«​​Καταστροφή!». Είναι η –μόνη– κατάλληλη λέξη που περιγράφει την ήττα που υφίσταται η Ελλάδα εξαιτίας των ασυνάρτητων, σε βαθμό επικινδυνότητας, λόγων, πράξεων και παραλείψεων των κυβερνητικών. 

Ποτέ ξανά δεν παρακολουθήσαμε παρόμοιες ασυναρτησίες σε κρίσιμα θέματα της εθνικής διπλωματίας.

Ποτέ πριν δεν τoλμούσαν να εκστομίζουν μέλη της κυβερνήσεως ηχηρές προσβολές στα κατά τα ειωθότα παραδεκτά των σχέσεών μας με τους δύσκολους γείτονες και συμμάχους.

Τι συμβαίνει στους ανθρώπους του «Κυβερνοσύριζα»;

Γιατί αντιδρούν τόσο άτσαλα και τόσο βίαια στις επικρίσεις που δέχονται με αφορμή τη βιαστική υπογραφή της συνθήκης της Μεγάλης Πρέσπας;

Γιατί επεκτείνουν την ίδια συμπεριφορά του «ετσιθελισμού» στα εθνικά ζητήματα όταν η κοινή γνώμη δυσκολεύεται να αφομοιώσει την εξέλιξη με τη Βόρεια Μακεδονία, ακόμη κι όταν προσπαθεί να πιστώσει στον κ. Τσίπρα την ανάληψη της ευθύνης ίσως όμως και του «θάρρους» που συνεπάγεται ο εθνικός συμβιβασμός;

Τι δουλειά έχει ο εγκάρδιος φίλος της Maximos Mansion να προκαλεί το πανελλήνιο με το αμίμητο: «Αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, ήταν ως Μακεδονία των γειτόνων»…

Κάποιος πρέπει να του πει αυτό που με θαυμασμό διηγούνται όλοι οι ξένοι επισκέπτες του τάφου στην πατρώα των Μακεδόνων Βεργίνα. Είναι η γη του Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη και ακόμη και το χώμα μιλάει γλώσσα ελληνική.

Γελοιοποιείται και ο κ. Μπαλάφας, που έφτασε να λέγει «ψεύτες» όσους υπέθεσαν πως ο πρωθυπουργικός φίλος υπουργός δεν θα συνεχίσει την περιοδεία του ειδικώς μάλιστα αν επιδιώκει να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο με ακροδεξιούς που θα επεδίωκε ακολούθως να χρεώσει στον… Μητσοτάκη.

Ευτυχώς, δεν της πέρασε της κυβέρνησης.

Δεν επιχείρησαν να εφαρμόσουν τις εντολές προς τις στρατιωτικές μπάντες ώστε να μην ακουστεί ο «μακεδονικός ύμνος». Αφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν. Για να αποδειχθεί βεβαίως ότι τίποτε κακό δεν συνέβη, ασκήμιες δεν έγιναν. Ο λαός επιβλήθηκε και χάρηκε.

Συγκρίνατε και προσέξτε τη διαφορά: τον Οκτώβριο 2011, προβοκάτορες και στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και χρυσαυγιτών, από κοινού και χωρίς άλλη συνεννόηση, επιτίθενται, φραστικά αλλά και με απειλητικές κινήσεις στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά την παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Το σύμβολο του κράτους, δυστυχώς, «κατεβαίνει».

Οι εθνοκλάστες έχουν κερδίσει. Ο τότε πρωθυπουργός σεμνά δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν τώρα. Κι ας ήταν ο λαός συγκρατημένος. Μόνον που ο σημερινός πρωθυπουργός μάς έχει όλους γραμμένους καταλλήλως.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
kathimerini.gr

Πηγή

Share.