Μόλις χθες, μάθαμε πως η νέα υφυπουργός Μακεδονιας και Θράκης (αυτή που του κρατούσε την ομπρέλα για να η βρέχεται) μοίρασε 270.000 ευρώ σε πολιτιστικούς συλλόγους της Βορείου Ελλάδος για…φωτοτυπίες!

Τι σημαίνει αυτό; 

Μα επειδή το ατού του πρωθυπουργού ( εκτός από το να πιάνει πουλιά στον αέρα)είναι η οικονομία, η οποία και τώρα πετάει, υπάρχουν πλέον λεφτά, τα οποία δεν τα τσιγκουνεύεται η κυβέρνηση του και τα μοιράζει στο λαό.

Κι όταν δίνεται ένα τέτοιο ποσό για τους συλλόγους, φανταστείτε τι λεφτά περισσεύουν για να μοιραστούν απευθείας σε δυνητικούς ψηφοφόρους, όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών!

Να μου το θυμηθείτε πως στο τέλος ,όλοι θα πάρουν το κατιτί τους είτε με τη μορφή επιδομάτων είτε με τη μορφή προσλήψεων είτε με κάποιου άλλου είδους παροχές και ελαφρύνσεις.

Αφού λοιπόν μας έβγαλε από τα μνημόνια ( άσχετα αν εκεί μας έβαλε ο ίδιος) και “νοικοκύρεψε” την οικονομία, επιστρέφει τώρα κοινωνικά μερίσματα σε κάθε αναξιοπαθούντα.

Για παράδειγμα ακόμα και στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι του αρνηθούν ξανά τον διάδοχο νόμο Κατσέλη που συμφώνησε με τους τραπεζίτες, αυτούς είναι αποφασισμένος μέχρι να νομοθετήσει και μονομερώς και κόντρα στη βούληση των δανειστών.

Εκλογές έχουμε άλλωστε σε όλη την Ευρώπη και οι προτεραιότητες είναι άλλες και όχι η Ελλάδα.

Το πρόβλημα τους είναι οι ακροδεξιοί λαϊκιστές και όχι οι αριστεροί λαϊκιστές. Επομένως θα μοιράσει σε χιλιάδες δανειολήπτες την υπόσχεση προστασίας του σπιτιού τους ανεξαρτήτως αν από τον Ιούνιο η ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας πετάξει τους μισούς απ’ έξω.

Το ίδιο θα κάνει ο μάγος της οικονομίας και με τις 120 δόσεις.

Μόλις περάσει το επόμενο Εurogroup της 25ης Μαρτίου και λίγο μετά την αναμενόμενη αναβάθμιση από την S & P που θα βοηθήσει σε μία ακόμα έξοδο στις αγορές, θα νομοθετήσει μονομερώς και τις 120 δόσεις για να καλύψει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα οφειλέτες.

Θα είμαστε άλλωστε στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών και ποιος ξέρει μπορεί και των εθνικών.

Μπορεί όλα αυτά τα επιδόματα και οι ψιλοπαροχές να μοιάζουν με ελεημοσύνη, πλην όμως στην επαρχία και στα χωριά υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που βολεύονται με τα 300άρια (άλλα τόσα για τη σύζυγο).

Δεν ξέρω αν νοιώθουν ευγνώμονες που επιβιώνουν χάρη στα επιδόματα του μάγιστρου της οικονομίας αλλά για όσους έχουν μνήμη της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας του τόπου, θα θυμούνται πως κανείς πρωθυπουργός από τον Γ. Ράλλη που μοίραζε επιταγές των 500 δραχμών το 1981, τον Τσοβόλα που τα έδωσε όλα αλλά και τον Σημίτη και τον Κ. Καραμανλή το νεώτερο, δεν ξέφυγαν από το πεπρωμένο τους όσα κι αν μοίρασαν στους ψηφοφόρους.

Ο ελληνικός λαός εκτός από “σοφός”( τρόπος του λέγειν) είναι και αχάριστος ιστορικά.

Αφού παίρνει ό,τι του δώσουν, στη συνέχεια πάει στον απέναντι που έρχεται και εγγράφει κι εκεί υποθήκες για την επόμενη μέρα.

Αυτά φαντάζομαι οι Συριζαίοι αν δεν τα ξέρουν θα τα υποψιάζονται και γι αυτό προσπαθούν, το πικρό ποτήρι να το πιουν όσο μπορούν αργότερα.

Εκτός αν επικρατήσει η λογική και αποφασίσουν να χάσουν μια και καλή και όχι με επώδυνες δόσεις.

Βασίλης Στεφανακίδης
protothema.gr

Πηγή

Share.