Δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει κάποιος μεταδιδακτορικές σπουδές στην Κβαντική Μηχανική, για να αντιληφθεί την ουσία της έκθεσης. 
Δεν χρειάζεται να ζει κάποιος στο Άγιον Όρος, για να ακούσει τις καμπάνες που ηχούν ανάμεσα στις λέξεις που χρησιμοποιούν οι αναλυτές του Δ.Ν.Τ.

Αρκεί να έχει κάποιο ενδιαφέρον για τον τόπο, για τη ζωή, για τα παιδιά του για να αντιληφθεί τον κίνδυνο που ευκρινώς προδιαγράφεται, με βάση τα ισχύοντα δεδομένα.

Θα πρέπει όμως κάποιος να είναι παντελώς ασυνείδητος, όταν την ίδια στιγμή που διαφαίνεται πως η άρνηση και η αδυναμία του δομικού μετασχηματισμού της οικονομίας και της κοινωνίας θα οδηγήσουν την χώρα στην χειρότερη κατάρρευση της, αυτός εξακολουθεί να ασχολείται με τον μικρόκοσμο του.

Με τον μικρόκοσμο της περιορισμένης αντίληψης της πραγματικότητας, της εμμονικής προσήλωσης σε ξεπερασμένα στερεότυπα και της περιφρόνησης της κοινωνίας.

Με ποιον τρόπο απαντά η κυβέρνηση Τσίπρα-Παπακώστα-Χρυσοβελώνη-Κουντουρά στην έκθεση του ΔΝΤ; 

Με ποιόν τρόπο αντιδρά, μπροστά στο νέο ενδεχόμενο κίνδυνο;

Με νομοθετικές παρεμβάσεις που αποθρασύνουν τους μολοτοφόρους και με εκατοντάδες και χιλιάδες προσλήψεις.

Σε 1.322 θα ανέρχονται πλέον οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ.

Σε 4.500 θα ανέρχονται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής που θα προσληφθούν μέσα στον Μάρτιο από το ΑΣΕΠ.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ανακοίνωσε 10.000 προσλήψεις σε βάθος τετραετίας που αφορούν γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό.

Ανακοινώθηκαν 304 προσλήψεις, στη νεοσύστατη Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ).

Αναμένεται να προσληφθούν στις εταιρείες του ομίλου της ΔΕΠΑ περί τα 170 άτομα.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα κάνει 79 προσλήψεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

Ο “Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης – ΔΑΠΕΕΠ” θα καλύψει, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, έκτακτες ανάγκες 25 ατόμων.

Η νεοσύστατη εταιρεία ειδικού σκοπού Αριάδνη, με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, θα προσλάβει 30 άτομα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μόλις προχθές προέβη σε ανακοινώσεις για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των φυλακών με 639 νέους μόνιμους υπαλλήλους.

Και αυτά είναι μερικά παραδείγματα από το party που γίνεται για την επαγγελματική αποκατάσταση των μικρομεσαίων στελεχών του κομματικού στρατού του Σύριζα και την εξασφάλιση κάποιων χιλιάδων ψήφων.

Και καθώς η διεύρυνση προς τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς δείχνει να εξαντλείται, η κυβέρνηση στράφηκε και προς το κοινό των πλατειών, των διαδηλώσεων, της κουκούλας και του μπάχαλου που την βοήθησε να ανέλθει στην εξουσία και που πάντα θα αποτελεί τον αξιόπιστο συμπαραστάτη της.

Η αποδυνάμωση των ποινών για τους μολοτοφόρους δεν ανταποκρίνεται προφανώς σε κανένα κοινωνικό αίτημα και δεν εξυπηρετεί σε κανένα βαθμό την προσπάθεια κανονικοποίησης της χώρας. 

Απλά κλείνει το μάτι στους εν δυνάμει συμμάχους της τωρινής κυβέρνησης και της αυριανής αντιπολίτευσης, στους “αγώνες” που αναμένονται μετά τις εκλογές.

  • Τι και αν η πραγματικότητα απαιτεί την κινητοποίηση και απελευθέρωση όλων των δημιουργικών και παραγωγικών πολιτών και δυνάμεων αυτής της χώρας;
  • Τι και αν η ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ; 

Ο Σύριζα απαντά με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει. Με τους στοχευμένους διορισμούς και με τον “ακαταδίωκτο” εξοπλισμό των μολοτοφόρων αγωνιστών. 

  • Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.
  • Σαν να μην πέρασαν δέκα χρόνια κρίσης και οκτώ χρόνια μνημονίων. 

Δυστυχώς ο αμοραλισμός της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Του Κωνσταντίνου Χαροκόπου
liberal.gr

Πηγή

Share.