Τι «γέφυρα των στεναγμών» τους είπαν… Τι στοιχειωμένο «γιοφύρι της Αρτας»… Τι μακάβριες συσχετίσεις έκαναν με το αληθινό γεφύρι που κατέρρευσε στην Κρήτη, λίγες ώρες αργότερα, λόγω της νεροποντής…

Το πιο σημαντικό βέβαια, είναι, πέρα από τα καλαμπούρια:

«Άνθραξ ο θησαυρός»!

Πολλή φασαρία για τα τίποτα! Κοιλοπόνεσε βουνό και εγεννήθη…ποντικός!

Αυτή η «προοδευτική παράταξη» που είχε αναγάγει τη «συλλογή υπογραφών» σε τεράστια «φάμπρικα» επί δεκαετίες, δενκατάφερε να επιστρατεύσει παρά μόνο… «τσόφλια» αυτή τη φορά.

Πέρα από τις τέσσερις-πέντε γνωστές «προξενήτρες», που ξεχύθηκαν να αλιεύσουν «πολύφερνες νύφες», τελικά μάζεψαν κάτι … «κοκοβιούς»:

Κάτι «υπόλοιπα» από το χώρο του πάλαι ποτέ ΚΚΕεσωτ. και κάτι… «ανθυπο-υπόλοιπα» από το χώρο του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα και άνθρωποι που δηλώνουν «κεντροαριστεροί», ακόμα και ιστορικά στελέχη της Κεντροαριστεράς, που θα μπορούσαν να δουν με «επιείκια» τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν αντέχουν να συνυπογράψουν μαζί με τη Μαρία Ρεπούση, το Νίκο Μπίστη, τον Αντώνη Λιάκο, το Σωτήρη Βαλντέν, ή τον Γιάννη Ραγκούση…

Τέτοιο «συνωστισμό», όντως δεν τον αντέχουν!

Και μόνο ότι βγαίνει και διαφημίζει τη «γέφυρα» η Μαρία Ρεπούση, που παρουσίαζε σε σχολικά βιβλία ιστορίας της σφαγή της Σμύρνης, ως ….ατύχημα συνωστισμού των προσφύγων στην προκυμαία, είναι αρκετό για να διώξει και τους πιο ανυποψίαστους.

Ποιο είναι το κοινό στοιχείο όλων αυτών των «γεφυροποιών»;

Πρόκειται για τον σκληρό πυρήνα του παλαιού «μετώπου λογικής». Ένα δίκτυο προσώπων που υποστήριζαν πάντα το χτύπημα του εθνικισμού! Αυτό τους μάρανε…

Απ’ όλα τα προβλήματα που είχε η χώρα, και που την οδήγησαν στη χρεοκοπία, εκείνοι επέλεγαν τον… «εθνικισμό»!

Λες και η Ελλάδα διεκδικούσε το παραμικρό από οποιονδήποτε.

Κι όμως, αυτό το «μέτωπο λογικής» υποστήριζε παγίως, πως η Ελλάδα όφειλε να υποχωρεί σε κάθε απαίτηση εχθρικών εθνικισμών εναντίον της!

Επρόκειτο, πράγματι, για ένα είδος σύγχρονης «Πέμπτης Φάλαγγας», τα μέλη της οποίας έκαναν καριέρες, προτείνοντας να υποχωρήσει η Ελλάδα και έναντι των Σκοπίων, στο λεγόμενο Μακεδονικό, και έναντι της Τουρκίας (στην Κύπρο, στο Αιγαίο, και στη Δυτική Θράκη), και έναντι της Αλβανίας (σε ό,τι ζητάει).

· –Παλαιότεροι οπαδοί του Σχεδίου Ανάν (τότε που όπως αποκαλύφθηκε ξένες πρεσβείες, σε Ελλάδα και Λευκωσία, ξόδευαν αφειδώς χρήματα σε Έλληνες «αρθρογράφους» και «πανεπιστημιακούς», για να «μεταπειστεί» η Κοινή Γνώμη σε Ελλάδα και Κύπρο).

