Από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών – Δείτε πώς σχολίασε την αποκάλυψη της δίωξης ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ποινική δίωξη εις βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για το ηχητικό υλικό που δημοσιοποίησε για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ασκήθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη.

Η αποκάλυψη της δίωξης, ωστόσο, δεν έγινε από την Εισαγγελία, αλλά από ρεπορτάζ του σάιτ του δημοσιογράφου, documentonews.gr.

Συγκεκριμένα, χθες, Πέμπτη, το σάιτ του Βαξεβάνη δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις προσλήψεις που έγιναν εκεί, για τις οποίες πρόσφατα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Εκεί αναφέρεται, μεταξύ άλλων: 

«Η μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε μετά την παράδοση στις αρχές από τον Κώστα Βαξεβάνη του ηχητικού ντοκουμέντου, το οποίο αναλύθηκε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικού που πιστοποίησε ότι το άτομα το οποίο ακουγόταν να μιλάει για «σημεία και τέρατα» ήταν πράγματι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, έβγαλε «λαγούς» παρά τις μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα που επεργάστηκαν κάποιοι για να εξαφανιστούν τα αποδεικτικά στοιχεία και να παραπλανηθούν στην έρευνα τους οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης».

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στις προσλήψεις, για να καταλήξει: 

«Το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο είναι ένα καθ’ όλα νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο καθώς εμπεριέχεται σε δύο δικογραφίες (κατά πληροφορίες και σε αυτή για τις 22 προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη) το περιεχόμενο του οποίου «κούμπωσε» με τα άλλα στοιχεία που ανακάλυψαν οι ελεγκτές της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου. Όλως παραδόξως όμως η εισαγγελία επί των ημερών του Ηλία Ζαγοραίου διέταξε έρευνα σε βάρος της εφημερίδας μας που παρέδωσε στη Δικαιοσύνη αυτό το τόσο σημαντικό στοιχείο. Πριν από λίγες ημέρες δε κι ενώ ήδη έχουν σχηματιστεί οι δύο μεγάλες δικογραφίες για κακουργήματα με βάση και το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο, επί των ημερών πια του νέου προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ευαγγ. Ιωαννίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Κώστα Βαξεβάνη».

Την είδηση της δίωξης στον Κώστα Βαξεβάνη σχολίασε μέσα από τα social media και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ως εξής:

Ο ⁦@KostasVaxevanis⁩ είναι ένας πραγματικός μπούφος. Κανείς μας δεν ήξερε ότι του ασκήθηκε Δίωξη για το πειραγμένο (κατά το επίσημο πόρισμα της ΕΛΑΣ) ηχητικό που είχε δημοσιεύσει. Και σήμερα μας το αποκάλυψε μόνος του. Τί είδους Δίωξη είναι αγαπητέ και σε τί βαθμό;

Άδωνις Γεωργιάδης

Πηγή

Share.