Ο κ. Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την νίκη στις εκλογές σε ένα παράλληλο σύμπαν. 
Στον κόσμο εκείνον οι Έλληνες δεν πεινούν, αλλά ζουν σαν θιβετιανοί μοναχοί, έχοντας εισέλθει στην ανώτερη τάξη της ολιγαρκούς αφθονίας.

Οι φιλελεύθεροι είναι οι εκπρόσωποι του Σατανά και ο Γιάνης Βαρουφάκης ο υιός που θυσιάστηκε για να μπορέσει να «σωθεί» η κιβωτός του σοσιαλισμού.

Μην έχετε αμφιβολία, οι δραχμιστές επιστρέφουν!

Είναι η επόμενη εκδοχή του Συριζαϊκού παραμυθιού.

Σαν την λερναία ύδρα, ξεριζώνεις ένα κεφάλι του τέρατος και φυτρώνουν άλλα δύο. Αποδομείς τους πολιτικούς απατεώνες στην επιχειρηματολογία τους για την «ανάπτυξη» και την έξοδο από τα μνημόνια και αυτοί «ανακαλύπτουν» και πάλι τα καλά της δραχμής! Δεν τους βρίσκεις κάπου!

Είναι σαφές ότι οι δημοσκοπήσεις δεν κάνουν το χατίρι στον κ. Τσίπρα. Είπαμε, είναι κομμουνιστής, όχι ηλίθιος.

Τα περί κλεισίματος της ψαλίδας είναι για τους ιθαγενείς, για εκείνους που θα πίστευαν οτιδήποτε τους σέρβιραν. Όπως το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ή ότι οι φόροι είναι… νεοφιλελεύθερη πολιτική!

Ο κ. Τσίπρας βλέπει μπροστά του την μεγάλη ήττα και ταυτόχρονα την αποτυχία της μετάλλαξης του ακραίου αριστερίστικου κόμματός του σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Τα ανοίγματά του προς το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν απήχηση στον κόσμο. Η πολυδιαφημισμένη στροφή προς την σοσιαλδημοκρατία αποδεικνύεται μία τεράστια πολιτική φούσκα.

Οι μόνοι που πείσθηκαν ήταν κάτι επαγγελματίες της κεντροαριστεράς, οι οποίοι ήταν έτσι ή αλλιώς αποφασισμένοι να υπογράψουν τα πάντα. Είπαμε! Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.

Ο κόσμος πάντως δεν «τσίμπησε». Το αντίθετο!

Όχι μόνο δεν έσπασε ο σημερινός σκληρός πυρήνας του ΠΑΣΟΚ, αλλά άρχισε και η επιστροφή των παραπλανημένων πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην κοιτίδα τους.

Τι μένει στον κ. Τσίπρα από την στιγμή που κατέρρευσε το mega project του καπελώματος του ΠΑΣΟΚ;

Να επιστρέψει στην δική του πατρίδα! Να θυμηθεί και πάλι τα ριζοσπαστικά που έλεγε όσο ήταν στην αντιπολίτευση, περί καπιταλισμού, ΕΕ και δραχμής!

Ο κ. Τσίπρας ξέρει καλύτερα απ’ όλους πόσες βόμβες έχει σπείρει στον δρόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξέρει ότι η Οικονομία κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή να επιστρέψει στην κόκκινη ζώνη.

Πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει μέσα από το χάος.

Κι ότι ο μόνος χώρος που του μένει πλέον για να κερδίσει ψήφους και ρόλο για το μέλλον είναι αυτός της δήθεν αντισυστημικότητας.

Το νέο αφήγημα του κ. Τσίπρα είναι ότι απέτυχε επειδή… συμβιβάστηκε! Ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξαν μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη το 2015.

Αλλά ότι δεν μπορούσε τότε, επειδή εκβιάστηκε. Ενώ στο μέλλον θα μπορεί να κάνει αυτό που ήθελε αρχής εξαρχής, όταν αποδειχτεί η χρεοκοπία των… νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Δεν έχει εμφανιστεί σε αυτή την χώρα μεγαλύτερος ψεύτης. Πιο αδίστακτος πολιτικός. 

Αυτό είναι σίγουρο.

Μην δείτε ακόμη και επίσημη πρόταση επιστροφής του Γιάνη στην ομάδα θαύμα της ευρωπαϊκής … σοσιαλδημοκρατίας.

Σατανάδες ισαποστάκηδες θα μας πεθάνετε…

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή

Share.