· –Διαχρονικοί υποστηρικτές του «Ουράνιου Τόξου» στη Φλώρινα και της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» (ΤΕΞ).

· –Ανάμεσά τους και ανώτατη διπλωματικός που την έπιασαν να «διαρρέει» ελληνικά εθνικά απόρρητα σε… στέλεχος Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ).

· –Παραδοσιακοί «υπερασπιστές» του Δημητρά.

· –Ιστορικοί που έχουν βαλθεί (χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής), να αποδομήσουν ολόκληρο το εθνικό μας αφήγημα.

Προσχωρώντας ταυτόχρονα σε ισχυρισμούς του Κεμαλισμού, του Σλαβομακεδονισμού και του Αλβανικού σωβινισμού.

Δεν έχουν διαφορετική άποψη – να πει κανείς «πάει στα κομμάτια». Έχουν πλήρως προσχωρήσει στα πιο ακραία «επιχειρήματα» των πιο ακραίων γειτονικών εθνικισμών κατά της Ελλάδας!

Κυρίως στην περίοδο Σημίτη, πολλοί είχαν «τσιμπήσει» σε τέτοιες θεωρίες. Υπήρχε τότε η άποψη, ότι για να «εκσυγχρονιστεί» η χώρα, έπρεπε να εγκαταλείψει πλήρως τα εθνικά της ανακλαστικά.

Η «μόδα» αυτή πέρασε, ωστόσο.

Ακόμα και όσοι τα πίστευαν αυτά κάποτε, τώρα έχουν αναθεωρήσει. Βλέπουν ότι αληθινά αντικρατιστές και αληθινά μεταρρυθμιστές, υπήρξαν παντού στον κόσμο, ηγέτες με έντονες εθνικές αναφορές – όχι ξεπουληματίες κάθε εθνικού συμφέροντος.

Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, ως τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κι από τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ, τον Κάρολο Ντεγκώλ, τη Μάργκαρετ Θάτσερ και τον Ρόναλντ Ρέηγκαν, ως τον Φρανσουά Μιτεράν, όσοι ηγέτες άλλαξαν αληθινά τις χώρες τους και επέβαλαν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις ήταν όλοι τους ηγέτες που υπερασπίζονταν με πείσμα και πάθος τα εθνικά συμφέροντα των χωρών τους!

Δεν έσπευδαν να «παραδώσουν τα άγια της κυσί»…

· –Πολλοί κατάλαβαν στην πορεία, ότι για να βγει από το τέλμα μια κοινωνία, πρέπει να πιστέψει στον εαυτό της – όχι να… ξεπουλήσει την ψυχή της!

· –Για να αλλάξει τη μοίρα του ένας λαός, πρέπει να παλέψει σκληρά με τον χειρότερο εαυτό του – όχι να παραδοθεί αμαχητί στους εχθρούς του!

Και πολλοί κατάλαβαν τα τελευταία χρόνια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιπροσωπεύει την «πρόοδο» και το «μέλλον», αλλά την λυσσαλέα αντίσταση στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις – δηλαδή το χειρότερο παρελθόν, σε μια χώρα που δεν έχει μέλλον.

Κι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Γι’ αυτό η Κεντροαριστερά βουλιάζει παντού…

Προσπαθούν να «ανασυγκροτήσουν» μια Κεντροαριστερά, που πεθαίνει παντού στον κόσμο.

Στήνουν «γέφυρες» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ (κι όχι υπέρ της… Κεντροαριστεράς) για να καλύψουν τις μεγάλες τάφρους που άνοιξε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έβριζε… «γερμανοτσολιάδες» αυτούς που προσπαθεί σήμερα να «προσεγγίσει»…

* Προσπαθούν να προσελκύσουν τα «ορφανά του Σημίτη», όσοι διέσυραν και τον ίδιο τον… Σημίτη ανοίγοντας τους λογαριασμούς του (χωρίς να βρουν τίποτε)…

* Κάνουν «προσκλητήριο» κατά της «διαπλοκής» και ανάμεσά τους υπογράφουν γνωστά στελέχη που υπηρέτησαν όλα τα «πρώτα ονόματα» της παραδοσιακής διαπλοκής!

