Άλλωστε Εξάρχεια και Κυβερνώντες είναι σε ουκ ολίγες περιπτώσεις μία ψυχή σε δύο πραγματικότητες. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η ομιλία Βίτσα στην Πακιστανική Κοινότητα.

Ο κύριος Βίτσας υποτίθεται ότι σόκαρε ως Έλλην πολιτικός. Πάρε κόσμε ιθαγένεια και στηρίξτε μας. Χωρίς στοιχειώδεις προϋποθέσεις, χωρίς πολιτική διαβούλευση, χωρίς κοινωνική και πολιτισμική μελέτη και στόχευση, χωρίς εθνική στρατηγική.

Λέξεις που στην παλαιά πολιτική ήσαν ιερές. Για το κόμμα του κ. Βίτσα από μισητές και αντιπαθητικές έως στην καλλίτερη των περιπτώσεων άβολες.

Προφανέστατα ουδόλως ενδιαφέρει τον κάθε κύριο Βίτσα της κυβερνήσεως εάν ανοίγει επιπόλαια και ορθάνοικτα τις πόρτες πχ για ένα ισχυρό Μουσουλμανικό Κόμμα Ελλάδος με όλα τα επακόλουθα. Ουδόλως τον ενδιαφέρει η «επόμενη ημέρα» της χώρας, ιδίως αν δεν τον «εμπεριέχει».

Οι «ιαχές» ηθικής προσεγγίσεως της Πολιτικής μάλλον του ακούγονται αδιάφορες, αδυνατεί δε και συνάμα αδιαφορεί να κατανοήσει την Πολιτική ως εργαλείο διαχειρίσεως της ελληνικής κοινωνίας των παιδιών και των εγγονών μας και δη εντός Ευρωπαϊκού πολιτισμού και πλαισίου.

Όλα αυτά κείνται μακράν των κοντόφθαλμων βραχύβιων επιθυμιών του. Ακολουθεί άλλωστε τον αρχηγό του και πρωθυπουργό, υποτίθεται όλων, των Ελλήνων κ. Τσίπρα σε ό,τι ο τελευταίος «προσέφερε» εθνικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. Κερκόπορτες σε όλα τα σημεία.

Εσχάτως είχαμε και την εθνική επέτειο. Μία από τις πασίγνωστές ταινίες εποχής ο «Παπαφλέσσας» δείχνει τον Ιμπραήμ Πασά να διακηρύττει ότι θα αντικαταστήσει τον ελληνικό πληθυσμό της Πελοποννήσου με Φελάχους. Η πρόθεσή του αυτή υπήρξε όχι μία κινηματογραφική δραματοποίηση της εν λόγω ταινίας αλλά η ιστορική αλήθεια.

Σήμερα ζούμε το «αδιανόητο», αν και ο όρος «αδιανόητο» είναι πια σχετικός στην σημερινή εποχή. Μία κυβέρνηση, ελληνική, αλλοιώνει συνειδητά την πληθυσμιακή μας υπόσταση, μοιράζοντας αφειδώς «τίτλους ιθαγενείας», με μικροπολιτικό στόχο και σκοπό την εξουσία, ή την διαχείριση της επερχόμενης ήττας της.

Στο brain drain 600.000 ανθρώπων, σχεδόν όλοι ανωτάτης εκπαιδεύσεως, το απαύγασμα της ελληνικής επιστημοσύνης οι οποίοι συνιστούν και απροσμέτρητη πληθυσμιακή απώλεια σε μία γηράσκουσα ταχέως χώρα, εφάμιλλη σε τάξη μεγέθους του 8% της δεκαετίας του 20 σε Αμερική και Νότιο Αφρική, τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Απαντά ότι πολύ απλά τον συμφέρει. Και τον συμφέρει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει τίποτε άλλο από αρωγούς της εξουσίας του. Ο κυβερνήτης κυβερνά πολίτες και έχει στο μυαλό του, μεταξύ άλλων πραγμάτων, και την υστεροφημία των πράξεών του , συνεπώς αυτοδικαίως φέρει, αυτοβούλως ή αναγκαστικά, ένα ηθικό πρόσημο.

Ο εξουσιαστής εξουσιάζει μάζες και έχει στο μυαλό του μόνον ένα πράγμα: την κατίσχυση παντί τω τρόπω και αυτοδικαίως δεν φέρει, ούτε ενστερνίζεται κανένα ηθικό πρόσημο. Ένας εξουσιαστής δε με τα «εργαλειακά ιδεολογικά όπλα ενός αριστερού» μπορεί να διαστρέφει στον εαυτό του και στον κόσμο την ανηθικότητά του, ως εκφορά μιας άλλης «ηθικής», πάντα θρασείας, πάντα «ευέλικτης», πάντα «καταγγελτικής» .

