Είχα μερικές (ευγενικές είναι αλήθεια) οχλήσεις από κυβερνητικούς για το χθεσινό μου άρθρο «Μάχαιραν έδωκας»

Το θεώρησαν ως ευθεία απειλή εναντίον τους, ως προσπάθεια τρομοκράτησης τους. Κάποιος το ονόμασε και «μανιφέστο ρεβανσισμού».

Ένα έχω να τους απαντήσω: Αγαπητοί μου Συριζαίοι, λέτε μπούρδες..

Εγώ δεν είμαι παρά ο αγγελιαφόρος. Και μάλιστα αυτόκλητος.

Κανένας δεν μ’ έστειλε να σας βρω και να σας τα πω. Από μόνος μου σας ενημερώνω για τα συναισθήματα και τις προθέσεις των Νεοδημοκρατών και των Πασόκων απέναντι σας. Κι έπειτα, από μένα μάθατε ότι ακονίζουν τα μαχαίρια τους για την επομένη των εκλογών;

Δεν ακούτε τις δηλώσεις τους αυτές τις μέρες;

Εγώ αμέτοχος είμαι. Σ’ έναν λοφίσκο κάθομαι και παρακολουθώ από ψηλά τις δυο στρατιές να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να έχω πληρέστερη άποψη από σας (που είστε μέσα στην οχλοβοή, τα αίματα και την σκόνη) για το που πάει η αναμέτρηση. Επιτρέψτε μου επίσης να διακρίνω καθαρότερα τις προετοιμασίες των εφεδρειών κάθε στρατεύματος, που υποδηλώνουν τι θα συμβεί μετά το πέρας της αναμέτρησης.

Με βάση αυτά που βλέπω, σας προειδοποιώ για δύο πράγματα. Αν θέλετε, λάβετε τα υπ’ όψη σας:

Πρώτον, η τακτική της ακραίας οξύτητας που έχει επιλέξει η ηγεσία του Σύριζα, η διαρκής προσπάθεια της να τοποθετεί την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ στην κατηγορία των ακροδεξιών και των καταχραστών του δημοσίου χρήματος, έχει μειώσει δραστικά το ειδικό βάρος των νηφάλιων και των λογικών ανθρώπων στο εσωτερικό τους.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και μ’ αυτά που ακούγονται καθημερινά από τον Σύριζα, ποιος θα τολμήσει μέσα στην ΝΔ . ΠΑΣΟΚ να προτείνει μια κάποια μετεκλογική πολιτική λήθη;

Η κυβερνητική πολιτική δεν φτιάχνει το μέτωπο προοδευτισμού-ακροδεξιάς όπως σχεδιάζετε, απλώς κατασκευάζει ρεβανσιστές μέσα στο στρατόπεδο των αντιπάλων σας. 

Εσείς θαρρείτε πως ο κόσμος θα δει αυτούς τους ρεβανσιστές που οι ίδιοι φτιάχνετε και θα έρθει στην αγκαλιά σας. Εγώ απλώς σας λέω ότι και ο κόσμος θα μείνει εκεί που είναι και εσείς θα γνωρίσετε τα επίχειρα της κυριαρχίας των σκληρών που έχετε επιλέξει για αντιπάλους σας.

Δεύτερον, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς σκέφτεστε και κάνετε με την Novartis. Ένα πολυδιαφημισμένο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων για το οποίο στήθηκαν κάλπες ενοχής δέκα κορυφαίων πολιτικών, λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές καταλήγει σε ένα χάπι για την σκλήρυνση κατά πλάκας, σε 200 χιλιάρικα δυνητική δωροδοκία . κάλεσμα δυο βουλευτών να δώσουν εξηγήσεις.

Του Λοβέρδου και του Άδωνι. Δίχως λεφτά και λογαριασμούς.

Ξέρετε με τι μου μοιάζει εμένα όλο αυτό;

Σαν η στρατιά σας να έχει απολέσει όλη τη χώρα, να βρίσκεται αποδεκατισμένη και περικυκλωμένη στο τελευταίο της φρούριο και λίγο πριν το τελικό γιουρούσι των πολιορκητών που θα σαρώσει το οχυρό σας, εσείς να ανεβάζετε πάνω στα τείχη τους τελευταίους αιχμαλώτους και να τους σφάζετε για να τους δουν οι απ’ έξω…

Μα την Παναγία, δεν σας καταλαβαίνω…

Του Δημήτρη Καμπουράκη
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_145.html

Share.