[ccpw id="136103"]

Διατείνονται ότι διαπραγματεύονται -δήθεν- για τα όρια των «κόκκινων δανείων» ή των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των δανειοληπτών που θα ενταχθούν, στο νέο νομικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ολόκληρη η παραπάνω πρόταση είναι γεμάτη ψέματα.

Η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή: 

Ούτε η Άνγκελα Μέρκελ ούτε ο «φίλος» Μοσκοβισί ούτε φυσικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση, μια παράταση του υφιστάμενου Πτωχευτικού Δικαίου Ιδιωτών.

Οι διαφωνίες και οι πολύωρες τηλεδιασκέψεις δεν έχουν ως αντικείμενο τα όρια των 250.000 (!!!) € περιουσίας -εκτός της πρώτης κατοικίας- που η κυβέρνηση ήθελε να «προστατεύσει» για δανειολήπτες που ζητούν κρατική προστασία και κρατική επιδότηση (!!!)…

Την οριστική και καθολική κατάργηση του Ν. 3869/2010, απαιτεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μαζί της συμφωνούν, ΟΛΟΙ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Την αναστολή εκτέλεσης των πλειστηριασμών και των δικαστικών αποφάσεων (ακόμη και μόνον μέχρι τις εκλογές) θέλουν να καταργήσουν όλοι όσοι καταλαβαίνουν, το φθηνό πολιτικό παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση, ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Η Κυβέρνηση γνώριζε από… πέρυσι τον Μάρτιο, ότι τον Δεκέμβριο του 2018 ο νόμος Κατσέλη εξέπνεε και ότι έπρεπε να δημιουργήσει ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο για τη συνολική διαχείριση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Ο Γιάννης Δραγασάκης λέει ότι δεν πρόλαβε.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης λέει ότι δεν κατάλαβε.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει ένα ακόμη «θαύμα», μια θεαματική πολιτική πρωτοβουλία που λύσει το Γόρδιο Δεσμό της ανικανότητας και του ψέματος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε με τη βοήθεια του Γιάννη Στουρνάρα να κερδίσει χρόνο, μια μεταβατική περίοδο ενός έτους κατά τη διάρκεια της οποίας όλα τα «κόκκινα δάνεια» θα «πρασίνιζαν» ώστε να πωληθούν σε funds και να μεταφερθούν στο «ειδικό όχημα» και οι τράπεζες θα μπορούσαν επιτέλους να λειτουργήσουν ως τράπεζες για τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Όλοι τους γνώριζαν τι πότε και πως πρέπει να γίνει.

Αντί όμως να νομοθετήσουν για την προστασία των πραγματικά αδυνάτων, προτίμησαν την καθυστέρηση, την αναβολή και την προώθηση διατάξεων που προστατεύουν τους «φίλους» με τις «αδυναμίες» και τις «ιδιαίτερες κομματικές προτιμήσεις».

Λένε ψέματα στο λαό χωρίς ντροπή και χωρίς σχέδιο.

Aφήνουν τον χρόνο να κυλήσει, αδιαφορώντας για τους χιλιάδες δανειολήπτες που

  • πίστεψαν κάποτε στην «σεισάχθεια» και 
  • τώρα πανικόβλητοι αναζητούν προστασία σε δικηγόρους και «συμβούλους» που κερδίζουν από τις διαδικασίες όχι από την επίλυση του προβλήματος….

Του Χρήστου Ν. Κώνστα
liberal.gr

Πηγή