Την ίδια ώρα ο Δραγασάκης δίνει αυξήσεις «μοναχοφαγάδικα» στο υπουργείο του. 
Δίπλα σε 7.973 διορισμούς μόνιμου προσωπικού σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς και δίπλα σε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και δίπλα σε δωράκια εκατομμυρίων σε εφοπλιστές και συνδικαλιστές.
Με τα λεφτά μας.

Το απροκάλυπτο όργιο εξαγοράς συνειδήσεων δεν έχει τέλος. 

Και επειδή κανείς δεν φαντάζεται ότι αυτή η κυβέρνηση θα παραδώσει πλεόνασμα σε οποιαδήποτε επόμενη- εκτός του εαυτού της- μέχρι τις εκλογές δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο από τα δις που αρμέγει από τους φόρους μας ο Τσακαλώτος.
Τα κύριος τα έκοψα. Για να μην προσβάλω τους κύριους της χώρας.

Έχουμε και λέμε,λοιπόν:

 • Το υπουργείο άμυνας φέρνει νομοσχέδιο με το οποίο εκτοξεύει τον συμβολικό μισθό του φαντάρου από τα 8,70 ευρώ που είναι σήμερα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για … 25 ευρώ το μήνα. Η αποζημίωση των στρατιωτών είχε καθιερωθεί μετά τον πόλεμο για να μην ξεμένουν οι φαντάροι από τσιγάρα. Δεδομένου ότι απαλλάσσονταν από όλα τα οδοιπορικά. Δεν ήταν για άλλα έξοδα. Φαΐ και ύπνο εξασφάλιζε το στρατόπεδο. Τώρα, στρατόπεδο είναι το σπίτι του μπαμπά και της μαμάς. Για τη μεγάλη πλειονότητα.
 • Ο Δραγασάκης, με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή μιμείται τον άλλο υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο και δίνει κι αυτός αυξήσεις στους υπαλλήλους του υπουργείου του, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι των άλλων υπουργείων και του υπόλοιπου δημόσιου τομέα είναι παιδιά κατώτερου θεού. Και το ενιαίο μισθολόγιο είναι απλώς μια αστική καπιταλιστική στρέβλωση, που θέλει όλους τους υπαλλήλους με ίσους μισθούς. Ο Δραγασάκης είναι υπέρ της αξιοκρατίας και της αριστείας των υπουργείων. Δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια.
 • Προκήρυξη σε …νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας προβλέπει προσλήψεις 250 ανθρώπων, εκτός ΑΣΕΠ, «για τη στελέχωση υφιστάμενων και νεοσύστατων ενεργειακών επιχειρήσεων και φορέων». Οι ενδιαφερόμενοι, ας κοιτάξουν πρώτα μήπως οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί με …αντικειμενικά κριτήρια. Ψήφου και συγγένειας.
 • 7.973 τυχεροί θα πάρουν από μια μόνιμη θέση στο δημόσιο με διορισμό προεκλογικά. Παρά τον νόμο του 2010, που απαγορεύει προεκλογικές προσλήψεις. Τι είναι οι νόμοι μπροστά στους παράνομοι. Από όλους αυτούς, οι 4.500 πάνε στο χώρο της Παιδείας (γιατί Παιδεία δεν υπάρχει. Μόνο ο χώρος της απέμεινε). Οι 2.500 στο χώρο της Υγείας, οι 639 στις φυλακές, οι 304 για το Αέριο και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Πάρε κόσμε.
 • Η κυβέρνηση βρήκε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι περισσότεροι από τους πανεπιστημιακούς γιατρούς και αποφάσισε να ψηφοθηρήσει υπέρ των πρώτων φυσικά. Έτσι, 2 μήνες πριν από τις εκλογές φέρνει νομοσχέδιο που ικανοποιεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς και δεν επιτρέπει στους πανεπιστημιακούς να εργάζονται ταυτόχρονα σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία.
 • Ίσως είναι η μόνη πράξη της κυβέρνησης που είναι απόλυτα δίκαιη και υπέρ των πολιτών. Αλλά, ταυτόχρονα, η κυβέρνηση είναι και η μόνη που δεν το σκέφτηκε έτσι! Αλλιώς, θα είχε φροντίσει να εφαρμόσει το νευραλγικό αυτό μέτρο εδώ και 4 χρόνια. Τώρα το θυμήθηκε;