Οι σκεπτόμενοι και μορφωμένοι Έλληνες λοιπόν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πολιτικό του βιότοπο «εχθροί». Οπότε ας κάτσουν εκεί που είναι και ας …ακολουθήσουμε και οι λοιποί.

Συμφέρει επιπλέον τον ΣΥΡΙΖΑ να ανασχέσει την δημογραφική μας κάταρρευση που ίσως εντός 50ετίας σημάνει και το ιστορικό μας τέλος, σε μία χώρα που γεννώνται πλέον ούτε καν 90.000 παιδιά κατ΄ έτος εκ των οποίων ένα 15- 20% αλλοδαπών γονέων και με μέσο όρο ηλικίας τα ..44 έτη, όταν στην Τουρκία κατ’ έτος γεννώνται άνω του 1.3 εκατομμύρια παιδιά με μ.ο. ηλικίας τα 25 περίπου έτη;

Όχι φυσικά. Για τις γεννήσεις θα κόβονται (έστω και λίγο) οι προσλήψεις ;

Υπερβολικό; 1η η Ελλάς στην Ευρώπη σε δαπάνες για γενικές δημόσιες υπηρεσίες, αλλά 20η σε δαπάνες υγείας, 26η σε δαπάνες παιδείας και 28η σε παροχές κοινωνικής ωφελείας.

2 δις αύξηση εντός 4 αριστερών ετών εμφανίζει η μισθοδοσία του δημοσίου, ως συνέπεια των δεκάδων χιλιάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων που έχουν γίνει και αναμένεται να κορυφωθούν τους επόμενους μήνες.

Ας αφήσουμε την .. επιχειρηματικότητα.

Αριστερή στήριξη στην Ελληνική Οικογένεια χωρεί; Όχι φυσικά.

Σύμφωνα με ολιγάριθμες, δυστυχώς, σχετικές μελέτες, μια Ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε κοστολογημένα με 400 εκατομμύρια ευρω να στηρίξει την γέννηση παιδιών (επίδομα σε μη εργαζόμενες μητέρες για 18 μήνες με μηνιαίο βασικό μισθό 316εκ, παροχή ηυξημένου αφορολογήτου ορίου για οικογένειες με άνω των 2 παιδιών με αναλογική προσαύξηση περί τα 15εκ., εφάπαξ καταβολή ποσού στα νέα ζευγάρια όχι μόνον για την γέννα αλλά και τα έξοδα των πρώτων μηνών περί τα 35 εκ, χρηματική υποστήριξη κράτους σε υπογόνιμες οικογένειες με εξετάσεις και εξωσωματικές περί τα 18εκ) και φυσικά χαμηλότοκα δάνεια, ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών, ενημερωτικές εκπομπές, ακόμη και προγράμματα τηλεοπτικά υπέρ της τεκνογονίας και της οικογενείας σε μία χώρα που η υπογεννητικότητα άρχισε από τα τέλη του 1970 και δεν έχει να κάνει μόνον με την οικονομία.

Από τα 2 δις δηλαδή αύξηση σε περιούσιους μετακλητούς θα μπορούσε να δίνει περί το 1.6 δις σε … μετακλητούς και 400εκατομμύρια (το 1/5) για να βοηθήσει τους Έλληνες να γεννούν παιδιά. Σπατάλη πόρων …

Το πρόβλημα είναι ότι στην δυσκολότερη φάση του Ελληνισμού, χωρίς πλέον κανένα πολιτικό, κοινωνικό και δυστυχώς βιολογικό περιθώριο, το Κράτος έχει συνέχεια. Όπερ σημαίνει ότι οι καταστροφές (και) του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεγράφονται με μία εκλογική αναμέτρηση ή με αλλαγές κυβερνήσεως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεγραφεί από αλλαγή πολιτισμικής νοοτροπίας σημαντικής μερίδος του πληθυσμού μας. Και επειδή τούτο με τα αίσχη που ζούμε δεν είναι αδύνατον πλέον, φροντίζει να αντικαθιστά τον λαό μας με άλλους λαούς.

«Μάθετε ελληνικά, μάθετέ μας ουρντού» που είπε και ο κ. Βίτσας.

Τα πάντα για την καρέκλα. Μα τα πάντα. Να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουν αυτοί, ή έτσι νομίζουν.

Του Βασίλη Φασούλα
liberal.gr

Πηγή

Share.