Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; 
Ο λόγος για τα μεγάλα επικοινωνιακά πρότζεκτ της κυβέρνησης.

Παρά

  • τη χιλιοτραγουδισμένη «έξοδο από τα μνημόνια», 
  • τα «40 χρόνια» που κυβερνούσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, 
  • την πάταξη του παλιού πολιτικού συστήματος (που το μισό έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τέλος πάντων), 
  • του μιντιακού συστήματος (που τελικά στηρίζει Τσίπρα, αν δει κανείς τα δελτία των καναλιών με εξαίρεση τον ΣΚΑΪ), 
  • τους χριστουγεννιάτικους μποναμάδες με διαγγέλματα μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου, 
  • τα επιδόματα, 
  • ακόμη και τις υποσχέσεις για χιλιάδες προσλήψεις,

…η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις ανεβαίνει και το ΚΙΝΑΛ αρνείται να καταποντιστεί.

Aραγε τι συμβαίνει;

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα δύο κόμματα και οι «αντί-ΣΥΡΙΖΑ φίλοι μας», δηλαδή τα εκατομμύρια των πολιτών που εκφράζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την αντίθεσή τους στο φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται πια 10 εβδομάδες πριν από ένα κομβικό γεγονός: το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών.

Oσο πλησιάζει η ώρα, η υπομονή δείχνει να μετατρέπεται σε ένα ήρεμο κύμα αισιοδοξίας που φαίνεται να αποσυντονίζει την κυβέρνηση.

Κάτι σαν «Κυριακή κοντή γιορτή», που λέει ο λαός.

Η απάντηση του Μαξίμου μαρτυράει νευρικότητα.

«Deny, deny, deny» που λένε και οι αμερικανοί επικοινωνιολόγοι.
Στα Ελληνικά: «διαψεύδουμε». Τα πάντα. Και όσες φορές χρειαστεί.

Επομένως, όταν δεν γίνονται διαρροές για δημοσκοπήσεις-φαντάσματα, οι οποίες εμφανίζουν δήθεν μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και τους υποψηφίους του για τους μεγάλους δήμους!), η γραμμή του Μαξίμου λέει ότι το κλίμα που τείνει να δημιουργηθεί είναι εξ ολοκλήρου μια απάτη.

Με τα λόγια του κ. Τσίπρα, την Τετάρτη, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εγώ θα ήθελα από αυτό εδώ το βήμα, της κοινοβουλευτικής ομάδας, όλους αυτούς, τους επικοινωνιολόγους, τους δημοσιογράφους, τους εκδότες, τους δημοσκόπους, τους δημοκόπους… όλους αυτούς να τους ευχαριστήσω θερμά και από τα βάθη της καρδιάς μου. Διότι μας έχουνε κάνει, αν δεν το έχετε καταλάβει, ένα πολύ μεγάλο δώρο. Διότι όποιος πορεύεται με σύμμαχο την απάτη δεν έχει πολύ μακρύ δρόμο να διανύσει. Eρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αποκάλυψης».

«Ας τις δεχτούμε, κύριε Τράγκα»…

Oταν βέβαια οι δημοσκοπήσεις ικανοποιούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δεν είχε κανένα πρόβλημα να εμπιστευθεί τα αποτελέσματά τους, παρά τις ενστάσεις του Γιώργου Τράγκα για παράδειγμα.

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι από την τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Αναισθητικό» στο κανάλι «Extra3», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση:

«Α. Τσίπρας: Κύριε Τράγκα, εσείς έχετε πολλά χρόνια στη δημοσιογραφία, έχετε πάρα πολλά χρόνια στη δημοσιογραφία. Θυμάστε άλλοτε στα πολιτικά χρονικά της χώρας να υπήρχε κυβέρνηση που να είχε ξεσηκώσει τόσο μεγάλες θύελλες, να είχε φτάσει στις δημοσκοπήσεις στο 15%…

Γ. Τράγκας: Είναι πιο κάτω. H δημοσκόπηση αυτή είναι φιλική…
Α. Τσίπρας: Ας τις δεχτούμε…
Γ. Τράγκας: Είναι φιλική κ. Τσίπρα, είναι πολύ φιλική…»

Η επιλογή του κ. Τσίπρα είναι σήμερα μια συνταγή τύπου Τραμπ ή Ορμπαν, ανάλογα με την περίσταση.

Δηλαδή: δεν μας εμφανίζουν μπροστά οι δημοσκοπήσεις; Τόσο το χειρότερο για τις δημοσκοπήσεις. 

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως και άλλα κόμματα- είναι πελάτης των εταιρειών δημοσκοπήσεων που τον εμφανίζουν δεύτερο. Τα κόμματα καθώς φαίνεται προτιμούν ακόμη τους δημοσκόπους από τους αστρολόγους.

Και κάτι τελευταίο.

Οι ευρωεκλογές έρχονται μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια κατά τα οποία δεν είχαμε κανενός είδους κάλπη στην Ελλάδα. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Αρα δεν έχουμε πρόσφατη εικόνα για το πού κινείται το εκλογικό σώμα και μοιραία δημιουργείται έδαφος για να αναπτυχθεί συνωμοσιολογία.

Για τους «κακούς» που συνασπίζονται, για τους «απρόθυμους» που δεν συνδαυλίζουν τη «γέφυρα» που θα εκμηδενίσει το ΚΙΝΑΛ, για όσους δεν συνάδουν στον ρυθμό του «σε λένε Αλέξη, και είσαι ηγέτης».

Α.Παπαναστασίου
protagon

Πηγή

Share.