Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, την οποία παρακολούθησαν πολλοί ομογενείς, ξεκίνησε η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, τότε ξεκίνησαν οι αποδοκιμασίες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες» και τον γιούχαραν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neoskosmos.
Μάλιστα, κάποιος από τους πιο «θερμόαιμους» πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί, λόγω των συνθημάτων. 
Λίγα λεπτά αργότερα, ενώ συνεχίζονταν οι αποδοκιμασίες, η ασφάλεια του κ. Βαρεμένου έκρινε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τον χώρο, σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα του SBS.
Οι άγριες αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και την ώρα που απομάκρυναν τον κ. Βαρεμένο από τον χώρο.

Μία ημέρα νωρίτερα, κάποιοι δεν επέτρεψαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο να παραστούν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».

Στη δοξολογία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Ευσταθίου, ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις των ομογενών για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται τον λαό και τις ανησυχίες του.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι ομογενείς στη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να μην στείλουν πρόσκληση σε πολιτικούς για την παρέλαση (θα γίνει στις 14 Απριλίου), για τον κίνδυνο επεισοδίων εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Οι Πρέσπες η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία από το 1974»

Ο Γιώργος Βαρεμένος, μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως τη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974.

Πηγή

Share.