[ccpw id="136103"]

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν πως πέφτουν θύματα εκβιασμού καθώς βαρυποινίτες εγκληματίες τους αποκαλύπτουν στοιχεία για τα δρομολόγια μελών των οικογενειών τους, με ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό…

Σε οποιαδήποτε χώρα του ανεπτυγμένου, του αναπτυσσόμενου και του υπανάπτυκτου κόσμου και αν είχαν συμβεί αυτά ή παρόμοια γεγονότα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο διευθυντής των φυλακών και αρκετοί εισαγγελείς θα είχαν υποβάλει παραιτήσεις, ενώ η δικαιοσύνη θα είχε κινηθεί ήδη εναντίον τους για εγκληματικές αμέλειες και υποψίες συναλλαγής με το ποινικό έγκλημα.

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αν είχαν λάβει χώρα παρόμοια γεγονότα ο πρωθυπουργός θα απαιτούσε τις παραιτήσεις όλων…

Το άβατο

Πριν από λίγες μέρες στελέχη του λιμενικού με την παρουσία εισαγγελέα επιχείρησαν έφοδο σε οικία στην οποία υπήρχαν στοιχεία πως διαπράττονταν εγκλήματα που είχαν σχέση με εμπόριο ναρκωτικών.

Ένας εκ των λιμενικών μαχαιρώθηκε, άλλοι τραυματίστηκαν καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με ομάδα “πολιτοφυλακής” μέλη της οποίας φέρονται να έφεραν βαρύ οπλισμό.Η υπουργός “Ασφαλείας” του Πολίτη κα Ο. Γεροβασίλη έψεξε τους λιμενικούς γιατί δεν ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας η οποία θα τους ενημέρωνε πως στα Εξάρχεια δεν επιχειρεί η αστυνομία και οι αρχές του κράτους καθώς είναι ανεπιθύμητοι από συμμορίες του κοινού ποινικού εγκλήματος που συγκαλύπτονται ή προσποιούνται τους ακραίους πολιτικούς ακτιβιστές.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (συνδικάτο αστυνομικών) κ. Σ. Μπαλάσκας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Πού πας ρε Καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια;

Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας.

Απαγορεύεται να πάνε στα Εξάρχεια από το κράτος. Είναι κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα.

Στο Άγιο Όρος μπορείς να πας, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας”…

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των λιμενικών χαρακτήρισε την φράση του αντιπροέδρου των αστυνομικών “Πού πας ρε Καραμήτρο” προσβλητική.

Τουτέστιν η χώρα βουλιάζει και χάνεται και υπουργοί, γενικοί γραμματείς, διευθυντές φυλακών, διευθυντές ασφαλείας και συνδικαλιστές “χτενίζονται”…

Γεγονότα σαν τα παραπάνω δεν αποτελούν εξαιρέσεις αλλά τον κανόνα. Οποιοσδήποτε πρωθυπουργός, οποιασδήποτε κυβέρνησης, οπουδήποτε στον κόσμο θα είχε “πάρει κεφάλια” και θα είχε προχωρήσει σε ανακατάληψη της περιοχής, χρησιμοποιώντας όλες τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και θέτοντας τις ειδικές δυνάμεις του στρατού σε επιφυλακή για την περίπτωση που οι πρώτες δεν επαρκούσαν.

Τα παραπάνω γεγονότα αποτελούν δείγματα κατάλυσης της Εθνικής Κυριαρχίας και ενδεχομένως συνιστούν συνέπεια χειρότερη από την κατάληψη μιας βραχονησίδας γιατί αποτελούν δείγματα εσωτερικής κατάρρευσης της χώρας.

Μια χώρα που διαθέτει τους μηχανισμούς να επιβάλλει το νόμο στο εσωτερικό διαθέτει κύρος και αποτρεπτική ισχύ στις εξωτερικές απειλές.

Αντ΄ αυτού η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε καθόλου με το ζήτημα και επικέντρωσε τις προσπάθειες στην εκδήλωση που οργάνωσε το Σάββατο στο Γαλάτσι όπου παρουσίασε μεταξύ άλλων τον αειθαλή Στέφανο Τζουμάκα σαν το νέο πρόσωπο που θα συμβάλει στην αναγέννηση της Κεντροαριστεράς και προφανώς και της χώρας.

Ο δε υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος για τον Δήμο της Αθήνας (τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε προαναγγείλει σαν “Άχαστο”) πριν λίγες μέρες έκανε δηλώσεις για το δικαίωμα στον δημόσιο θηλασμό.

Στην πόλη που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν οι αστυνομικοί και οι γυναίκες κρύβουν τις τσάντες κάτω από τα πανωφόρια και οι λαθρομετανάστες κινούνται ανεξέλεγκτα, ο “Άχαστος” ασχολείται και με το δικαίωμα στον δημόσιο θηλασμό…

Στον μόνο δημόσιο θηλασμό που συμβάλλουν γεγονότα σαν τα παραπάνω είναι στον θηλασμό του “φιδιού” που έχει βγει από το αυγό του…

Αν η επόμενη κυβέρνηση δεν καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της δημόσιας ασφάλειας μέσα σε λίγους μήνες θα είναι θέμα χρόνου η κοινωνία να υποχωρήσει και να ενδώσει σε αυταρχικές πολιτικές λύσεις οι οποίες σήμερα μας φαίνονται αδιανόητες.

Η στροφή αυτή έχει ξεκινήσει και συντελείται υπόγεια εδώ και πολύ καιρό.

Η κυβέρνηση, εκτός των περισσότερων άλλων, στα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας λειτουργεί ως αβανταδόρος του επερχόμενου συντηρητικού κατακλυσμού, μπροστά στον οποίο ο φασισμός της δεκαετίας του ’30 μπορεί να μοιάζει με παιδικό πάρτι…

Του Κώστα Στούπα
capital.gr

Πηγή //politika-gr.blogspot.com/2019/04/blog-post_962.html