Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ελληνική ιστορία, κυβέρνησης που διανοήθηκε να υπερκεράσει και να ξεπουλήσει σταθερές πολιτικές δεκαετιών στα εθνικά θέματα.
Κάποιες εξ αυτών των κυβερνήσεων ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων, συγκρούστηκαν και αντιστάθηκαν σφόδρα. Με τελευταία παραδείγματα την κυβέρνηση Καραμανλή, το 2008, αλλά και των Σαμαρά -Βενιζέλου, πριν την λαίλαπα Τσίπρα – Καμμένου.

Καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να δώσει τέτοια λύση σαν αυτή που η έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στο Μακεδονικό. Όχι τόσο στο ονοματολογικό όσο στο ζήτημα της γλώσσας και της εθνότητας.

Καμιά ελληνική κυβέρνηση άφησε τόσο ανυπεράσπιστους του Βορειοηπειρώτες, σε σημείο που να τους παίρνει ο Ράμα τις περιουσίες.

Καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν άνοιξε κανένα διάλογο με την Τουρκία για οποιοδήποτε άλλο θέμα, πλην της υφαλοκρηπίδας.

Προσέξτε:

Τώρα φαίνεται ότι το μεγάλο παιγνίδι μετατίθεται στο Αιγαίο.

Όπου οι Τούρκοι έχουν οσμιστεί τι μπορεί να ενσκήψει με τους υδρογονάνθρακες και πιέζουν πειρατικά για συμμετοχή τους στο παιγνίδι. Κι η κυβέρνηση αντιδρά με εκθέσεις ιδεών και ύποπτη ανοχή μέσω στελεχών της.

Μόλις προχθές, μέσα στην ελληνική βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εν προκειμένω οι κ.κ. Καραγιαννίδης και Δουζίνας, άκουγαν Τούρκο βουλευτή να προκαλεί χαρακτηρίζοντας «μονομερείς» ενέργειες τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Κύπρο, και δεν αντέδρασαν. Κι αντέδρασαν «ύποπτα».

Ο μεν Χρήστος Καραγιαννίδης απάντησε ότι «πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία» (!!!)

Ο δε Κωνσταντίνος Δουζίνας ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, «με σεβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρειο Μακεδονία» (!!!)

Και σαν να μην έφτανα ν αυτά, ο πολύς Νίκος Κοτζιάς, έσπευσε από το forum των Δελφών ν’ αποδεχθεί εκ των προτέρων (!!!) την τουρκική διαπραγματευτική θέση για μειωμένη επήρεια του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες και συγχρόνως με τρόπο που δεν διευκρινίζει ζητά να βάλουμε και την «Τουρκία στο παιγνίδι» των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προβάλλοντας την θέση ότι πρέπει να βάλεις τον «άλλο στο παιγνίδι για να τον κατευνάζεις » o πρώην υπουργός τόνισε αναφερόμενος στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή ότι «δεν πρέπει να φαίνεσαι μοναχοφάης και να λες είναι όλα δικά μου… (!!!)

Καταλάβατε;

Ο Κοτζιάς θεωρεί ότι είμαστε… μοναχοφάηδες όταν υπεραμυνόμαστε της πατρίδας και των δικαιωμάτων της. Τι πρεσβεύει και τι ζητάει ο Κοτζιάς, επί της ουσίας;

Ανοίγει την κερκόπορτα για συνδιαχείριση με τους Τούρκους στο Αιγαίο!!!

Και τα λέει αυτά την ώρα που η Τουρκία στο πλαίσιο της αναθεωρητικής πολιτικής της αμφισβητεί όχι μόνο το Καστελόριζο αλλά το δικαίωμα σε θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου ακόμη και της Κρήτης και προβάλει την πιο μαξιμαλιστική διεκδίκηση για τουρκική ΑΟΖ μέχρι και νότια της Ιεράπετρας.

Ενώ ταυτοχρόνως υπαγορεύει τελεσίγραφα στην Κύπρο ώστε να μην ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα της όπως είναι οι γεωτρήσεις για φυσικό αέριο.

Αν, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το μοντέλο της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκειμένου να… λύσει και τα πιο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές και τουρκοκυπριακές σχέσεις, ας ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα.

Ο εφιάλτης δεν τελειώνει…

Πηγή

Share.