Κυρίως διότι η Ν.Δ.. εμφανίζεται να κερδίζει 24 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες γυρνώντας το αρνητικό σε βάρος της -12% των εκλογών του 2015 σε ισόποσο θετικό. 
Η ανατροπή είναι πλήρης και δείχνει τις εξελίξεις…

Η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας είναι μια περιφέρεια στην οποία κυριαρχεί το… ΠΑΣΟΚικο στοιχείο. Θεωρείται ως η πλέον ΠΑΣΟΚογενής μετά από αυτή της Κρήτης. Άλλωστε περιφερειάρχης είναι ο Απόστολος Κατσιφάρας ανηψιός του αείμνηστου Γ. Κατσιφάρα. Και είναι μια από τις περιφέρειες που έδωσαν το στίγμα της ανοδικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ από τις ευρωεκλογές του 2014 δίνοντας του την πρώτη θέση

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα δίνοντας του μια σημαντική και με διαφορά πρωτιά στις ευρωεκλογές ενώ στις εθνικές εκλογές του 2015 η διαφορά με τη Ν.Δ. ήταν διψήφια και από τις πιο μεγάλες που καταγράφηκαν υπέρ της σημερινής κυβέρνησης.

Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν, το θετικό πρόσημο για τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε αρνητικό και η Ν.Δ. γυρνά στην κυριολεξία το παιχνίδι όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας DATA RC που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Χαρακτηριστικό στοιχείο της είναι επίσης και η άνοδος του ΠΑΣΟΚ, ως ΚΙΝΑΛ, αφού καταγράφεται αυτή τη στιγμή ως τρίτο κόμμα. Οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες και το σημαντικότερο εύρημα είναι πως η διεύρυνση που επιχειρεί, ο διεμβολισμός δηλαδή του ΚΙΝΑΛ, δεν βρίσκεται ανταπόκριση ούτε στη δυτική Ελλάδα..

Αντιθέτως το ΚΙΝΑΛ φτάνει το 12.5% στην εκτίμηση ψήφου καταγράφοντας έτσι επιστροφή ψηφοφόρων που είχαν μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί πως ήδη στο περιβάλλον του νυν περιφερειάρχη επικρατεί ανησυχία αφού η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του, την οποία ο ίδιος απεδέχθη, δείχνει να του προκαλεί φθορά.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν στις ευρωεκλογές, που υποτίθεται πως οι πολίτες ψηφίζουν πιο χαλαρά και χωρίς τα χαρακτηριστικά της ένοντης πόλωσης, η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου αγγίζει το 12%, τότε στις εθνικές εκλογές πόσο θα είναι;

Και κυρίως πόσο θα είναι στο σύνολο της χώρας αν ληφθεί υπόψη ότι στη Βόρεια Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών έχει οδηγήσει σε κατάρρευση τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου δύνανται να μετακινηθούν για να παραστούν σε συγκεντρώσεις μόνο με αστυνομική συνοδεία.

Του Τάσου Ευαγγελίου
liberal.gr

Πηγή

Share.