[ccpw id="136103"]

“Πείτε μου, κυρίες μου, χωρίς να σκεφθείτε πολύ, ένα χρώμα που να αρχίζει από ταυ”… 

Οι κυρίες έμειναν άλαλες κάνοντας σκέψεις, μέχρι που η γύφτισσα-σύζυγος από τον… πρώτο όροφο του αγροτικού που ήταν ξαπλωμένη, το πέταξε. “Ταλασί”!… Και όλες έμειναν κάγκελο.

Ο Τσίπρας δεν έχει, βέβαια, καμία σχέση με το ζευγάρι των πανέξυπνων γύφτων, που προσπαθούσε να εντυπωσιάσει τις νοικοκυρές, αν και πολύ θα το ήθελαν οι δόλιοι. Χρησιμοποίησαν, όμως, την… “Απεύθυνση Πλατιού Καλέσματος” (!!!) ως έννοια, με αποτέλεσμα… να χτυπάνε κουδούνια, ακόμα και στον αυτόματο ορθογραφικό διορθωτή κειμένου.

Βέβαια οι λέξεις είναι επιλεγμένες από τον “καταληψία” που κατάφερε και έγινε μέχρι και πρωθυπουργός, προκειμένου να θυμίζουν, έστω και αμυδρά, συνδικαλιστική ανακοίνωση της εποχής που το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην εξουσία και ερωτοτροπούσε με την… “κάστα της συνδικάλας”.

Σάμπως, σε παλαιο-πασόκους δεν απευθυνόταν;

Σκέφθηκε λοιπόν, μεταξύ άλλων, να τους υπενθυμίσει λίγο από την… επαναστατική “αργκό” που προτιμούσαν τότε, στις μεταξύ τους συνομιλίες, τη σοβιετική προσφώνηση, δηλαδή… “σύντροφε”. Αλλά είχε πιθανώς και στόχο να θυμίσει στους ψηφοφόρους, που ακόμα υπάρχουν κάπου κρυμμένοι, τις αριστερές ρίζες του κόμματός του… Αριστερές ρίζες μεν, που κινδυνεύουν δε να περάσουν ανεπιστρεπτί στη λησμονιά, μετα το πατατράκ της πιστής εφαρμογής των μνημονίων και της επιβολής ακόμα ενός αχρείαστου 100 δισ., με τα ίδια του τα χέρια, που κανένας όμως ούτε είχε ζητήσει, ούτε προσπάθησε ποτέ να επιβάλει.

Σε κάθε περίπτωση, εξυπηρετεί κατα κάποιο περίεργο τρόπο και το άνοιγμα στην πολυπόθητη Κεντροαριστερά, έστω κι αν η φρασεολογία θύμιζε περισσότερο μανιφέστο Σοβιετικής Αριστεράς… αλησμόνητων εποχών σήψης και δυσωδίας… ή ακόμα και άρθρο του “Ριζοσπάστη” πριν αρκετές δεκαετίες, όταν διανεμόταν χέρι-χέρι από τους νεολαίους της ΚΝΕ, με το περίεργο ηχόχρωμα, σαν πασατέμπος στον δρόμο! Άλλωστε, εκτός από την “απεύθυνση” και το “πλατύ το κάλεσμα”, οι “φαρδιές πλατιές συμμαχίες” έχουν μοναδικό παρελθόν στη φρασεολογία των μπολσεβίκων μέσα και έξω από τη χώρα.

Ο Τσίπρας θέλει, με το πολιτικά “σαλεμένο” του μυαλό, να παλέψει μαζί με την περίφημη “Γέφυρα”, γιατί εναγωνίως αναζητά να χτίσει ένα στιβαρό “αμυντικό ανάχωμα” στην επέλαση… της “Δεξιάς”, την οποία βαφτίζει “Ακροδεξιά” εντέχνως για λόγους εντυπωσιασμού των κουτόφραγκων. Με σκοπό όμως, ως “λήσταρχος του καναπέ”, να “ροκανίσει” υλικό από το ΚΙΝΑΛ της Φώφης, που τον ενοχλεί, στην προσπάθεια επιβολής του συνονθυλεύματος που διοικεί, ως ΤΟΥ “ηγεμονικού πόλου της “Κεντροαριστεράς”…

Γιατί όμως αυτό το “καλόπαιδο”… το απαίδευτο κουράζεται τόσο πολύ στην προσπάθειά του να εξηγήσει απλές έννοιες, τη στιγμή που θα μπορούσε με ακόμα πιο απλές έννοιες, να γίνει αμέσως κατανοητός;

Τι θέλουμε λοιπόν;… Να υπερασπιστούμε Θερμοπύλες, ενάντια στην κακιά Δεξιά που μέσα της κρύβει ως Δούρειος Ίππος την ακόμα πιο κακιά και αιμοβόρα Ακροδεξιά;