 • Ο μαρξιστής Τσακαλώτος και ορκισμένος εχθρός του εφοπλιστικού κεφαλαίου, το οποίο κατά ΣΥΡΙΖΑ «ρουφάει το αίμα του ναυτεργάτη και δεν πληρώνει τίποτε στη χώρα», εξαίρεσε από τον ειδικό φόρο ακινήτων το Ίδρυμα Ωνάση και μάλιστα αναδρομικά από το 2013! Δηλαδή, εμείς οι πολίτες θα πληρώσουμε στους μετόχους των Ωνάσηδων μερικά εκατομμύρια αναδρομικά, ταυτόχρονα με τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνουμε.
 • Την ίδια ώρα, το Χαμόγελο του Παιδιού καλείται να πληρώσει πάνω από 150.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ αφού τα ακίνητά του, που στεγάζουν παιδάκια, δεν απαλλάσσονται του φόρου! Αλλά, το Χαμόγελο δεν είναι σπόνσορας της κυβέρνησης στα προεκλογικά της έξοδα προφανώς, ούτε και βουλώνει τις τρύπες της κυβερνητικής ανικανότητας στα νοσοκομεία και τα κέντρα Πολιτισμού.
 • Η ελάφρυνση των 120 δόσεων για τα χρέη προς το δημόσιο θα διαρκέσει μόνο τρείς μήνες. Μέχρι τον Ιούνιο. Εντελώς συμπτωματικά. Ίσα να βγάλουμε τις εκλογές. Ψηφίστε μας να ισχύσει και περισσότερο μετά. Αλλιώς «θα έρθει ο Κούλης και θα σας πάρει το σπίτι». Που θα σας το πάρουμε εμείς έτσι κι αλλιώς με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια που φτιάχνουμε με την τρόικα.
 • Το κορυφαίο το άφησα για το τέλος. Γιατί είναι ρουσφέτι για Αμερικανούς businessmen. Σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και φορολογούμενων φυσικά. Σας θυμίζω ότι, με αφορμή το μακεδονικό, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και ο εδώ τοποτηρητής πρέσβης κ Πάιατ, είχαν δηλώσει ανοιχτά ότι οι Αμερικανοί δεν θα ανεχθούν «τη ρώσικη παρουσία στα Βαλκάνια, αλλά, και την κινεζική επέκταση στην περιοχή».
 • Για όσους έχουν ασθενή μνήμη θυμίζω ότι η Κίνα χρησιμοποιεί το λιμάνι του Πειραιά ως πύλη εισόδου της στην Ευρώπη και ότι η Ελλάδα τη θέλει αυτή την παρουσία γιατί τη συμφέρει απολύτως οικονομικά και πολιτικά. Γι αυτό και η Cosco έχει τον ΟΛΠ και το λιμάνι του Πειραιά, ενώ προσπαθεί εδώ και χρόνια να επεκταθεί στο Θριάσιο για να το κάνει το μεγάλο αποθηκευτικό και διαμετακομιστικό κέντρο της στην Ευρώπη.
 • Έλα όμως, που ο θείος Σαμ, ο οποίος λέγεται σήμερα Τράμπ και είναι φίλος του πρωθυπουργού, έχει πει Κίνα γιοκ. Έτσι, η κυβερνησάρα της αντίστασης και της υπεράσπισης των ελληνικών συμφερόντων έβαλε τον κολαούζο της το ΚΑΣ, δηλαδή την κυβερνητική 5η φάλαγγα στους αρχαιολόγους, να κηρύξει όλο τον Πειραιά αρχαιολογικό χώρο, ώστε να μη μπορεί να μπει ούτε πρόκα χωρίς της έγκριση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Την ώρα που σηκώνονται ανεμπόδιστα μεγαθήρια δίπλα στην Ακρόπολη!
 • Και η πληροφορία που χρειάζεται ο συνειρμός του αναγνώστη: Η απόφαση του ΚΑΣ πήγε να περάσει μετά την έγκριση της επέκτασης του λιμανιού για λογαριασμό των έργων της COSCO!
 • Αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι Κινέζοι είναι κομμουνιστές. Και οι Αμερικανοί καπιταλιστές. Πώς γίνεται οι συριζαίοι που δηλώνουν κομμουνιστές να κάνουν τη δουλειά των Αμερικάνων σε βάρος των κινέζων συντρόφων τους; 

Ο Αριστοτέλης έχει αφιερώσει στα Πολιτικά του μια ολόκληρη μελέτη για τους υποκριτές, αλλά και για τους δούλους. Τούς οποίους, πάντως, θεωρεί, πιο αξιοσέβαστους από τους εθελόδουλους. Και πολύ πιο αξιοσέβαστους από τους δειλούς λαοπλάνους.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Πηγή

Share.