[ccpw id="136103"]

Πυρηνικό πόλεμο μεταξύ Ευάγγελου Μαρινάκη και Σωκράτη Κόκκαλη πυροδοτεί η πρωτοφανής απόφαση του «εθνικού προμηθευτή» να θέσει στις υπηρεσίες του καταρρέοντος πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον γιό του Πέτρο Κόκκαλη.

Το διαφαινόμενο deal Κόκκαλη – Τσίπρα, προκαλεί ήδη πλημμυρίδα αντιδράσεων μέχρι και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού ο… απηνής διώκτης της Διαφθοράς Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζεται να υπογράφει πολιτικό σύμφωνο συμβίωσης με έναν επιχειρηματία που για μια εικοσαετία αποτέλεσε το συνώνυμο της Διαπλοκής.

Η απόφαση μάλιστα των Σωκράτη και Πέτρου Κόκκαλη να λειτουργήσουν ως υποπόδιο του απερχόμενου Τσίπρα, σε μια περίοδο που το Μαξίμου και οι παρακρατικοί μηχανισμοί του επιδίδονται σε μια επιχείρηση βορβορώδους στοχοποίησης του προέδρου του Ολυμπιακου Βαγγέλη Μαρινάκη, συνιστά από μόνη της Αιτία Πολέμου.

Διαβάστε στα «Παραπολιτικά»

Πρωτοσέλιδο – «φωτιά» από τα «Παραπολιτικά»

Ήδη σήμερα τα «Παραπολιτικά» έχουν ως πρώτο τους θέμα τους λογαριασμούς της οικογένειας Κόκκαλη σε υπεράκτιους παραδείσους, όπως αυτοί αποκαλύφθηκαν μέσα από την παγκόσμια δημοσιογραφική έρευνα για τα διαβόητα Panama Papers.

Γράφουν μεταξύ άλλων τα «Παραπολιτικά»:

“Η ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ του υιού του Σωκράτη Κόκκαλη έχει τη δική της αρνητική σηµειολογία. Και τούτο διότι το συγκεκριµένο επιχειρηµατικό επίθετο, που µεσουράνησε ως επιτοµή της κρατικοδίαιτης επιχειρηµατικότητας, αποτέλεσε αιτία και αφορµή για την πολιτογράφηση στο πολιτικό λεξιλόγιο της έννοιας της διαπλοκής!
Με την έννοια αυτή ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει -και όχι µόνο µε αυτήν τη συµβολική αφορµή- τη θρασύτατη έκθεσή του σε σκοτεινές συνεργασίες µε επιχειρηµατικά συµφέροντα, σε µία χρονική περίοδο µάλιστα που η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να βιώνει τη χειρότερη οικονοµική κρίση.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, µιλώντας στην κοινοβουλευτική του οµάδα αλλά και κατά την οµιλία του στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγµατος, είχε το απύθµενο θράσος να συνδέσει το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολιτεύσεως µε δήθεν επιχειρηµατικά συµφέροντα, συνεχίζει τη γνωστή πολιτική του απάτη

Να προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό για δήθεν σκοτεινές διασυνδέσεις της Ν.∆. µε επιχειρηµατικά συµφέροντα, όταν ο ίδιος, µε επαφές και ρυθµίσεις προς όφελος αυτού που θεωρείται το γνωστό ελληνικό επιχειρηµατικό κατεστηµένο, έχει καταφέρει να είναι ο αγαπητός πρωθυπουργός και της εγχώριας επιχειρηµατικής διαπλοκής αλλά και ξένων συµφερόντων…”

Παράλληλα τα «Παραπολιτικά» έχουν και ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στα «έργα και τις ημέρες» της οικογένειας Κόκκαλη σε ότι έχει να κάνει με τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο επιχειρηματικό (και πολιτικό σκηνικό) από τα τέλη της δεκαετίας του 80 μέχρι και σήμερα.

Άρθρο – «φωτιά» του Γιάννη Κουρτάκη

Αυτό επίσης που συζητείται από το πρωί στα πολιτικο-δημοσιογραφικά στέκια είναι το άρθρο «φωτιά» του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, μέσα από το οποίο γίνεται φύλλο και φτερό και η τελευταία… σταγόνα «ηθικού πλεονεκτήματος» της γιαλαντζί Αριστεράς που κυβερνά αυταρχικά την χώρα για μια τετραετία. Αλλά και προσωπικά του Τσίπρα.
Γράφει για τον Τσίπρα ο Γιάννης Κουρτάκης:
«Οι μάσκες έπεσαν με την φημολογία και μόνο της συμμετοχής του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλύπτει από την μια το υποκριτικό πρόωπο του κ. Τσίπρα και από την άλλη την αγωνία μιας διαπλοκής που νιώθει άβολα με την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος απέδειξε πόσο διαπλεκόμενος και πόσο υποκριτής είναι…»

Δείτε όμως τι γράφει, ειδικά για τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο Γιάννης Κουρτάκης και για τον πόλεμο που αποφάσισε να ξεκινήσει:
«Αυτό που παραβλέπει ο συνταξιούχος (πλέον) «εθνικός προμηθευτής» είναι ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει κανείς έναν πόλεμο είναι να διαθέτει στρατό και όχι να πορεύεται με τις αναμνήσεις του παρελθόντος.
Ενός παρελθόντος που είναι γεμάτο από ίντριγκες, λάσπες, πρακτοριλίκια σενάρια συνομωσίας αλλά και υπερχρέωση  των κρατικών Ταμείων και των επιχειρήσεων του Δημοσίου που όλα αυτά τα χρόνια αγόραζαν υπηρεσίες και προιόντα που παρείχε η πλευρά Κόκκαλη σε υψηλότατες τιμές.
Η προσπάθεια Κόκκαλη να επιστρέψει η πολιτική ζωή στο πιο γκρίζο παρελθόν της είναι βέβαιο πως θα αποβεί άκαρπη…»
Είναι βέβαιο πως η σύγκρουση Μαρινάκη  – Κόκκαλη εφόσον κλιμακωθεί θα έχει άμεσες και απρόβλεπτες συνέπειες.
Με πρώτο της  “θύμα” την ετοιμόρροπη Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Κουρτάκη εδώ:

lykavitos.gr

Πηγή