[ccpw id="136103"]

Όσο οι εκλογές πλησιάζουν, ένα είναι το ερώτημα: πότε θα γίνουν επιτέλους; Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό δεν έχει καμία σημασία. 
Είτε τις κάνει όλες μαζί τον Μάιο, είτε επιλέξει να εξαντλήσει την τετραετία ο κ. Τσίπρας και να φτάσει ως τον Σεπτέμβριο ή και τον Οκτώβριο, δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Γιατί ο κ. Τσίπρας θα χάσει. Και θα χάσει είτε μια και καλή είτε σε δύο δόσεις.

Το ερώτημα, όμως, δεν είναι, αν η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες.

Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία: θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μειώσουν τη διαφορά.

Με κιτρινισμούς και με χυδαίες πρακτικές, με ευθείες παρεμβάσεις ακόμα και στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση επιδιώκει να στήσει ένα θέατρο σκιών για να βγάλει, και καλά, «στη σέντρα» το επάρατο «παλιό πολιτικό σύστημα».

Αυτό που κατήγγειλε το 2015 και από αυτό που ανέσυρε όλα τα πολιτικά ρετάλια που αξιοποιεί για να συμβολίσει το «άνοιγμα» πότε στην «Κεντροαριστερά», πότε στην «κοινωνική Κεντροδεξιά».

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την υπόθεση Novartis, το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», όπως αμετροεπώς είχε σπεύσει να πει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έξω από το Μαξίμου. Για να μην θυμηθούμε, κιόλας, τον καφέ που έπινε στην Εισαγγελία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Τζανακόπουλος, τη μέρα που η υπόθεση διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και από εκεί στη Βουλή.

Διαβάζουμε, λοιπόν, εδώ και μέρες ότι ο πρόσφατα παραιτηθείς εποπτεύων Εισαγγελέας των Εισαγγελέων Διαφθοράς, δηλαδή της κ. Τουλουπάκη, ο κ. Ιωάννης Αγγελής, έχει καταγγείλει σε υπόμνημά του σημεία και τέρατα για τον χειρισμό της υπόθεσης από την Εισαγγελέα και, συνεπώς, έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πεπόνη για το ζήτημα.

Η ΝΔ έκανε το θεσμικά υπεύθυνο: διαβάζοντας τις σχετικές πληροφορίες στον Τύπο, σπεύσαμε να απευθύνουμε το ερώτημα, αν όντως έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εις βάρος της κ. Τουλουπάκη και, αν ναι, τι έχει γίνει ως προς την εξέλιξή της. Όλα αυτά έγιναν το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ως το βράδυ, πήραμε την προσήκουσα…θεσμική απάντηση μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ: η πειθαρχική έρευνα για τους χειρισμούς της κ. Τουλουπάκη τέθηκε στο αρχείο χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα, δε, όπως και τους προηγούμενους μήνες, στον φιλοκυβερνητικό Τύπο διαρρέουν πληροφορίες για «συγκλονιστικές εξελίξεις» που έρχονται το επόμενο διάστημα, ως αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας που έγινε επισταμένως τον τελευταίο χρόνο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με μια αδίστακτη κυβέρνηση. 

Και, επειδή ο πνιγμένος πιάνεται πάντα από τα μαλλιά του, όσο συνειδητοποιεί ότι είναι σε αποδρομή, τόσο πιο αδίστακτη θα γίνεται.

Το έργο, όμως, πλέον δεν «κόβει εισιτήρια». 

Η τάχα «αδιάφθορη» κυβέρνηση με το «ηθικό πλεονέκτημα» που πολλάκις παρείχε κάλυψη στους κ. Πολάκη, Καμμένο κ.ο.κ. απέρχεται και υπάρχει μια σοβαρή εναλλακτική: αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη με ένα πρόγραμμα που αφορά όλους τους Έλληνες και μια συνεκτική στρατηγική, για να βγούμε από το τέλμα της στασιμότητας και της αναξιοκρατίας.

Πέρα από τα της οικονομίας, όμως, οι επόμενες εκλογές έχουν και ένα πρόσθετο διακύβευμα: είναι εκλογές για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, για το Κράτος-Δικαίου και για την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών. 

Διότι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας πήγε πίσω μόνο στην οικονομία, αλλά κατέστησε και πάλι ζητούμενα αυτονόητα πράγματα που η «κακή Μεταπολίτευση» είχε λύσει οριστικά.

του Νίκου Ρωμανού, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.
liberal.gr

Πηγή