· –Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει τον δικτάτορα Μαδούρο, δεν έχει καμία σχέση με την «πρόοδο», όπως και να την ορίσει κανείς.

· –Ο ΣΥΡΙΖΑ που θεσμοθετεί την ακυβερνησία, προωθώντας την απλή αναλογική παντού (την οποία κατάργησαν ακόμα και κεντροαριστερά κόμματα όπου υπήρχε, γιατί έφερνε μόνο παράλυση),

· -ο ΣΥΡΙΖΑ που διορίζει χιλιάδες «ημετέρους»στο δημόσιο,

· -ο ΣΥΡΙΖΑ που παρεμβαίνει ανοικτά στη Δικαιοσύνη,

· -ο ΣΥΡΙΖΑ που ανοίγει τις φυλακές και βγάζει τους εγκληματίες,

· -ο ΣΥΡΙΖΑ που υπερφορολογεί και γονατίζει τη μεσαία τάξη,

αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα!

Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον οποίο στήνουν «γέφυρες» είναι ο παραδοσιακός κρατισμός, ο πιο αποτρόπαιος λαϊκισμός, αλλά και η ακόμα παλαιότερη Σταλινική Αριστερά, που υπονόμευε τα εθνικά συμφέροντα, που προκάλεσε εμφύλιο και ηττήθηκε, γιατί προσπάθησε να διαμελίσει τον εθνικό χώρο.

Ακόμα και το Ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ στις χειρότερες στιγμές του, τέτοιο εθνικό ξεπούλημα δεν διανοήθηκε ποτέ!

Γι’ αυτό και οι «γέφυρες» που στήνονται σήμερα είναι στο… πουθενά!

Το Μακεδονικό διεύρυνε το χάσμα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας.

Κι όσο περνάνε οι μέρες και συνειδητοποιούν οι Έλληνες που οδηγεί η ολέθρια Συμφωνία των Πρεσπών, το χάσμα αυτό μεγαλώνει συνεχώς. Αυτό δείχνουν πια όλες οι δημοσκοπήσεις.

Όλοι – ακόμα και οι πιο «ταλαντευόμενοι» μέχρι πριν λίγο καιρό, στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ – συνειδητοποιούν πια πως ευτυχώς που δεν στήριξαν την άθλια αυτή Συμφωνία.

1. –Πρώτον, γιατί θα εκτίθονταν και οι ίδιοι ανεπανόρθωτα.

2. –Και δεύτερον, γιατί θα χάριζαν μεγάλο μέρος της κοινωνίας που δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ, κατευθείαν στην ακροδεξιά.

Οι «γεφυροποιοί» δεν στήνουν γέφυρες με το ΣΥΡΙΖΑ μόνο. Αποτελούν τους καλύτερους «χορηγούς» της ακροδεξιάς!

Ευτυχώς, δεν τους βγαίνει.

Είναι και κάτι άλλο, όμως:

Ένας εσμός που του παραγγέλθηκε «απ’ έξω», να «στηρίξει» το ΣΥΡΙΖΑ τώρα που δοκιμάζεται, επειδή ξεπούλησε το Μακεδονικό.

Όσοι έσυραν το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την επαίσχυντη Συμφωνία – που τις ολέθριες συνέπειές της ακόμα δεν τις έχουμε δει πλήρως – έφτιαξαν όπως-όπως και μια «Πέμπτη Φάλαγγα» για να τον στηρίξουν μέσα στη χώρα.

Μάταιος ο κόπος τους.

Ελάχιστοι «τσίμπησαν»… Αλλά όλοι κατάλαβαν!

Θανάσης Κ.
orthografos

Πηγή

Share.