε πρόκειται να τον σώσει…

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_877.html