Πολύ σωστά τα λέει το Bloomberg για τον εκνευρισμό… των δανειστών με τους Έλληνες που δεν μεταρρυθμίζονται, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνεται μόνο για τις εκλογές και τα τοιαύτα…

Ωστόσο, ας μην γελιόμαστε.

Όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πίσω της

  • το …παλούκι του Brexit (ισχυρότερο παλούκι από εκείνο που έχει η ίδια η Μ. Βρετανία και το κοινοβούλιό της), 
  • το αγκάθι της Ιταλίας που δεν ξέρει πόσο έχει ριζώσει… 
  • τους δακτύλους (όχι μόνο ένα…) των Αμερικανών στις γεωπολιτικές και άλλες… ανακατατάξεις στα Βαλκάνια και 
  • τους Προτεστάντες του Βορρά, με τους τεχνοκράτες της (πραγματικής) γκρίνιας…,

…η αριστερή Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τους 151 “Ναι σε όλα” να κάθονται σούζα…, τους έρχεται σαν βούτυρο στο ψωμί τους…

Απόδειξη ο Τσακαλώτος, η πειθαρχία του προς τους πάντες των Βρυξελλών και η γλώσσα του… στο Μαξίμου όταν βαράνε ταμπούρλα… πριν πάρουν πράσινο φως από το Βερολίνο.

Η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα είναι το μέγα επιχείρημα της Ε.Ε. πως οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν αφήνουν αχαλίνωτα τα μέλη της Ένωσης όταν τους δίνουν δανεικά.

Η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα είναι, για τις Βρυξέλλες, η απόδειξη πως όποιος χρωστάει στην Ε.Ε. θα απλώνει τα ποδάρια του όσο είναι το κρεβάτι του και δεν θα κάνει ζοριλίκια ή έστω και διαπραγματεύσεις, όπως πήγε να γίνει την πρώτη 4ετία των μνημονίων (αλλά με τα ταμπούρλα του Τσίπρα… μπήκαν τα πράγματα στην θέση τους).

Πάνε σε εκλογές και στην Ε.Ε. τον Μάιο. Μην το ξεχνάμε αυτό. Και στην Ευρώπη δεν λύνονται οι πολιτικές διαφορές με γιαουρτώματα… και κομματικούς χαχόλους της ντουντούκας να διαβάζουν τα γραπτά της Κουμουνδούρου.

Στις εκλογές τους, τα κράτη – μέλη, πρέπει να στηρίξουν την Ένωση της Ευρώπης και να πείσουν τους φορολογούμενους ψηφοφόρους πως δεν σκορπίζουν τα λεφτά τους στον κάθε Τσίπρα, της Ελλάδας.

Να παρουσιάσουν έμπρακτα ότι τους Έλληνες και την αριστερή κυβέρνησή τους την έχουν δεμένη χειροπόδαρα, με τα πλεονάσματα, με την Εποπτεία, με τα Υπερταμεία, με χέρι για τα κόκκινα δάνεια, με μισθούς και συντάξεις πείνας και χωρίς φορολογικές ελαφρύνσεις.

Αυτά (ως θελήματα των δανειστών) μόνο ο Τσίπρας με τους 151 του “Ναι σε όλα” συμφώνησε την αποδοχή τους αλλά και την καθολική εφαρμογή τους, όπως είδαμε και στην πράξη. Αλλά δεν τους φτάνει μόνο αυτό.

Οι δανειστές (όπως φάνηκε στις Πρέσπες) είχαν λόγο και στο Σκοπιανό. Γι’ αυτό “επιστράτευσαν” μέχρι και την “ερωμένη” του Τσίπρα, την go back κυρία Μέρκελ… για να δέσουν τις υποκλίσεις του, στη βούλησή τους.

Γιατί (εκτός των γεωπολιτικών θέσεων και απόψεων) η ενεργειακή ανασφάλεια της κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης κάνει τους δανειστές (ως Ευρωπαϊκή Ένωση), να έχουν ισχυρότατο λόγο και πολιτική άποψη σε κάθε ενεργειακή ανακατάταξη, στη Νότια Ευρώπη, με επίκεντρο τα Βαλκάνια και αριστερά προς Τουρκία ή δεξιά προς Ιταλία.

Τι σημαίνει αυτό; Πως και αν τους λείψουν οι 151 “Ναι σε όλα” (που έχει δεμένους ο Τσίπρας με τον βουλευτικό μισθό των 7.500 ευρώ στην τσέπη, αν τα μετρήσουμε σωστά…) οφείλουν να τους ανακαλύψουν. Τόσο τον Τσίπρα όσο και τα 151 παιδιά για τα θελήματα…

Εδώ όμως αρχίζουν τα δύσκολα.

Κάτι τα δικαστήρια, το ΣτΕ και οι υπερβολές του ΣΥΡΙΖΑ στα φορολογικά έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο και η κυβέρνηση των εκλογών (που ασφαλώς και δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ) θα υποχρεωθεί να καθίσει στο τραπέζι τους δανειστές.

Τουλάχιστον για τα φορολογικά.

Άρα τι μένει να κάνουν, Βρυξέλλες και Βερολίνο, στην προσπάθειά τους να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Να εξαντλήσουν την “αξιοποίηση” του ΣΥΡΙΖΑ και των Τσίπρα και Τσακαλώτου ως την τελευταία ώρα στην κυβέρνηση.

Μέχρι και τον Οκτώβριο αν είναι δυνατόν ώστε με τους “Ναι σε όλα” στην ελληνική Βουλή να πείθουν τους φορολογούμενους της Ευρώπης ότι η Ελλάδα δεν τους ξεγλίστρησε…

Κατά συνέπεια θα συνεχίσουν να μας δίνουν τη δόση μας…

Αλλά έως εκεί. Όχι πολλά-πολλά..

Εξ ου… και η (δήθεν) γκρίνια που μας μετέφερε το έγκυρο ξένο πρακτορείο.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Share.