Δεν έχουν τελειωμό τα βάσανα που υφίστανται οι ηρωικοί δημοσιογράφοι, που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμμα για να μας σώσουν.

Και όχι μόνο οι δημοσιογράφοι που πολιτεύονται, αλλά κι εκείνοι που μέσα από τα διάφορα ΜΜΕ προσπαθούν να μας ανοίξουν τα μάτια.

Όπως π.χ. ο Χαρδαβέλας, που κάποτε, αν και πολεμικός ανταποκριτής, προσπάθησαν να τον βιάσουν ομαδικά κάποιοι νταβρατισμένοι Κούρδοι, σε μια σκοτεινή σπηλιά του ορεινού Ιράκ, αλλά ευτυχώς την γλίτωσε όταν έστρεψαν την προσοχή τους σε μια τροφαντή και σαφώς πιο σέξι προβατίνα που έτυχε να περνάει απ’ έξω εκείνη ακριβώς τη στιγμή.

Χώρια που μόλις μάθανε ότι είναι Έλληνας, άρχισαν να τον κερνάνε ρακές και λικέρ, υποκύπτοντας στο ανώτερο DNA του (λεπτομέρειες εδώ)…

Ή όπως ο Τέρενς Σπένσερ Κουίκ, που εδώ και 2-3 χρόνια ταξιδεύει αγόγγυστα ανά τον κόσμο προκειμένου να διαδώσει τον ελληνισμό και τον συριζαϊσμό σε κάθε γωνιά της γης.

Και δεν πάει σε πρωτεύουσες αναπτυγμένων χωρών, Παρίσια κλπ, ούτε σε κορεσμένους εξωτικούς τουριστικούς προορισμούς στυλ Μπαλί…

Όχι… ο Τέρενς, αυτός ο Αίλλυνας με κεφαλαίο το Α, ταξιδεύει σε επικίνδυνες περιοχές, σε απάτητα νησιά, σε ερήμους, και σε ζούγκλες.

Εκεί, ως άλλος ιεραπόστολος (του συριζαϊσμού που λέγαμε) έρχεται σε επαφή με αγνές υπάρξεις, και μεταδίδει το όραμά του για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, χωρίς τράπεζες, χωρίς αστυνομίες και στρατούς, χωρίς φόρους, διόδια, κλπ κλπ. Σαν τον Καρανίκα ένα πράγμα, αλλά στο πιο μορφωμένο.

Και μπορεί να σημειώνει επιτυχίες, αλλά όχι χωρίς ρίσκο.

Μια φορά μάλιστα, κάποιοι ημιάγριοι της Πάπουας στη Νέα Γουινέα, όχι μόνο δεν έδωσαν σημασία στο ουτοπιστικό του όνειρο, αλλά θέλανε, λέει, και να τον βράσουν ζωντανό! Ευτυχώς επενέβη η πολυμελής αστυνομική του φρουρά, που πάντα ταξιδεύει μαζί του, και έτσι ο Τέρενς δεν κατέληξε σούπα…

Βέβαια τα ταξίδια του έχουν και τη καλή τους πλευρά. Όπως έμαθα, οι ιθαγενείς των νήσων Τόνγκο Μπόνγκο, κοντά στις Φιλιππίνες, τον ανακήρυξαν βασιλιά τους! Μόνο που όταν το έκαναν ο Τέρενς είχε ήδη αναχωρήσει, και όταν το έμαθε ήταν πλέον αργά. Εξάλλου εκεί το πλοίο πάει μόνο δυο φορές το χρόνο, οπότε και να ήθελε ο Τέρενς να ενθρονιστεί, μέχρι να ξαναπάει μπορεί να είχαν βρει κανέναν άλλον τουρίστα για να του χαρίσουν το στέμμα…

Ένας ακόμη άτυχος δημοσιογράφος είναι και ο Γιώργης ο Βαρεμένος. Που χάρη στον Σύριζα μέχρι και αντιπρόεδρος της Βουλής έγινε, όταν πια τα πρωινάδικα δεν τον είχαν ανάγκη.

Και ως τέτοιος ταξίδεψε τις προάλλες στη μακρινή Αυστραλία, προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της εκεί ομογένειας, για την εθνική μας επέτειο.

Μόνο που μόλις τον πήραν χαμπάρι οι ομογενείς, τον άρχισαν στα μπινελίκια και στο κυνηγητό, ως «προδότη της Μακεδονίας», αποκαλώντας τον «πιρπιτσόλι», «τσουτσέκι», και «μαλακοπούτσαρδο», και χρειάστηκε να επέμβει η τοπική αστυνομία για να τον σώσει, αφού πρώτα ο αντιπρόεδρος είχε ήδη διανύσει πολλά χιλιόμετρα τρέχοντας και κόντεψε να φτάσει στη … Τασμανία.

Πάντως μετά, στη σουίτα του ξενοδοχείου, αφού έκανε ένα σάουνα και κατέβασε μερικά Τζόνια, ξαναβρήκε το γνωστό του φλέγμα, και μάλιστα μίλησε στο CNN και στην ΕΡΤ 3 για «εγκάθετους του Κούλη», για «ακροδεξιούς φασίστες», και τα γνωστά… «που δεν συμμερίζονται το όραμα της κυβέρνησης για πρόοδο και προκοπή…» μπλα μπλα μπλα….

Πάντως έχω μια εύλογη απορία ως ποταπός που είμαι.

Γιατί χρειάστηκε να χρεωθεί το δημόσιο 50 και βάλε χιλιάδες ευρώ για να πάει ο Βαρεμένος στη Μελβούρνη προκειμένου να τον αποδοκιμάσουν οι εκεί φασίστες, όταν με το 1/3 αυτών των χρημάτων θα μπορούσε να πάει με την κουστωδία του και με κλούβες στο Κιλκίς, ή στη Δράμα, ή έστω στον Λαγκαδά, και να τον αποδοκιμάσουν οι εδώ φασίστες, και έτσι να μας βγει και πολύ πιο φτηνά…

Τέλος πάντων, αυτά τραβάνε οι υπηρέτες της ενημέρωσης, ειδικά όσοι παρατάνε το μαρκούτσι και γίνονται βολευτές … για να μας σώσουν.

Κλίνω λοιπόν ευλαβικά το γόνυ στην ανιδιοτέλειά τους, και ελπίζω να μην πάθει τα ίδια και ο Γιώργης ο Αυτιάς, τώρα που και αυτός, όπως λένε, θα εκπροσωπεί στο Στρασβούργο όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά και όλους τους Ευρωπαίους συνταξιούχους… μάλιστα, όπως ακούω, μόλις έμαθε ο Σόιμπλε για την υποψηφιότητα Αυτιά, άρχισε να μιλάει για παραίτησή του και κάτι τέτοια κουλά…

Strange Attractor

Πηγή

Share.