Η εισήγηση της επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΤτΕ, έστειλε την σχετική εισήγηση της στον ESM και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αποδεκτή.

 

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα κοινοποιηθεί στην Τράπεζα Αττικής προκειμένου να κινητοποιηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Ρουμελιώτη.

Οι λόγοι της αντικατάστασης

Στην απόφαση της απομάκρυνσης βάρυνε ιδιαίτερα το επεισόδιο άσκησης της σωματικής βίας κατά του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Θεόδωρου Παντελάκη, καθώς κρίθηκε ότι το γεγονός, το οποίο δεν αρνήθηκε ο κ. Ρουμελιώτης, διέσυρε την Τράπεζα Αττικής τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, καθώς ήταν ένα γεγονός πρωτόγνωρο για τα τραπεζικά χρονικά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμελιώτης δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη, ούτε καν μίλησε για κάποιο ατυχές γεγονός.

 

Ο δεύτερος λόγος, που ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψη στην απόφαση της επιτροπής της ΤτΕ, είναι ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο μη εκτελεστικός διευθυντής έδειχνε ιδιαίτερη σπουδή και ανάμειξη στην καθημερινή τραπεζική πρακτική των εκτελεστικών οργάνων της τράπεζας- και μάλιστα σε σημαντικότατες υποθέσεις, όπως η εκχώρηση διαχείρισης “κόκκινων” δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ στην PIMCO.

Αυτό που πλέον θεωρείται βέβαιο είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση της τράπεζας την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να προχώρηση στην αντικατάσταση του κ. Ρουμελιώτη και ακολούθως να καταθέσει τις προτάσεις της στην ΤτΕ, η οποία θα ζητήσει την τελική έγκριση του διάδοχου προσώπου από τον ESM.

Πηγή

Share.