[ccpw id="136103"]

Από την άλλη ο Κυριάκος έχει κάνει καριέρα με τους Αλέξηδες. Σκεφτείτε μόνο ότι το «έχουν» και η διαφορά είναι πάνω από 10 μονάδες. Όλες οι μαγκιές, όμως, θα σβήσουν στην κάλπη.

Η έλλειψη σεβασμού προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους, η συμπεριφορά που πολλές φορές θυμίζει πεζοδρομιακούς χαρακτήρες, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διακυβέρνησής τους. 

Αν τα πράγματα ήσαν διαφορετικά, αν δεν ήσαν αλαζόνες, θα ήταν διαφορετική και η πορεία αυτής της κυβέρνησης και φυσικά και της ίδιας της χώρας.

Ας μην ξεχνάμε ότι το τρίτο μνημόνιο ψηφίστηκε με την βοήθεια της αντιπολίτευσης.

Χωρίς τις ψήφους της αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας θα βρισκότανε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Και μαζί με αυτόν και η χώρα.

Η αντιπολίτευση, λοιπόν, κράτησε μία εθνικά υπεύθυνη στάση. Στο σημείο εκείνο ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να αρπάξει την ευκαιρία για να ακολουθήσει μία εθνική πολιτική εξόδου από την κρίση.

Αντί γι αυτό βρήκε την ευκαιρία να κάνει ακόμη και εδώ αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση!

Ούτε λίγο ούτε πολύ την κατηγόρησε που τον… στήριξε!

Τον «έχει» τον Κυριάκο! Ή όπως αλλιώς λέγανε στις αλάνες οι πιτσιρικάδες, τον κάνει ανά πάσα στιγμή «μια χαψιά». Μαγκιά και πασατέμπο!

Από πού προκύπτει αυτό, ότι τον «έχει»; Από το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι ικανοί για τα πάντα, ενώ ο Κυριάκος είναι του Χάρβαντ.

Θεωρούν μεγάλη αδυναμία να μην έχει εκφράσει ένας νέος τις ανησυχίες του με μερικές μολότοφ, να μην έχει σπάσει την μονοτονία της εφηβείας του σε μερικές βιτρίνες, να μην έχει φτάσει στους σταθμούς της… αμφισβήτησης.

Άρα; Άρα τον «έχουν».

Τι ακριβώς έχουν; Τίποτα!

Όπως οι παπατζήδες που κατεβαίνουν κάθε πρωί στην Ομόνοια με την βεβαιότητα ότι θα πιάσουν την καλή, ότι θα πέσει στην παγίδα τους κάποιος Σαουδάραβας πρίγκιπας, ο οποίος θα προτιμήσει να τα ακουμπήσει στο χαρτόκουτο της Πανεπιστημίου και όχι σε ένα όμορφο σαλόνι ενός πολυτελούς Καζίνο.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων να πιάσουν στα δίκτυα τους κανέναν κακόμοιρο συνταξιούχο. Ο πρίγκιπας δεν είναι για τα νύχια τους. Δεν είναι στα κυβικά τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συντριβεί επειδή πίστεψε ότι τους «έχει» όλους.

Τον Κυριάκο, το ΠΑΣΟΚ, τους ψηφοφόρους του, τους πολίτες.

Τον Κυριάκο θα τον «καθάριζε» κλείνοντας μόνο το δεξί του μάτι, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα έπεφτε στα πόδια του κλείνοντας στην Φώφη το αριστερό.

Όσο για τους ψηφοφόρους; Ποιος ασχολείται με αυτούς!

Αρκούν μερικά επιδοματάκια για να έρθουν στα ίσια τους, σκέφτηκε. Για να τον ξαναψηφίσουν.

Τελικά, το μόνο που φαίνεται ότι θα του μείνει είναι αυτή η μαγκιά. Μέχρι να βρεθεί κάποιος και να την κλείσει μέσα σε μια γυάλα για να την εκθέσει σε μουσείο.

Τι θα γράφει η επιγραφή; Θα σας γελάσω.

Νομίζω όμως ότι αυτή ειδικά η γυάλα θα προστατεύεται καλά, για να μην πέσει θύμα της οργής των θυμάτων του χρυσού παιδιού της διαπλοκής. Της ασυγκράτητης οργής.

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή