Δεν έχει καμία ιδεολογία, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον πρωθυπουργό – «Αν είχα προσφέρει στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών θα με είχε κάνει υπουργό»

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς σχολίασε τις πολιτικές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης συνολικά, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, o κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία ιδεολογία και καμία αξιοπρέπεια. 
 
“Αν είχα προσφέρει στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών θα με είχε κάνει υπουργό, δεν έχει καμία ιδεολογία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη η απόφαση του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει τη διαγραφή του κόμματος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι απολύτως δικαιολογημένη.

“Το ιδανικό θα ήταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να μείνει ενωμένο. Ωστόσο θα πρέπει όλοι να σέβονται τις αρχές του. 

 
Πρώτον ο Όρμπαν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να κατηγορούμε τον Τσίπρα για αυτό και όχι τον Όρμπαν. 
 
Οι αρχές μας είναι σταθερές δεν μπαίνουν στο ζύγι”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον ίδιον, ο Όρμπαν στη χώρα του είναι επιτυχημένος, αλλά η στάση του στο μεταναστευτικό είναι τελείως αντίθετη στα ελληνικά συμφέροντα, καθώς αφήνει τη χώρα μας μόνη της απέναντι στις μεταναστευτικές ροές.

Μιλώντας για τις πολιτικές που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τα προεκλογικά του συνθήματα πριν το 2015, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι 

 
“ζούμε την απόλυτη επιβεβαίωση των πολιτικών που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία. Οι ιδέες μας νίκησαν” δήλωσε χαρακτηριστικά

Απαντώντας στο ερώτημα για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ είναι το “κόμμα των πλουσίων” ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: 

 
“Η αύξηση του ΦΠΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ ποιους πλήττει; Η μείωση κατά 2/3 του επιδόματος θέρμανσης ποιους πλήττει; Τους πλουσίους;. 
 
Η ΝΔ είναι η λαϊκή παράταξη. Το κόμμα μας θα κάνει καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ με το κομουνιστικό του παρελθόν θέλει πολίτες εξαθλιωμένους ώστε να περιμένουν το επίδομα του “σοφού πρωθυπουργού” για να επιβιώσουν. 
 
Εμείς λέμε ότι η γνήσια εθνική πολιτική, είναι αυτή που φέρνει επενδύσεις και παράγει πλούτο. Που δημιουργεί θέσεις εργασίας. 
 
Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει τις καλύτερες εξυπηρετήσεις στους πλουσίους της χώρας. 
 
Η άποψη ότι ο κ. Τσίπρας φτιάχνει προοδευτικό μέτωπο με την κυρία Μεγαλοοικονόμου και τα αγγούρια της είναι παραμύθια της Χαλιμάς”.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών το 2020 λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μηδαμινές. 

 
“Ξέρω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όριο στον εξευτελισμό, αλλά αυτό παραπάει ακόμα και για αυτούς.”

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών τμημάτων στην επικράτεια κάνοντας λόγο για τη μυστική δημιουργία ενός “στρατού”. 

 
“Φανταστείτε το παιδί σας να ήταν αστυνομικός και να υπηρετεί στη σκοπιά του ΑΤ Ακροπόλεως. Θα κοιμόσασταν ήσυχος για το παιδί σας. Ως πότε θα ανεχόμαστε τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών”, ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε το VIDEO

Πηγή

Share.