Πρωταρχικός στόχος, για τον ίδιο, είναι η διαχείριση της ήττας που θα συνοδεύεται από μαζικές εκκαθαρίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επιχειρούν από τώρα να τον αμφισβητήσουν και η συγκρότηση ενός προσωποπαγούς αρχηγικού κόμματος, που θα έχει τη δυνατότητα να ελίσσεται πολιτικά και ιδεολογικά.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται οι ακόλουθες αποφάσεις που έχει πάρει το δίδυμο Τσίπρας-Τζανακόπουλος.
1. Έχει αποφασιστεί ο… εκτοπισμός του εκφραστή της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, Ευκλείδη Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για τιμητική αποστρατεία, αφού βολεύει τόσο τα σχέδια του Τσίπρα όσο και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Το Μαξίμου αποφάσισε να τον προτείνει για επίτροπο, ώστε να μην έχει δυνατότητα άμεσης εμπλοκής στις διεργασίες που θα συντελεστούν στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη της εκλογικής ήττας.
2. Μετά τις Εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα προκηρύξει έκτακτο συνέδριο για την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαδικασίες θα είναι συνοπτικές και στις αποφάσεις του περιλαμβάνεται και η αλλαγή επωνυμίας του κόμματος.
3. Με το πρόσχημα της ανανέωσης θα προωθηθούν στα κομματικά όργανα πρόσωπα της νέας γενιάς. Πρόκειται για τα κρατικοδίαιτα στελέχη, τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε σε κρίσιμες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Η ανανέωση θα συνοδεύεται από μαζική αποστρατεία στελεχών, με ιστορική διαδρομή στο χώρο της Αριστεράς, οι οποίοι θεωρούνται επικίνδυνοι, τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τα μελλοντικά του πολιτικά σχέδια.
4. Έχει αποφασιστεί για τα πέτρινα χρόνια που θα ακολουθήσουν να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι ισχυροί δεσμοί που απέκτησε ο Αλέξης Τσίπρας με κορυφαίους παράγοντες της διαπλοκής.
5. Το Μαξίμου επενδύει πολλά σε δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι διαθέτουν ισχυρή δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης, μεγάλη οικονομική επιφάνεια και προνομιακές σχέσεις με κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αυτοί επιχειρηματίες έχουν εγγυηθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ότι θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε περίπτωση κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία αρχίσει να ψάχνει δύσοσμες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο ίδιος.

Βέβαια, οι παράγοντες της διαπλοκής δεν εγγυώνται για ενδεχόμενες περιπέτειες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν σημερινοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ούτε και ο Αλέξης Τσίπρας ενδιαφέρεται για την τύχη κάποιων συνεργατών του, αφού τους θεωρεί αναλώσιμους.

6. Στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει αμέσως μετά τις Εκλογές να απαλλαγούν και από τα βαρίδια που έχουν σημείο αναφοράς τον Κώστα Καραμανλή. 

Παπαγγελόπουλος και ένα σύστημα που συνδέεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λειτουργούσε μέχρι σήμερα με όρους παράλληλης διακυβέρνησης, όπως η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και δεν έχουν πλέον καμία απολύτως χρησιμότητα.

Το λόμπι των… Καραμανλικών έχει αντιληφθεί ότι θα αντιμετωπίσει περιπέτειες, γιατί ο Τσίπρας τους πετάει ως τροφή στα θηρία, ενώ ο Βούδας της Ραφήνας δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τους διασώσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα που θα διαχειριστεί την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συγκροτηθεί.
Κυρίαρχο ρόλο θα παίξουν οι: Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μιχάλης Καλογήρου, Δημήτρης Λιάκος και ο Αλέξης Χαρίτσης. 
Εκτός ηγετικής ομάδας θα παραμείνει και την επόμενη μέρα ο Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν είναι απίθανο να εγκαταλείψει οριστικά την ενασχόληση με την πολιτική και να δραπετεύσει στο Λονδίνο.
*Δημοσιεύτηκε «Στο Καρφί» του Σαββατοκύριακου.

Πηγή

Share.