Πού το πρόβλημα, βρε λατρεμένε μου σύντροφε;…

-Άμεσα, με “γέφυρες” ή χωρίς, να φτιάξουμε δυο αίθουσες, για να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να αρχίσει η άλλη των Ρουβικώνων και των αναρχομπάχαλων των Εξαρχείων – μηδενική ανοχή δεν είπες, ή μήπως κάνω λάθος;

-Άμεσα, με “γέφυρες” ή χωρίς, να εμποδίσουμε τους τραμπούκους, να στέλνουν τρία (!!!) μέτρα κάτω από τη γη τους δημοσιογράφους και όλους τους άτυχους, που έχουν τη φαεινή ιδέα να τολμούν να θέτουν ερωτήσεις σε βουνά… ηθικής ακαιρεότητας.

-Άμεσα, με “γέφυρες” ή χωρίς, να βάλουμε φραγμούς στους κάθε λογής επίορκους, που χρησιμοποιούν την πυγμή, που τους δίνει το αξίωμα που κατέχουν, για να λαμβάνουν παράνομα δάνεια… στην πλάτη των κορόιδων ιθαγενών, αλλά να τους παίρνουν και τα σπίτια!

-Άμεσα, με “γέφυρες” ή χωρίς, να φυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού, την περιουσία του ελληνικού λαού, μην και περάσει σε ξενόφερτα Υπερταμεία με ξένους νταβατζήδες, που θα τους πληρώνουν αδρά οι ιθαγενείς της χώρας, με το ίδιο τους το βιος!

-Άμεσα, με “γέφυρες” ή χωρίς, να ελευθερώσουμε από τα δεσμά των απανταχού Κορυδαλλών τους Έλληνες ευπατρίδεις και μαχητές της ελευθερίας, αλλάζοντας ως πρώτο βήμα τον κανονισμό των αδειών: “μία μέσα – δέκα έξω”, μέχρι την οριστική απελευθέρωσή τους και την επανένωσή τους στη γραμμή Μαζινό, όπου με τον τρόπο που μοναδικά γνωρίζουν θα αποτρέψουν “διά πυρός και 45αριού” την επέλαση της Δεξιάς, που βαφτίστηκε όμως, Ακροδεξιά…

Όσο δε για τα θύματα… καταλαβαίνω το σκεπτικό του πρωθυπουργού μας: “…Κάθε πόλεμος έχει και απώλειες, δικαιολογημένες και παράπλευρες”.

-Άμεσα, με “γέφυρες” ή χωρίς, να κάνουμε και κάτι για τα αδέλφια μας, που έφθασαν στη χώρα μας από την εγγύς Αραπιά… Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Α, ναι… πώς είναι δυνατόν να το ξέχασα…

Να τους προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και μέσο, γιατί θα έρθει η κακιά Δεξιά, που είναι όμως Ακροδεξιά…, και θα τους βάλει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κάτω από άθλιες συνθήκες, μέχρι να τους μπαρκάρει στη συνέχεια πίσω για τις πατρίδες τους!

Θα τους στερήσει δηλαδή το αναφαίρετο δικαίωμα που απέκτησαν να ψηφίζουν στη χώρα διαμονής τους… τους ευεργέτες τους… Θα τους κλέψουν δηλαδή τη νέα τους πατρίδα που με τόσο κόπο και κακουχίες κατέκτησαν… που ξαφνικά τόσο πολύ… αγάπησαν, στην οποία λιάστηκαν και μετά από λίγο εξαφανίστηκαν αθόρυβα, χωρίς να ενοχλούν κανέναν.

Είναι ιδιαίτερα πολλά και διαφορετικά τα “καλέσματα” αυτού του περίεργου ομολογουμένως πρωθυπουργού, και αυτός είναι και ο λόγος που η “απεύθυνση” ήταν τόσο φαρδιά, πλατιά και ιδιαίτερα θορυβώδης, με απώτερο στόχο… να αποτραπεί εν όψει ευρωεκλογών η επέλαση της Δεξιάς, που είναι όμως… Ακροδεξιά, και να αντιμετωπιστούν οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι επιπτώσεις τους στην κοινωνία – ποια κοινωνία άραγε εννοεί ο ποιητής;

Δείχνει, παρ’ όλα αυτά, ανάγλυφα το μέγεθος του αδιεξόδου και της απελπισίας… μετά τρόμου, στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας προσωπικά!

Ας πρόσεχε!

Για τους υπόλοιπους -εμάς, δηλαδή- κοντός ψαλμός…

Του Θοδωρή Γιάνναρου. Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής, Μέλος Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής (Νότιος Τομέας), με τον Γιώργο Πατούλη – Νέα Αρχή

capital.gr

Πηγή