[ccpw id="136103"]

Όταν κάποιος εγκαταλείπει αυτοβούλως τα εγκόσμια, οι φυσιολογικοί άνθρωποι στέκουν με σεβασμό απέναντι στην απόφαση του, αναζητούν το «γιατί» και ούτε στιγμή δε σκέφτονται να εκμεταλλευτούν ξεδιάντροπα ένα τόσο δύσκολο θάνατο. 
Δεν εμφανίζονται απρόσκλητοι στις κηδείες αγνώστων για να βγάλουν δεκάρικους υποστηρίζοντας ότι μιλούν εκ μέρους του νεκρού που ποτέ δεν τους έδωσε αυτό το δικαίωμα.

Δεν ταυτίζουν την τραγική του απόφαση με τη δική τους κοινωνική ανέλιξη.

Σέβονται τις σοκαρισμένες οικογένειες και δεν υποστηρίζουν ότι η παρηγοριά, η δικαίωση, η νέμεσις θα επέλθουν με αντάλλαγμα μία ψήφο.

Αυτά οι φυσιολογικοί άνθρωποι.

Οι θλιβεροί πολιτικάντηδες που γαλουχήθηκαν σε ένα κόσμο όπου έχουν επιζήσει ελάχιστες από τις αξίες του πολιτισμού, αποφάσισαν να απογειώσουν την εγγενή τους απανθρωπιά εκμεταλλευόμενοι και τις αυτοκτονίες.

Οι εφημερίδες τους σχεδόν πανηγύριζαν εκδίδοντας το καθημερινό κατάλογο απουσιών.

Ο ένας αρχηγός τους, ο Τσίπρας, μετρούσε «θύματα της καπιταλιστικής εξόντωσης», τα υπολόγιζε σε «δεκάδες χιλιάδες» και ορκιζόταν ότι σύμφωνα με μελέτες «η χώρα μας κατέχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ σε αυτοκτονίες».

Ο άλλος αρχηγός τους, ο Καμμένος, απεκάλυπτε μία ακόμη συνωμοσία καταγγέλλοντας οτι «οι πολίτες αυτοκτονούν μπροστά από τις τράπεζες, αλλά τα κανάλια δεν δείχνουν τίποτα γιατί η μαφία των εισπρακτικών εταιρειών πληρώνει τα ΜΜΕ».

Ο κοινός παρονομαστής τους, ο Τέρενς Κουίκ, κατέθετε μηνύσεις κατά ευρωπαίων αξιωματούχων γιατί «οι αυτοκτονίες είναι η απόρροια της οικονομικής πολιτικής που έχει επιβάλει η τρόικα».

Τα κανάλια τους έκαναν προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι στα έξι χρόνια της κρίσης χάθηκαν 10.000 άνθρωποι, αλλά γρήγορα ο αριθμός τους φάνηκε μικρός και ετσι, μέσα σε ένα μήνα, τον ανέβασαν στους 50.000!

Η ντροπιαστική γεωμετρική πρόοδος έφτασε μέχρι τις ημέρες μας, όπου ανακοινώθηκε επισήμως ότι τα θύματα των αυτοκτονιών ξεπερνούν το μισό εκατομύριο!

Τον υπολογισμό έκανε το φωτεινό μυαλό που ονομάζεται Τάσος Πετρόπουλος, υφυπουργός εργασίας, δηλαδή ο προϊστάμενος μιάς υπηρεσίας η οποία χειρίζεται με ακρίβεια αριθμούς και στατιστικές.

Έχοντας απέναντί του μαθητές δημοτικού που επισκέφτηκαν την Βουλή για να εντρυφήσουν στη Δημοκρατία, την έκανε σμπαράλια βγάζοντας ένα εξωφρενικά προπαγανδιστικό λογύδριο, το οποίο ως κεντρικό του άξονα είχε την πληροφορία ότι τα παλιά χρόνια, τότε που στα πράγματα βρίσκονταν οι προδότες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ακόμη σκίσει τα μνημόνια, οι έλληνες που αυτοκτονούσαν ήταν 720.000, δηλαδή ποσοστό 7,2% επί του πληθυσμού! (Στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, οι ελληνικές απώλειες ήταν 88.300).

Ολοκληρώνοντας την μνημειώδη κοινοβουλευτική του ομιλία προς τους νέους πιονιέρους, ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι είναι τυχεροί γιατί τώρα που κυβερνάει ο πατερούλης με τους φίλους του, τα παιδιά δεν υποχρεώνονται να τρώνε σκύλους και ποντίκια (λες και βρισκόμαστε στην Βενεζουέλα), τα οποία οι πατεράδες τους κατέσφαζαν λίγο πριν αυτοκτονήσουν, χρησιμοποιώντας τα κονσερβοκούτια που έβρισκαν ψάχνοντας στα σκουπίδια!

Η ιστορία στη συνέχεια γίνεται όλο και πιο εμφυλιοπολεμική, με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να βγάζει θλιβερή ανακοίνωση, μέσω της οποίας έκανε την απρέπεια να μετράει όσους αυτοκτόνησαν στην «πενταετία των μνημονίων», να τους συγκρίνει με τον πρώτο χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ (τα στοιχεία για τα υπόλοιπα χρόνια δεν έχουν ακόμη υποστεί την δέουσα επεξεργασία) και να πανηγυρίζει γιατί μειώθηκαν κατά 36 άτομα!

Το συμπέρασμα οτι πρέπει να νιώθουν πολύ τυχεροί όσοι έβαλαν τέλος στη ζωή τους απο το 2015 και μετά,δηλαδή μέσα σε συνθήκες σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, περιέργως δεν συνοδεύει τη σχετική ανακοίνωση, αλλά ποτέ δεν αργά.

Τόσοι βρεφονηπιακοί σταθμοί υπάρχουν, ας βάλει μπροστά ο υπουργός ένα πρόγραμμα επισκέψεων ώστε να ανοίξει τα μάτια στα νήπια και να μάθουν τη διαφορά μεταξύ αριστερής και δεξιάς αυτοκτονίας.

ΥΓ1: Η αγανακτισμένη πρωθυπουργική διαβεβαίωση ότι «η χώρα μας κατέχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις αυτοκτονίες», διαθέτει την γνωστή αξιοπιστία του σ.Αλέξη. Κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ακόμη και στις συνθήκες της κρίσης, ο μέσος όρος των αυτοκτονιών στην Ελλάδα είναι 5,4 ανά 100.000. Σ’ ολόκληρο τον κόσμο το ποσοστό είναι 10,7 /100.000 και στην Ευρώπη 14,7 / 100.000.

ΥΓ2: Έγιναν σημαντικές προσπάθειες να βελτιωθούν οι ελληνικές επιδόσεις. Ο κοινωνικά ευαίσθητος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Μανιός είχε προτείνει στον αριστερό υπουργό Γ. Πανούση να αυτοκτονήσει γιατί οι πρακτικές του «θυμίζουν το πιο μαύρο παρελθόν της Ελλάδας».

ΥΓ3: Τα συριζοτρόλ των οποίων οι πλατιές απευθύνσεις αρχίζουν και τελειώνουν με το μαρξιστικό «ψόφα», μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούν; Όσοι ακολουθούν την διαταγή τους και παίρνουν την πρωτοβουλία να «ψοφήσουν», επιδεινώνουν τις θαυμάσιες επιδόσεις του κόμματος στον τομέα των αυτοκτονιών και τώρα που έρχονται εκλογές δεν ειναι καιρός για τέτοια.

Βαγγέλης Περρής
athensvoice.gr

Πηγή